Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Жатки Dominoni: Збирають і не ламаються!

Жатки Dominoni від «Волинської фондової компанії»: Збирають і не ламаються!

Чому директор ТОВ «Агроком КР» Максим Клименко купує винятково жатки італійської компанії Dominoni

Що таке збирання кукурудзи на площі в багато тисяч гектарів Максим Клименко знає не із чуток. Компанія «Агроком КР», яку він очолює щосезону надає агровиробникам із різних регіонів України послуги зі збирання врожаю. Чотири комбайни, що належать компанії «Агроком КР» невпинно працюють на полях із дозрілою кукурудзою, поспішаючи допомогти замовникам зібрати врожай до зими.

– Ясна річ, що відповідальність на нас лежить дуже висока. Людина заплатила гроші, бо не має достатньої кількості збиральної техніки, і хоче, щоб ми гарантовано змолотили зерно. Фактично ми не маємо права на помилку: уся техніка та оснащення повинні перебувати в ідеальному стані. Жодних поломок чи зупинок роботи на час збирання врожаю не повинно бути в принципі, – зазначає Максим Дмитрович.

Особливу увагу керівник «Агроком КР» звертає саме на збиральні жатки до комбайнів, оскільки навантаження на ці пристрої впродовж осені лягає просто неймовірне. Тому свого часу Максим Клименко перепробував велику кількість моделей кукурудзяних жаток різних виробників та зупинився на італійських жатках Dominoni, які постачає «Волинська фондова компанія».

– Якщо коротко, то це найбільш надійні жатки, які я коли-небудь бачив. Нова жатка Dominoni відпрацьовує, як мінімум, чотири роки так, що ти до неї навіть і не зазираєш. Просто міняєш ножі в разі потреби – і все, – розповідає Максим Дмитрович.

За його словами продукція Dominoni поряд із винятковою надійністю є також дуже простою у використанні, і при цьому забезпечує високу якість роботи.

– Ось ці жатки, котрі зараз у нас стоять на комбайнах відпрацювали вже по 4 тисячі гектарів. Причому повністю збирають зерно, чисто, ідеально подрібнюють кукурудзу – просто краса. Дощ, сніг, мороз – немає різниці, вони «печуть» полем без проблем. Досить сказати, що після того, як ми відпрацьовуємо замовлення у великих агрохолдингах, то за результатами роботи нас запрошують і вдруге, і втретє. Якість, продуктивність роботи – все на рівні, – пояснює директор «Агроком КР».

Слова Максима Дмитровича підтверджує і механізатор Олександр, який безпосередньо має справу із жатками Dominoni.

– На мій погляд, просто ідеальна жатка. Як і в роботі, так і в плані експлуатації. Тут все закрито у масляній ванні, пил всередину не потрапляє, коротше кажучи, робити біля неї механізатору нічого, хіба що слідкувати за зношуванням ножів. Ось і все, – стверджує Олександр.

– Саме так, поломок в наших жатках Dominoni за багато років їх використання я і не пригадаю. Якщо механізатор доглядає свою техніку із самого початку, то взагалі питань не виникатиме. Мастило «мажеться» шприцом, дуже прості та надійні редуктори, все працює як слід, – розповідає Максим Клименко.

До речі, в силу специфіки роботи та великих навантажень на збиральну техніку в компанії «Агроком КР» заведено раз на чотири роки міняти збиральні пристрої, купуючи нові – також Dominoni.

– Що ще цікаво: самі ці жатки недорогі і по кишені будь-якому покупцеві. Але на вторинному ринку, вже зі значним напрацюванням, збиральні пристрої Dominoni розходяться буквально миттєво, причому за них ще й можна взяти непогані гроші від початкової вартості. Та що й казати, якщо виробник дає на ці жатки гарантію три роки. Це вже говорить саме за себе. І ламатися там нічого. Тому, той хто знає про них, той не впустить нагоди придбати хоч і вживану, але по-справжньому надійну жатку, – стверджує Максим Дмитрович.

Своєю чергою регіональний представник «Волинської фондової компанії» відзначає, що продажі жаток Dominoni різних типів останніми роками стрімко зростають.

– Люди спробували, попрацювали і побачили, що це саме те, що треба. І купують знову. При створенні цих жаток виробник поставив собі за мету досягти трьох головних умов. Перша – жатка повинна бути водночас міцною та легкою. Друга – забезпечувати максимально можливу продуктивність роботи. І третя – жатка має бути мінімально обслуговуваною, аби спростити роботу клієнтові. Тобто, купив – і працюєш собі. Раз на кілька років, коли якийсь вузол відпрацював свій ресурс – ми приїхали, поміняли, і далі спокійно збираєте врожай, – пояснює регіональний представник «Волинської фондової компанії».

Усі регулювання тут здійснюються за допомогою простого натяжника, гарантований термін служби якого становить 5 років. Конструкція пристрою є настільки надійною та продуманою, що дає змогу ефективно працювати в разі потреби на швидкості до 12 км/год.

На цю жатку можна окремо придбати змінні елементи й переобладнати її для збирання соняшнику. Це легко робиться в умовах господарства. Відповідно, фермери можуть економити на купівлі соняшникової жатки. До плюсів при збиранні соняшнику також можна віднести гарне подрібнення рослинних решток, тож після збирання врожаю не потрібно застосовувати дискатори й лущильники.

Для підвищення зручності виробник також пропонує низку опцій: притискні лапи стебел кукурудзи для захисту передніх шин комбайна, датчики рівня землі, що дозволяє автоматично коригувати висоту жатки щодо ґрунту, бокові конічні вальці для збирання полеглої та покрученої кукурудзи.

– ТО тут зводиться до візуального контролю за столом. Все закрито у масляній ванні, пилюка всередину не потрапляє і жодних розхідників, окрім ножів, не потрібно. Та й ті є двобічними, тому їх можна ставити з іншого боку. Хочу також відзначити, що це майже безшумна жатка, на що завжди позитивно відгукуються клієнти, які із нею працюють.

Представник «Волинської фондової компанії» також наголошує, що при замовленні жаток Dominoni компанія відразу ж пропонує адаптацію пристрою під конкретну модель комбайна. Це дуже зручно, оскільки у господарстві не потрібно буде нічого вигадувати, аби встановити її на комбайн. Також в разі потреби здійснюється навчання працівників господарства, котре придбало жатку Dominoni.

У модельному ряду заводу Dominoni наявні жатки для збирання кукурудзи з робочим захватом від 4 до 12 рядків, складні та фіксовані. Жатки для збирання кукурудзи Dominoni оптимальним чином поєднують у собі функціональність, легкість і міцність, які при простоті управління забезпечують відмінну й безперебійну роботу при збиранні в найважчих умовах.

Кукурудзяні жатки Dominoni пропонуються із металевими (серія ROCK) або пластиковими (серія KAIMAN) капотами. В Україні більш популярні металеві капоти, оскільки їх за потреби легко відремонтувати. Жатки виготовляються під усі відомі марки комбайнів. Виробник адаптує її в заводських умовах під конкретну модель комбайна, з яким вона буде агрегатуватися.

Ці жатки мають ряд ексклюзивних запатентованих компанією Dominoni рішень.

Втягуючі вальці з 5-ма посиленими ребрами зі зносостійкої сталі, що обертаються в протилежних напрямках, дозволяють безперервно захоплювати стебла. Вальці від Dominoni мають тривалий термін експлуатації й не вимагають ні звичайного, ні позачергового обслуговування, що мінімізує витрати на ремонт і технічне обслуговування.

З лівого боку під втягуючими вальцями розташований подрібнювач стебел. Це два ножі, котрі, на відміну від інших виробників, мають збільшений діаметр. За рахунок цього відповідно покращується якість подрібнення й збільшується «плече удару» ножів, що полегшує роботу комбайна й зменшує витрати пального. Збільшений діаметр також гарантує швидкість цього процесу й забезпечує відмінний зріз навіть із ножами після тривалого використання.

Плити стола мають гідравлічне регулювання для швидкого адаптування жатки (зменшенням або збільшенням відстані між ними) під стебла різного розміру, вологості та волокнистості.

Затяжні ланцюги мають хромові штифти, які забезпечують тривалий термін служби ланцюга. Стяжні муфти цих ланцюгів регулюються й очищаються автоматично.

Пластини для відривання качанів регулюються із кабіни гідравлічним способом.

Низький профіль дозволяє працювати на близькому до ґрунту рівні впливу на стебло, таким чином поліпшуючи збирання кукурудзи й значно зменшуючи втрати.

Застосування зірочок великого діаметра дозволило при мінімальних обертах більш м’яко збирати врожай, це також дає можливість уникнути спадання ланцюга.

Редуктор і привід розташовані в масляній ванні, усі елементи захищені герметичним картером і не потребують жодного обслуговування та регулювання.

– З «Волинською фондовою компанією» ми працюємо вже давно і можу про них сказати лише хороше. Чітко виконують свої контрактні зобов’язання, завжди присутня глибока порядність у стосунках і прагнення піти назустріч. Доставка, наявність комплектуючих – без питань, привезуть серед ночі, якщо потрібно. Коли ми замовили жатки Dominoni, то із ними відразу приїхали фахівці, зробили перший запуск, перевірили комплектацію – все так, як і повинно бути. Тому може порекомендувати «Волинську фонову компанію» усім агровиробникам – резюмує Максим Клименко.

 

Завантажити статтю: "Жатки Dominoni від "Волинської Фондової Компанії": Збирають і не ламаються!"

Дата: 23 листопада 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію