Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Три причини закохатись у MASSEY FERGUSON

Три причини закохатись у MASSEY FERGUSON

На Дні поля «Битва Агротитанів-2021» «Волинська фондова компанія» представила три сучасні високоефективні машини для українських фермерів – 370­сильний трактор MF 8737, 132-сильний трактор MF 6713 та рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB.

Останніми роками «Битва Агротитанів» стала одним із найбільш вдалих та цікавих заходів для вітчизняних аграріїв. Сам формат «Битви» передбачає не просто статичний показ техніки, а демонстрацію її роботи в реальних і навіть дещо ускладнених умовах. Дощ – не дощ, суша – не суша, а плуга чи культиватора «запрягають» у трактор і машина мусить показати себе з найкращого боку.

І саме за таких умов техніка MASSEY FERGUSON яскраво демонструє свої сильні сторони у всьому, що стосується точності, надійності, продуктивності виконання польових операцій, а також, що важливо, – економної витрати пального. Адже машини MASSEY FERGUSON від початку створювалися для висококонкурентних ринків США та Канади, з їх дуже непростими умовами роботи. Північно-американський фермер просто не може дозволити собі придбати неякісний трактор, інакше його господарство відразу ж «забуксує».

Логічним результатом такого підходу стало те, що сьогодні саме MASSEY FERGUSON є дуже популярним трактором у світі й широко використовується фермерами на всіх континентах. І звісно ж, це один із найпопулярніших тракторних брендів серед вітчизняних фермерів. MASSEY FERGUSON вибирають ті агровиробники, які потребують надійної й водночас економічної та високотехнологічної машини.

Саме такою в сегменті потужності 350+ стала чергова модель MASSEY FERGUSON. Це 370-сильний трактор MF 8737 S, що вже встиг здобути собі відмінну репутацію серед українських фермерів. І є за що, оскільки ця машина відмінно підходить як для безперебійного використання в складі великих агрохолдингів, так і в якості флагманської машини в невеликому чи середньому господарстві.

370 повноцінних кінських сил – це найбільш затребувана потужність трактора для роботи в господарстві площею від 1500 до 4000-5000 га. До такого рушія можна вчепити потужний 8 чи 9-корпусний плуг, глибокорозпушувач, широкозахватну борону, культиватор чи сівалку. Якщо такий трактор спроможний працювати на високих швидкостях із цим обладнанням, то він перетворюється на просто незамінного універсального солдата в будь-якому господарстві.

Власне такою і є новітня історія експлуатації MF 8737 в Україні, оскільки фермери отримали по-справжньому надійну високопродуктивну машину. Ця модель виготовляється безпосередньо у Франції, на знаменитому заводі в Бове. Причому все складання машини цілковито роботизовано. Додамо, що на цьому ж заводі випускається також найкраща військова техніка, що додатково свідчить про якість MF 8737. У даному разі американська конструкторська думка вдало гармоніює з європейською культурою виробництва.

На тракторі встановлений відомий перевірений і супернадійний двигун із шістьма циліндрами AGCO Power об'ємом 8,4 л. Силовий агрегат трактора оснащений усім необхідним спектром інноваційних рішень, що призначені для раціонального споживання пального.

Це ж стосується унікальної трансмісії Dyna, котрою оснащуються сучасні трактори MASSEY FERGUSON, що поєднує в собі надійність механіки з чутливістю та економічністю автоматичної коробки передач. Це трансмісія без розриву потужності, і для звичайної роботи достатньо встановити на джойстику максимальну швидкість – усе, можна працювати!

Взагалі економічність тракторів MASSEY FERGUSON добре відома, що вкотре підтвердилося й під час випробувань на «Битві Агротитанів-2021». Зокрема, показники витрати пального під час роботи з плугом у MF 8737 є стабільно нижчими від середніх на 1-2 літри. Причому досягається це не завдяки якимось тендітним електронним системам, які в будь-який момент можуть вийти з ладу, а власне шляхом оптимальної конструкції двигуна та трансмісії й відмінній синхронізації їх роботи.

При цьому модель має вражаючі характеристики потужності навіски. При масі трактора 14,5 тонн потужність задньої навіски становить 12 тонн! До того ж у задній частині трактора вже в базовій комплектації встановлено відразу 4 пари гідровиходів, що дає змогу працювати із найвибагливішими причіпними агрегатами. Важливо також урахувати, що MF 8737 зазвичай оснащується шинами, що значно ширші, аніж в інших моделей на ринку. Це дає змогу істотно зменшити навантаження на ґрунт, отже, забезпечити збереження його нормальної структури. Також це дозволяє додатково підвищити стійкість трактора й покращити тягове зусилля.

Загальне управління машиною та контроль її роботи можна здійснювати через систему MF Connect, яка дозволяє керівнику та агроному миттєво отримувати всі необхідні дані в онлайн-режимі. При цьому вже в базовій комплектації «Волинська фондова компанія» пропонує 5-річну передплату на систему MF Connect із відповідним консультуванням щодо найбільш ефективного її використання. Не потрібно нічого ні шукати, ані вигадувати – усе є відразу в базі.

Комфорт роботи оператора трактора MF 8737 відповідає всім найвищим світовим стандартам, у чому, власне, можна було переконатися під час «Битви Агротитанів». Це простора кабіна з відмінною оглядовістю, клімат-контролем, зручним кріслом та продуманим доступом до елементів управління. Тут створені всі умови, щоб оператор міг працювати стільки, скільки буде потрібно, менше втомлювався і якісно виконував усі необхідні операції.

Схожі позитивні враження викликає ще одна модель MASSEY FERGUSON, яку представляє в Україні «Волинська фондова компанія» – 132-сильний трактор MF 6713. Ми вже неодноразово писали про цей справжній хіт українського ринку, котрий відмінно вписався як у сегмент фермерських тракторів, так і машин для роботи з прес-підбирачами та причіпними обприскувачами.

Що тут передусім варто виділити? Це повноцінних 132 кінських сили за 2200 обертів на хвилину, котрі видає перевірений двигун AGCO Power об’ємом 4,4 літри з електронним впорскуванням та вдосконаленою системою охолодження. Це, знову ж таки, автоматизована трансмісія 12/12, що працює в двох діапазонах. Причому трактор за потреби може комфортно пересуватися на швидкості 40 км/год., отже продуктивно використовуватися для транспортування причепів.

Мокре зчеплення забезпечує просте перемикання передач, що в поєднанні з іншими технологічними рішеннями дозволяє зручно й оперативно виконувати найрізноманітніші польові та підсобні завдання. Цьому сприяє й гідравлічна система потужністю 59 л/хв. Своєю чергою вантажопідйомність задньої навіски досягає 5,2 тонни.

Потрібно також відзначити відмінні показники комфортабельності кабіни, що значно перевищують стандарти, прийняті для тракторів цього класу. У кабіні MF 6713 комфортно почуватиметься і найманий працівник, і сам власник господарства.

Очікуваний фурор на «Битві Агротитанів-2021» справив і рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB, котрий взагалі тріумфально виступає цьогоріч на полях України. Ексклюзивна новинка від «Волинської фондової компанії» дає змогу продукувати майже 60 рулонів на годину розміром від 0,9 до 1,6 м із шириною підбирання рослинної маси до 2,4 м.

Ті вітчизняні фермери, які вже придбали рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB, відзначають виняткову «всеїдність» новинки, котра ретельно підбирає й пакує сіно та солому, незалежно від їх кондиції та маси. При цьому солома подрібнюється на фракцію до 3 см, що можуть робити лише деякі прес-підбирачі на ринку. Цьому сприяє продумана система найдовших на ринку ножів, кількість яких може становити 13, 17 або 25.

 Ще однією особливістю конструкції MF 4160 V RB є їх виняткова надійність. Практично всі елементи конструкції цієї моделі мають посилений запас міцності, починаючи від підшипників і закінчуючи нескінченними пасами. Це не дивно, враховуючи, що ці прес-підбирачі виготовляються безпосередньо в Німеччині на заводі, що має бездоганну репутацією.

Також тут передбачено кілька ступенів навіть не захисту від забивання, а випередження такої ситуації. Якщо наявні умови роботи загрожують зупинкою роботи, то система очищається елементарно, в ручному, або в автоматичному режимі, за допомогою електрогідравліки.

Надійність та безперебійність роботи рулонного прес-підбирача MF 4160 V RB зумовлюють високу продуктивність цієї машини. З цією метою тут передбачено місце відразу для трьох рулонів сітки, що дає змогу без зупинок збирати рослинну масу впродовж усього світлового дня.

Істотно спрощено й удосконалено технічне обслуговування рулонного прес-підбирача MF 4160 V RB, що здійснюється централізовано й автоматизовано й займає буквально пару хвилин.

Наприкінці наголосимо, що ці три сучасні машини MASSEY FERGUSON – лише невелика частина без перебільшення розкішної пропозиції лінійки техніки бренду від «Волинської фондової компанії». Фактично будь-який агровиробник може знайти для себе в цього дилера повний набір сільгосптехніки для виконання всіх видів польових операцій. При цьому фермер отримує повноцінний доступ до гарантовано якісного сервісу від «ВФК».

Завантажити статтю "Три причини закохатись у MASSEY FERGUSON".pdf

Дата: 14 вересня 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію