Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Vis-a-vis з Ігорем Трачуком

Vis-a-vis з Ігорем Трачуком

Розкласти складне на маленькі частини, далі боротися та перемагати!

 

Інженер-інноватор Ігор Трачук, технік у третьому поколінні, може розповісти про власні вдосконалення кожної одиниці техніки, яка знаходиться в господарстві ТОВ «Агросвіт-Волинь» (Волинська область). Максимальна відповідальність, винахідливість і трохи творчості стали запорукою безперебійної роботи техніки у підпорядкуванні головного інженера.

В «Агросвіт-Волинь» Ігор Трачук працює майже 20 років, почав одразу з посади головного інженера.
 
На той час у господарстві було 640 га землі та 5 тракторів. «При мені придбали імпортний комбайн. Я на нього дивився, як на космічний корабель», — згадує Ігор Трачук.

Каже, що ще з малих років хотів стати «болтішником». «У мене було 5-6 конструкторів, з яких складав щось велике, розвивав фантазію. Дід працював на авто- та авіазаводах. До цього часу ношу із собою викрутку, яку він зробив».

У сівозміні «Агросвіт-Волинь» основними культурами є пшениця, ріпак, соя, цибуля та інші. Обробляють близько 6 тис. га.
 
Мають 2 фронтальні навантажувачі Massey Ferguson, які, окрім сільськогосподарських робіт, стають у нагоді при обрізанні дерев.
 
Наприкінці минулого року придбали в компанії «ВФК» та запустили в роботу трактор Massey Ferguson MF8737 S.
 
«Цей трактор обладнаний економічним двигуном, що допоможе значно скоротити витрати на пальне», — коментує головний інженер.

«У нас є трактори інших брендів, аналогічної комплектації, вартість яких на 30% більша. Тому вибір очевидний», — додає Ігор Трачук.
 
Вагому частку в діяльності господарства «Агросвіт-Волинь» займає і соціальна робота. Зокрема, 22 одиниці техніки разом із причепами були відправлені до зони ООС.
 
Також господарство постійно співпрацює із коледжем: допомагають обробляти їхні поля та проводять студентам наочні екскурсії на підприємство.

«На мою думку, теперішня молодь не зацікавлена у навчанні, але нам важливо донести думку, що сьогодні можна працювати на комфортному та потужному тракторі за 200 тис. євро і непогано заробляти. В коледжі навчають на старому МТЗ, ми ж показуємо сучасну техніку — ту, на якій працює більшість господарств», — розповідає Ігор Трачук.
 
Додає, що на виставках завжди знаходить корисні новітні технічні рішення, які потім застосовує в господарстві. Брошури з такими новинками роздає студентам, щоб вони мали змогу ознайомитися з найновішими аспектами в аграрній сфері.
 
«Під час студентських екскурсій по нашому господарству одразу видно, в яких хлопців горять очі. Це переважно ті, хто живе і працює в селі, в кого батьки фермери.

Коли вони вперше сідають на нашу техніку — у них ейфорія. Взагалі нам потрібно уніфіковувати людей, щоб наші співробітники могли працювати на будь-яких агрегатах і при зміні не відчували дискомфорту», — зазначає головний інженер «Агросвіт-Волинь».

Ігор Трачук каже, що коли починав працювати, так само все здавалось складним і незрозумілим: «Я все складне розбивав на маленькі частини і з кожною окремо боровся і перемагав. Тому молоді хочу побажати вчитися, вникати в деталі й любити свою справу».

Дата: 23 лютого 2021
Автор: Наталія Помянська
Джерело: AgroPortal.ua
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію