Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Нові технології для українських аграріїв: посівний комплекс SLY BOSS від «Волинської Фондової Компанії»

Нові технології для українських аграріїв: посівний комплекс SLY BOSS від «Волинської фондової компанії»

Сьогодні «Волинська фондова компанія» спільно з компанією AGRISEM пропонує українським сільгоспвиробникам найсучасніші рішення з посіву за технологією No-till.

Конструктори компанії, вивчивши досвід провідних ноутілерів світу, що мають більш ніж 30­літній досвід застосування цієї технології, вивели на ринок сівалку SLY BOSS з унікальною запатентованою секцією Undercut.

AGRISEM International – відомий французький виробник ґрунтообробної та посівної техніки. Підприємство розпочало свою діяльність у середині 90-х років і завдяки впровадженню інноваційних рішень та сучасних технологій швидко здобуло світове визнання. Наразі компанія має представництва в 40 країнах світу.

В Україні техніка AGRISEM успішно працює вже близько 15 років.У наших аграріїв техніка AGRISEM асоціюється з надійними й простими в обслуговуванні ґрунтообробними агрегатами. Компанія AGRISEM упевнено зростає, постійно збільшує свій асортимент і наразі вже претендує на роль одного з лідерів серед виробників посівних комплексів, що працюють «по нулю».

Спробуймо розібратися, в чому ж унікальність і переваги цих сівалок.

З чого розпочинається справжній винахід?

Ну звичайно ж, з аналізу проблем існуючої технології серед представлених на ринку діючих зразків! Було проведено узагальнення досвіду провідних фермерів світу, які мають великий досвід використання No-Till. Таким чином виявилося, що є дві основні проблеми існуючої технології, що призводять до зниження схожості, а відтак, і врожайності:

  1. Потрапляння в насіннєву борозну не подрібнених рослинних решток, що в свою чергу пов’язане зі складністю проникнення сошника в твердий сухий ґрунт.
  2. Проблеми із закриттям насіннєвої борозни у вологому ґрунті, що пов’язані зі значним ущільненням ґрунту сошником сівалки.

Після узагальнення досвіду використання було проведено дослідження існуючих на ринку конструкцій сошників на рівень тиску на ґрунт, що призводить до таких проблем:

  • Двохдискового V-подібного сошника з двома бічними колесами;
  • Однодискового сошника з бічним колесом;
  • Двохдискового V-подібного сошника.

Червоні зони на представлених результатах досліджень підтверджують виникнення проблемних ділянок.

Вирішенням цих проблемних моментів став інноваційний сошник, розроблений австралійською компанією BOSS. Він був спроектований завдяки поєднанню світового досвіду та комп’ютерного моделювання, а подальше партнерство компаній BOSS і AGRISEM вилилось у створення нового посівного комплексу AGRISEM SLY BOSS, основою якого й став сошник SLY BOSS, що був адаптований французами під європейські умови.

Конструктивно сошник SLY BOSS складається з наступних елементів:

  1. Кожен висіваючий модуль установлений на справжній паралелограм й оснащений гідравлічною системою дотискування. Максимальний тиск 200 кг, що разом з масою модуля у 85 кг складає 285 кг. Гідравлічна система дозволяє через комп’ютер управляти дотискуванням відповідно до умов. 
  2. Монодиск із двома кутами установки –підрізний диск –головною перевагою якого є контакт з борозною лише по краю диска, що зменшує тиск на ґрунт і є ідеальним для усунення потрапляння рослинних решток, що дозволяє уникнути перерахованих вище проблем. Диск діаметром 460х7 мм має не обслуговувані підшипникові вузли. Висіваючий анкер при такій конструкції розміщений позаду диска й не контактує з ґрунтом, що запобігає забиванню сошника.
  3. Бічне колесо підрізного диска, що призначене для запобігання викидання диском ґрунту з висівної борозни, у стандартній комплектації притискається пружиною. Опційно є можливість установки контролю глибини посіву бічним колесом. Можливо встановити на очисний ободок металеве кільце –для важких ґрунтів –або механізм для ручного регулювання глибини – для роботи в легких умовах.
  4. Прикочувальне заднє колесо –встановлене під протилежним кутом до кута нахилу підрізного диска, що гарантує закриття посівної борозни,
  5. Заднє колесо також служить для контролю глибини посіву –стандартно –австралійський механізм за допомогою ключа, опційно регулювання без інструментів.
  6. Пневматичні дифузори D-Cup забезпечують скидання тиску в пневмосистемі –після дифузора зерно рухається по насіннєпроводу без прискорення, –що значно збільшує точність висіву. Стравлене повітря також додатково очищає модуль та рядок від рослинних решток.
  7. Опційно на сівалку можна встановити очисники, що встановлюються перед кожним висіваючим модулем. Очисники обладнані регульованим з комп’ютера дотиском, що гарантує роботу в будь-яких умовах.

Пневмосистема з вентилятором з гідроприводом.

Висіваючий апарат з електроприводом та комп’ютерним управлінням.

Можливість вибору комбінацій підключення бункерів.

Набір змінних котушок дозволяє висів з нормою від 2 до 406 кг/га.

На сівалку можливо встановити 2 або 3 бункери по 1200 або 2000 л плюс бункер для дрібного насіння на 200 л:

 

Опційно можливе встановлення системи для внесення рідких добрив EXADOSE. Норма від 15 до 75 л/га. Фронтальний бак до 2000 л:

Комп’ютер із сенсорним управлінням AGRISEM SOFTIVERT призначений для утримання заданої норми висіву незалежно від швидкості руху, а також контролю необхідних параметрів роботи.

Машини Boss доступні з робочою шириною від 3 до 6 м, а машини Big Boss з шириною захвату від 7 до 12 м. Менші моделі мають одноосьове шасі й балки з висіваючими секціями перед колесами, а великі – тандемне шасі та балки з сошниками, що розташовані в кінці конструкції.

Нові сівалки SLY BOSS можна придбати, звернувшись до «Волинської фондової компанії». ВФК віддавна є дистрибютором компанії AGRISEM International, і ця багаторічна й плідна співпраця гарантує українським аграріям надійне партнерство.

Завантажити статтю: «Нові технології для українських аграріїв: посівний комплекс SLY BOSS від «Волинської фондової компанії»

Дата: 4 листопада 2020
Автор: Юрий ДЫВАК
Джерело: Журнал "Агробизнес Украина"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію