Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

«ВФК» на «АГРО-2021»: «Ще більше MASSEY FERGUSON!»

«ВФК» на «АГРО-2021»: «Ще більше MASSEY FERGUSON!»

Офіційний дистриб'ютор AGCO представив в Україні довгоочікуваний універсальний трактор MF 5711 та інноваційний прес-підбирач MF 4160V RB

Український аграрний сектор зростає, а разом з ним зростають вимоги вітчизняних фермерів до сільгосптехніки. Більше ніхто не хоче «пріти» та «підстрибувати» у тракторах застарілої конструкції, особливо якщо за ненабагато вищою ціною можна придбати сучасний комфортабельний трактор.

Саме таку, без перебільшення довгоочікувану модель трактора, потужністю 110 к.с. представила на виставці «АГРО-2021» корпорація AGCO, чиїм офіційним дилером є усім відома «Волинська фондова компанія». Це трактор MASSEY FERGUSON 5711 із покращеними характеристиками управління, комфорту та економічності.

Власне сама цифра – 110 к.с. уже гріє душу вітчизняного агровиробника, адже це найбільш ходовий та широко використовуваний сегмент «залізних коней». Саме такі трактори використовуються в якості основної машини в невеликих фермерських господарствах. І працюють у них найчастіше не наймані працівники, а власники господарств та члени їх родин.

Зрозуміло, що кожен такий фермер прагне підібрати модель трактора під себе з максимально високими експлуатаційними характеристиками. Адже в сезон доводиться сидіти у кабіні по 11-12 і більше годин поспіль – у спеку і в холод, у дощ і вітер.

Не менше зацікавлення викликає нова модель MF5711 і в керівників середніх господарств та навіть в агрохолдингів. Річ у тому, що практично в кожній агрокомпанії обов’язково працює по кілька тракторів цього діапазону потужності. Адже щось підвезти, розвантажити, притягти завжди потрібно. До того ж, до 110-сильної машини завжди можна причепити сівалку, обприскувач, ротаційну борону чи прес-підбирач, вивільнивши час для більш потужних тракторів.

Цікаво, як зізнаються представники AGCO в Україні, поява на нашому ринку MF5711 багато в чому завдячує численним зверненням вітчизняних аграріїв. Мовляв, привезіть нам нарешті до України 110-сильний «Масей», оскільки нам потрібні 110-сильні трактори саме цього бренду. Як бачимо, це таки трапилося, причому жоден із фермерів, котрі оглядали новинку, не лишився розчарованим – це ж, як не як, MASSEY FERGUSON! Додамо, що при розробці моделі були враховані всі побажання щодо габаритів машини, колісної бази, функціоналу та багато іншого.

До ключових переваг конструкції MF5711 передусім слід віднести комфортабельність. Комфортабельність в управлінні, комфортабельність в експлуатації й обслуговуванні, у налаштуваннях, себто, ця машини зроблена для людини та для тривалої надійної експлуатації.

Зокрема, тут передбачена електронна система управління задньою навіскою. І взагалі майже весь функціонал, котрий традиційно забирає купу часу, зусиль та нервів у механізаторів, у новинці MASSEY FERGUSON реалізується електрогідравлічним способом. Не потрібно «лазити» побіля машини в спеку чи дощ, гупати молотком та вимірювати на око: нормально заглиблені робочі органи чи ні? Натомість усе це здійснюється безпосередньо з кабіни, без жодної мороки чи затримок. А головне – гарантує виняткову точність та якість роботи. Адже, як свідчить реальний досвід із механічними налаштуваннями, рано чи пізно людина стомлюється та перестає зважати на точність налаштувань. Мовляв, хай уже буде як є…

Тому можна говорити, що розширений електронний функціонал MF5711 – це не просто комфорт, а й додаткове підвищення рентабельності вирощування сільгоспкультур. Якщо все зробити точно та якісно, використавши при цьому мінімальну кількість пального, то це обов’язково позначиться на прибутковості вирощування.

Електронне управління стосується не лише висоти підіймання задньої навіски, але й швидкості цього процесу, а також підвищення чутливості. Себто, електроніка оптимізуватиме роботу причіпного агрегату по ходу руху, додатково контролюючи відповідність заданим налаштуванням, точність та витрату пального.

Так само одним натиском кнопки здійснюється вмикання переднього моста, блокування диференціалу тощо.

Себто, людина за кермом трактора буде позбавлена багатьох клопотів та матиме більше часу для нормальної продуктивної роботи.

З цією ж метою конструктори MF5711 реалізували фантастичну для тракторів цього сегменту потужності опцію – ефективну амортизацію кабіни. Тобто, усі коливання, стрибки та інші неприємні для людини в кабіні відчуття значною мірою гасяться, що істотно впливає як на якість, так і на продуктивність роботи. Власник господарства може відпрацювати зміну на тракторі в полі й прокинутися наступного дня в нормальному стані. Це важливо з усіх точок зору. Зрештою, це зручно Й приємно.

До речі, зазначимо, що всі трактори MF5711 виготовляються на заводі в Бове, у Франції. Для їх виготовлення використовуються комплектуючі, що виготовлені на території Євросоюзу за відповідними високими стандартами. Тому його власникам навряд чи доведеться перейматися щодо надійності конструкції новинки.

Серцем машини є перевірений двигун AGCO Power, обсягом 4,4 літра, оснащений системою Common Rail. Знову ж таки можна вести мову майже про революційну новацію, оскільки сучасні електронні системи впорскування паливно-повітряної суміші в двигунах тракторів такого класу потужності встановлюються вкрай рідко. Причому така новація дає змогу заощадити впродовж робочої зміни принаймні каністру пального. А це вже не дрібниця для невеликого фермерського господарства.

Додатково впливає як на зручність управління машиною, так і на паливну економічність знаменита трансмісія Dyna 4, котра є справдешньою візитівкою тракторів MASSEY FERGUSON. Такі трансмісії водночас відзначаються двома важливими особливостями – надійністю експлуатації та економічністю. У моделі MF5711 передбачено чотири діапазони по чотири передачі в кожному. До того ж, перемикання передач може провадитися як механічним, так і автоматичним способом. Відповідно, фермер може не турбуватися про те, чи правильно вибрана передача для виконання тієї чи іншої операції – електроніка все підкаже й зробить як слід.

Своєю чергою, вантажопідйомність задньої навіски новинки становить 4,3 тонни – без перебільшення, вражаючий показник, котрий пасував би навіть тракторам більш високої потужності. Продуктивність гідравліки MF5711 становить 57 л/хв., однак покупець може замовити трактор із поліпшеною гідравлікою, спроможною видавати майже 100 л/хв. Скажімо, машини в такій версії будуть зовсім не зайвими при виконанні будівельних або підсобних робіт, що потребують підвищеної продуктивності й передбачають періодичні високі навантаження.

Виходячи з цього, а також із інших конструктивних особливостей новинки – універсальної 110-сильної моделі MF5711, уже нині можна прогнозувати, що вона стане масовим трактором в Україні, радуючи сотні й тисячі вітчизняних фермерів. Додамо, що ознайомитися із особливостями конструкції MF5711 і зробити тест-драйв можна звернувшись безпосередньо до представників «Волинської фондової компанії», які радо допоможуть усім зацікавленим.

Не обминули увагою відвідувачі «АГРО-2021» і рулонний прес-підбирач зі змінною камерою MF 4160V RB, який ексклюзивно представляє в Україні «Волинська фондова компанія». До лінійки MF 4160V RB входять чотири моделі, спроможні формувати рулони сіна, соломи й навіть силосу, розміром від 0,9 до 1,8 м. При цьому робоча ширина новинки становить 2, 2,25 або 2,4 м.

Як стверджують у «ВФК», ця модель створена спеціально для того, щоб задовольнити потреби будь-якого агровиробника, котрий займається тваринництвом чи використовує солому для опалення та сушіння зерна. Прес-підбирач MF 4160V RB виготовлений безпосередньо в Німеччині, причому цілковито з комплектуючих, що виробляються на території Євросоюзу. До того ж, у його конструкції застосовані найкращі в світі японські ланцюги. Простіше кажучи, це без перебільшення топова універсальна машина, яка підійде як початківцям, так і професіоналам, що займаються тваринництвом.

MF 4160V RB агрегатується з тракторами потужністю 130-150 к.с., відтак, при високій продуктивності роботи не потребує надто потужних машин. Головне – правильно обрати модифікацію з урахуванням рельєфу полів та обсягу пожнивних решток.

За підбирання маси відповідає посилений підбирач із 5 рядами пружин, відстань поміж якими становить 6 см. Товщина пальців – 6 мм. При цьому підбирач розташований у безпосередній близькості до ротора, що істотно покращує потік матеріалу та знижує ризик засмічення системи. Перед пружинами встановлено агресивний ролик, головним завданням якого є розрівнювати потік зібраної маси, що надходить усередину.

MF 4160V RB має кількаступеневий захист від забивання конструкції збираною масою. Зокрема, мова про спеціальну систему Hydroflexcontrol, що працює в два етапи, підвищуючи ефективність роботи на полі й зводячи до мінімуму простої в роботі. Так, у 80% випадків забивання конструкції достатньо буде відсунути механічну пружинну підвіску днища. Якщо ж забивання є дуже сильним, то передбачене гідравлічно кероване опускання днища.

Своєю чергою в камері пресування свою роботу відмінно виконують чотири двошарові нескінченні паси,

що забезпечують відмінне утримування рулону. Завдяки двом шарам спеціального стійкого до розтягування синтетичного матеріалу паси відрізняються максимальною зносостійкістю навіть при високих навантаженнях, що виникають при формуванні важких рулонів силосу.

Також зазначимо, що запатентована система формування рулонів має задню кришку, що переміщається вниз під час пресування, так що більший рулон може рухатися назад. Пресувальна камера також має окрему зону запуску формування рулону з двома додатковими роликами, щоб забезпечити чудову серцевину рулону.

Конструктивно різні модифікації MF 4160V RB можуть оснащуватися 13, 17 або 25 ножами, зокрема, як і представлена на «АГРО-2021» машина. Своєю чергою збирана маса ріжеться на фрагменти розміром 4-5 см. Далі бічні ротори допомагають звузити потік маси, щоб правильно подати її до камери пресування.

Важливо, що за потреби можна легко міняти налаштування щільності рулонів, зокрема, у різних їх частинах. Так, можна задати налаштування однакової щільності в усіх частинах рулону, а можна, наприклад, зробити його м’якшим усередині.

Відзначимо також те, наскільки вдало реалізовано в конструкції MF 4160V RB заправляння сіток. Із цією метою передбачено зручний майданчик для обслуговування, зокрема, для того, щоб зручно й правильно вставити рулон сітки. При цьому в поле водночас, окрім основного рулону, можна взяти ще два запасних рулони сітки. Такого запасу гарантовано вистачає на цілий робочий день.

Слід згадати також про централізовану систему змащування ланцюгів та підшипникових вузлів. Це здійснюється автоматизовано, причому всередині під кожухом розташована спеціальна таблиця з нагадуваннями, коли потрібно змащувати той або інший підшипник.

Завантажити статтю: «ВФК» на «АГРО-2021»: «Ще більше MASSEY FERGUSON!»

Дата: 5 липня 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію