Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

«Волинська фондова компанія» продала перші в Україні прес-підбирачі Massey Ferguson RB 4160 V

«Волинська фондова компанія» продала перші в Україні прес-підбирачі Massey Ferguson RB 4160 V

На полях СТОВ «Україна» (Тернопільська обл., Підволочиський р-н. с. Скорики) представники «ВФК» і корпорації AGCO провели процедуру введення в експлуатацію й передачі господарству чотирьох рулонних прес-підбирачів Massey Ferguson RB 4160 V. Це перші агрегати оновленої моделі, що знайшли свого власника в Україні, тому, по суті, це була презентація новинки на наших полях, що додавало цьому заходу особливого статусу.

СТОВ «Україна» є одним із передових господарств України, що має в обробітку близько 15 000 га. землі. За останні роки в господарстві збудовано племінний завод із розведення вітчизняних порід корів, створено племінний репродуктор із розведення свиней, уведено в дію потужний елеватор, насіннєвий завод, збудоване фруктосховище, що розраховане на 4 тис. тонн фруктів. Показникам врожайності СТОВ «Україна» може позаздрити будь-яке підприємство: в середньому 100 ц/га пшениці. Не забуває підприємство й про соціальну сферу 23 сіл, де воно орендує землю. Забезпечує потрібним школи, садочки, церкви, дитячі футбольні команди, своєчасно виплачує орендну плату та зарплату селянам, створює нові робочі місця.

Незмінно вже 34 роки цим господарством керує Герой України заслужений працівник сільського господарства України Крижовачук Олег Петрович.

На цьому підприємстві вражає все: порядок, чистота, охайність, привітність робітників. Центральна садиба, виробничі комплекси – усе в квітниках. При в’їзді на «тракторну бригаду» розпочато велике будівництво – сучасна мийка для сільськогосподарської техніки. Тепер буде так: після роботи в полі спочатку в «душ», а вже потім в ангар. Навіть іноземці часто приїздять в «Україну» переймати досвід господарювання на землі.

На підприємстві добре розуміють, що досягнути найкращих результатів неможливо без інноваційного мислення, упровадження сучасних технологій та передової сільськогосподарської техніки, тому до підбору обладнання тут особлива увага. Фахівці підприємства залучають на свої поля лише найкращу техніку від всесвітньо відомих виробників і від надійних постачальників, що потім зможуть забезпечити її якісне обслуговування. Саме тому підприємство й звернулось до «ВФК» з проханням підібрати для них найкраще рішення по пресуванню сіна.

Партнерські відносини й співпраця СТОВ «Україна» з «Волинською фондовою компанією» триває вже понад 20 років, за цей час «ВФК» поставила підприємству десятки агрегатів, забезпечивши їх надійним сервісним обслуговуванням.

 

Уперше оновлений асортимент рулонних прес-підбирачів моделі RB 4160V з регульованою шириною камери був представлений на нещодавній виставці Agritechnica-2019, і ось тепер вони вже готові тут до роботи.

Для випробування агрегатів було вибране поле після збирання ріпаку – не найлегший варіант для пресування. Кожен з чотирьох прес-підбирачів повинен був пройти свій гон працюючи на різних швидкостях і пресуючи рулони різної щільності й розмірів. Варто відзначити, що всі агрегати бездоганно впорались з поставленим завданням. У приймаючої сторони не виникло жодних питань стосовно якості виконаних робіт і технічних можливостей агрегатів.

Про технічні особливості новинки розповів Віталій Панічерський, продукт-спеціаліст корпорації AGCO:

Після певної перерви з продажу прес-підбирачів Massey Ferguson ми знову повертаємо їх на український ринок. До цього ми пропонували прес-підбирачі, що були вироблені на заводах в Америці, вони й зараз там виробляються, але питання логістики для наших клієнтів були не зовсім зручні. Тому ми сьогодні пропонуємо агрегати німецького виробництва. Ці прес-підбирачі зроблені на заводі Lely в Німеччині, це повністю німецьке виробництво з європейських комплектуючих, лише ланцюги ми використовуємо японського виробника Tsubaki.

Це преси з регульованим діаметром рулонів, що дає можливість формувати їх діаметром від 0,7 до 1,6 м, й задавати їм різну щільність. Чотири нескінченних (без з’єднань) пасів забезпечують відмінне утримання рулону. Завдяки шарам спеціального, стійкого до розтягування синтетичного матеріалу паси відрізняються максимальною зносостійкістю, мають великий ресурс навіть при високих навантаженнях. Також ці преси передбачають використання сітки будь-яких типорозмірів, це легко змінюється в звичайних налаштуваннях.

Ці преси мають особливу відмінність, яку з часом оцінять наші оператори: вони не потребують постійного щоденного сервісу. Тут установлено бак автоматичного змащування ланцюгів і винесена централізована система змащування підшипників, буквально дві хвилини – і агрегат готовий до роботи. Це дає оператору можливість більше часу приділяти власне роботі, а не на технічне обслуговування.

Система захоплення матеріалу оснащена п’ятьма рядами зубів, що розташовані на відстані лише 64 мм один від одного, це забезпечує високу пропускну здатність і плавну, рівномірну подачу навіть на високих швидкостях.

На пресі встановлені подавальні шнеки, що рівномірно розподіляють масу. Запатентована технологія Hydroflex control, у свою чергу, запобігає піковим навантаженням у період найбільш інтенсивних робіт: у разі закупорювання вона дозволяє легко опустити днище подавального столу й забезпечити більше простору для ротора. Ця система дуже швидко реагує на забивання. Достатньо лише призупинитися, не зупиняючи роботу преса, як система все зробить за вас, і ви без зупинки продовжуєте далі працювати.

На цих пресах установлений приводний редуктор з низьким споживанням енергії, де приводи розподілені на дві сторони. На одну сторону приводиться підбирач і подрібнювач, на іншу привід самої камери пресування. Таким чином навантаження на корпус розподіляється рівномірно як на ліву, так і на праву сторону, і таким чином зменшується навантаження на ВВП трактора.

Обертання підбираючого барабана й процес подачі матеріалу до подрібнювального апарата синхронізовані за допомогою подвійного ланцюга, що забезпечує ефективне й повне підбирання культур. Від перевантаження систему підбирання захищає автоматична муфта.

Рулонні прес-підбирачі Massey Ferguson можуть бути оснащені 13, 17 або 25 ножами й розраховані на оптимальну продуктивність. Ці ріжучі механізми (подрібнювачі) характеризуються найдовшими ножами, наявними на ринку. Xtracut 17 і 25 мають дві групи ножів з гідравлічним приводом, якими, в залежності від потреб, можна управляти окремо з кабіни. У водія є вибір режиму: одна окрема група ножів, обидві групи ножів, без ножів.

До переваг нових машин можна віднести повнорозмірні бокові дверцята сучасної конструкції. Вони забезпечують зручний доступ для технічного обслуговування й мають гладкі поверхні, що запобігає накопиченню пилу під панелями. Система надійних замків знижує ризик ненавмисного відкривання дверей і можливих пошкоджень машини.

Менеджер з продажу «ВФК»:

Дана модель прес-підбирачів відрізняється простотою та надійністю. Цей прес не вибагливий до обмотувальної сітки, до нього підійдуть сітки від багатьох виробників.

Усе управління здійснюється з кабіни трактора за допомогою комп’ютер-монітора, що йде в комплекті з агрегатом. Він зовсім простий й інтуїтивно доступний для будь-якого механізатора. Завдяки йому оператор вибирає всі необхідні параметри, тут доступні 10 рівнів налаштування щільності рулону, лічильники рулонів, а також можливість спостерігати за процесом формування рулонна на кольоровому дисплеї. Крім того, є кнопки, що управляють гідравлікою: піднімання самого прес-підбирача, відкривання задньої стінки. У разі відхилення робочих параметрів від норми система подає попередження. Це найпростіше регулювання для оператора, він не перевантажений електронікою. Якщо буде потрібне складніше втручання, тоді наша сервісна служба зайде в розширене меню й проведе відповідні налаштування з калібрування агрегату. Для того щоб працювати цим пресом, потрібно вибрати тип культури, діаметр і щільність рулону й кількість сітки, яка має це все обмотувати – і все.

Для зручності роботи машина оснащена скочувальною дошкою, тобто, рампою, яка дозволяє відштовхувати рулон від преса й, не зважаючи на рельєф поля, забезпечувати його неповернення, щоб не заважати закриттю задньої стінки.

Володимир Слівінський, помічник бригадира, відповідальний за техніку «зеленої лінії» і заготівлі сінажу в СТОВ «Україна»:

Сьогодні відбулося наше перше знайомство з цими агрегатами. У роботі вони себе показали добре, наше перше враження позитивне. Сподіваємося, що й надалі вони будуть нашими надійними помічниками, адже це техніка від відомого бренду, якому ми вже давно довіряємо. Ми розглядали різні варіанти, у нас тут була довга дискусія, які агрегати для нас найкращі, й зупинилися саме на Massey Ferguson RB 4160 V. Менеджери «ВФК» переконали нас у їх надійності та якості виконання робіт.

Взагалі, з «Волинською фондовою компанією» ми тісно співпрацюємо вже понад 20 років, мабуть, з моменту їх заснування. Скажу більше: чи не третина всієї техніки, що зараз працює в нашому господарстві, придбана саме у «ВФК», усі агрегати «зеленої лінії» ми довірили техніці від «ВФК».

Нарікань на техніку й роботу компанії в нас не має. Сервісна служба відмінно запускає її в роботу, навчає персонал. Тому й надалі плануємо купувати техніку в надійного, перевіреного партнера – у «Волинської фондової компанії».

Завантажити дану статтю можна за посиланням: «Волинська фондова компанія» продала перші в Україні прес-підбирачі Massey Ferguson RB 4160 V

 

Дата: 2 серпня 2020
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробизнес Украина"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію