Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Лідери ринку: трактор MF 6713 та рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB

Лідери ринку! –

Представлені на Дні агротехнологій УКАБ трактор MF 6713 та рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB набувають усе більшої популярності серед клієнтів «Волинської фондової компанії». Чому?

День агротехнологій УКАБ, що відбувся наприкінці липня неподалік Києва, став особливо багатим на покази справді сучасної й цікавої техніки. Зокрема, вкотре стало зрозуміло, що принаймні в двох сегментах з’явилися справжні моделі-лідери. Це 130-сильний трактор MASSEY FERGUSON 6713 та рулонний прес-підбирач цього ж бренду 4160 V RB.

Трактори цього сегменту потужності особливо затребувані серед українських фермерів, адже рушії з двигунами 100-130 к.с. необхідні в кожному господарстві. Ці універсальні машини спроможні тягти плуга, сівалку, обприскувача чи прес-підбирача, транспортувати причіп із зерном, міндобривами чи органікою. Їх можна використовувати разом із різноманітним будівельним та комунальним обладнанням, перетворювати на навантажувач або снігоочищувач.

Поряд із цим у значній частині господарств у цьому сегменті потужності досі використовуються відверто застарілі машини, що мають неекономні двигуни й трансмісії, недостатньо надійні й не оснащені елементарними зручностями в кабіні, зокрема, кондиціонерами. Ясно, що такий стан речей потребує негайних якісних змін, про що й потурбувався MASSEY FERGUSON, запропонувавши через своїх офіційних дистриб'юторів в Україні 130-сильний трактор MF 6713.

Чому ця машина відразу припала до душі українським фермерам, і не лише їм? Що хоче отримати споживач, який віддає важко зароблені гроші за трактор? Правильно, щоб це була надійна, проста в експлуатації машина, разом із тим містила сучасні конструктивні рішення. Щоб споживала якомога менше пального, мала полегшене управління, вищу продуктивність – і щоб за кермо можна було посадити будь кого, та щоб операторові працювалося легко й комфортно. Відтак продуктивно.

Саме таким і є трактор MF 6713 від MASSEY FERGUSON, який представляє в Україні офіційний дистриб'ютор бренду – «Волинська фондова компанія». 132 повноцінних кінські сили при 2200 обертах за хвилину й максимальний крутний момент при 1500 обертах. Перевірений часом 4-циліндровий двигун AGCO Power, об’ємом 4,4 літра з електронним впорскуванням та вдосконаленою системою охолодження. А ще цілком синхронізована трансмісія з 12 передачами переднього і 12 передачами заднього ходу, що поділені на 2 діапазони. На типовий для польових робіт діапазон швидкостей від 4 до 12 км/год. припадає шість передач, а максимальна швидкість трактора з цією трансмісією становить 40 км/год.

Причому тут реалізоване так зване мокре зчеплення, що дає змогу перемикати передачі без задіяння власне зчеплення. Тобто, це надзвичайно зручна машина для виконання практичних завдань, що потребують частого повторення операцій та зміни навантаження, наприклад, обробітку полів невеликої площі з частими розворотами, підсобних робіт, перевантаження тюків із відповідним обладнанням тощо. До того ж, MF 6713 має надзвичайно продуктивну, як для 130-сильної машини, гідравлічну систему потужністю майже 60 л/хв. Це відмінно корелює з вантажопідйомністю задньої навіски, що досягає 5,2 тонни. Фактично за останнім показником MF 6713 взагалі перебуває в своєму сегменті поза конкуренцією.

Також слід відзначити такі нетрадиційні для тракторів цього типу технічні переваги як незалежний ВВП, електрогідравлічне зручне вимикання диференціала, посилений задній міст, човниковий механізм перемикання передач та багато іншого. А ще напрочуд комфортні умови роботи оператора. Це кабіна, якій у даному сегменті потужності доречно дати назву «преміум», завдяки цілковитій зручності роботи для людини: це і високоефективний кондиціонер, і відмінна оглядовість, і зручне крісло та ергономіка елементів управління. Оператор MF 6713, якщо того вимагатиме ситуація, може провести у кабіні цього трактора кільканадцять годин і почуватися нормально, оскільки конструктори моделі зробили все для того, щоб людина якомога менше втомлювалася.

Власне, фермери, які мали змогу оглянути MF 6713 під час демонстраційних показів у цьому сезоні, могли переконатися в цьому особисто. І багато хто з них уже прийняв чи має намір прийняття рішення щодо придбання новинки.

 

Те ж саме можна сказати й ще про один хіт сезону від MASSEY FERGUSON – рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB, який оцінили як власники тих господарств, що займаються тваринництвом, так і тих, які потребують техніку для заготівлі соломи, що використовується в якості палива для сушарок та опалення приміщень. Знову ж таки згадаємо про те, чого потребує фермер від нового прес-підбирача. Відповідь зрозуміла: щоб зібрав із поля все якнайшвидше, не забивався й не ламався. І ще щоб зібраним сіном-соломою можна було годувати худобу.

І знову ж таки MASSEY FERGUSON, а разом із ним і ексклюзивний дистриб'ютор моделі в Україні, влучили точно в ціль. Ця машина просто тріумфально заїхала до України й наразі нові прес-підбирачі MF 4160 V RB успішно трудяться в багатьох областіях України. Хоча напрацювання в них поки що невелике, але, виходячи з широкого досвіду використання цієї моделі в різних країнах світу, можна не сумніватися в їх надійності.

Виробляється MF 4160 V RB в Німеччині, причому на заводі, що має відмінну багаторічну історію випуску кормозаготівельної техніки. Такий от американець із німецьким акцентом! Звісно, що в даному разі плюс помножений на плюс дав очевидний плюс у квадраті.

Ширина підбирання рослинної маси тут становить 2,25 м, а загалом у лінійці доступні моделі з шириною заготівлі від 2 до 2,4 м. При цьому діаметр рулонів може перебувати в межах від 0,9 до 1,6 м.

У добротній конструкції MF 4160 V RB передбачено посилені вузли та елементи, зорієнтовані на багаторічну роботу під навантаженням. Наприклад, силова передача через карданний вал із захистом на 1950 ньотоно-метрів. 5-рядковий зубовий підбирач із близько розташованими робочими органами дає змогу працювати за будь-яких, навіть найскладніших умов. Відразу за підбирачем розташована ущільнююча граблина, а після неї граблини, що подають сіно та солому на ширину утворення рулону. Своєю чергою потужний ротор розганяє масу, подаючи її на ножі. При цьому в представленій на Дні Агротехнологій моделі MF 4160 V RB встановлено 13 ножів, однак їх кількість може налічувати 17 або 25.

Відкриємо невеликий секрет: нещодавно ми спілкувалися з продавцем техніки, який працює в південних областях України. Коли зайшла мова про прес-підбирачі, то співрозмовник відразу згадав про новинку «Волинської фондової компанії». Мовляв, це ж треба було таке запропонувати: прес-підбирачі несамовито «рубають» усе підряд, їх продуктивність неймовірна й з гарантованою якістю роботи. Ми ж вкотре скажемо, що нічого дивного тут немає, бо як робота конструкторів, так і виробників прес-підбирача від початку була на висоті.

Візьмімо, наприклад, таке нібито очевидне, проте справді вдале рішення – передбачити в конструкції прес-підбирача наявність відразу трьох рулонів сітки – одного робочого й двох запасних. Нібито дрібничка, але завдяки їй машина може відпрацювати 10 годин поспіль із інтенсивним навантаженням без зупинки.

Або ж візьмімо чотири нескінченні паси, міцність яких навіть за максимально можливого робочого навантаження випробовується лише на 20%. Тобто, порвати їх, навіть за великого бажання це зробити, просто нереально. І це стосується практично всіх елементів конструкції MF 4160 V RB. І, звичайно ж, просто суперово реалізована кількарівнева система протидії навантаженням та забиванням конструкції рослинною масою. У 80% випадків воно здійснюється в автоматичному режимі, і лише в крайньому разі трактористові доведеться вийти з кабіни на кілька секунд.

Відзначимо також дуже просте й зручне обслуговування прес-підбирача MASSEY FERGUSON. Тут реалізована автоматична система змащування ланцюгів та централізована система змащування підшипників. Нічого не потрібно розкручувати й зазирати в усі шпарки. Усе продумано й передбачено. Є навіть спеціальні сходинки для зручного й безпечного обслуговування машини.

Підсумуємо: із виходом на ринок MF 4160 V RB українські аграрії отримують справжню робочу машину із заготівлі сіна та соломи – безвідмовну, просту в обслуговуванні, із високою продуктивністю роботи. Жодних нюансів, примх електроніки чи «втоми металу» – виготовлений у Німеччині прес-підбирач американського бренду готовий допомогти в роботі будь-якому господарству.

Ще один вагомий фактор «за» придбання обох новинок MASSEY FERGUSON – трактора й прес-підбирача - те, що їх представляє в Україні не хто-небудь, а «Волинська фондова компанія», компанія з бездоганною репутацією та 28-річним досвідом обслуговування українських аграріїв. А коли наш фермер упевнений і в якості сільгосптехніки, і в підтримці з боку компанії-дилера, то він здатен гори звернути, насипавши замість них нові – із зерна нового врожаю.

 

Завантажити статтю: "Лідери ринку: трактор MF 6713 та рулонний прес-підбирач MF 4160 V RB"

Дата: 6 вересня 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію