Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

РОЗКИДАЧІ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ UNIA RCW ВІД «ВОЛИНСЬКОЇ ФОНДОВОЇ КОМПАНІЇ» ЗБІЛЬШУЮТЬ УРОЖАЙНІСТЬ І ПРИБУТКИ!

РОЗКИДАЧІ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ UNIA RCW ВІД «ВОЛИНСЬКОЇ ФОНДОВОЇ КОМПАНІЇ» ЗБІЛЬШУЮТЬ УРОЖАЙНІСТЬ І ПРИБУТКИ!

Фермерське господарство «Лариса-2008» (с. Новов’язівське, Юр’ївського р-ну, Дніпропетровської обл.) наприкінці 2019 року придбало у ВФК розкидач мінеральних добрив UNIA RCW 8200 PLUS M. Чому господарство вибрало саме цей агрегат і як він відпрацював перший сезон, кореспондентові нашого журналу розповідає агроном підприємства Павло Книш.

Зима, роботи в полі немає, тож роздивляємося розкидач безпосередньо на машинному дворі. Як і личить дбайливим господарям, уся техніка в господарстві зберігається під накриттям у теплих ангарах. У зимовий період її тут обслуговують і ремонтують. Відразу впадає в око, що на підприємстві дбають про свій технічний парк і надають перевагу сучасним високопродуктивним машинам.

– Наше господарство має в обробітку 1500 га ріллі. На своїх полях, з дотриманням сівозмін, намагаємося вирощувати ті культури, що забезпечують кращий економічний ефект: пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник. Ясна річ, щоб досягти сьогодні добрих результатів, слід поєднати кілька складових: це й сучасна техніка й технології, високопродуктивне насіння, культура обробітку поля, міндобрива.

Особливо зважено ми підходимо до вибору техніки. Віддаємо перевагу високопродуктивним сучасним машинам, при цьому намагаємось не переплачувати. У цій справі важливо мати надійного партнера, компанію, що має широкий вибір техніки, надійний сервіс і бездоганну репутацію. Саме таким нашим партнером є «Волинська фондова компанія».

Першим нашим придбанням від ВФК був тюковий прес-підбирач Unia Z-511. У нас він працює вже чотири роки, і жодних зауважень щодо його роботи не було. Добрий прес, і сервіс надійний. Ще рік тому «слабкою ланкою» в нашому господарстві було внесення мінеральних добрив. Два старих навісних агрегати не задовольняли наші потреби. Тому ми знову звернулися до ВФК. Розкидач UNIA RCW вибрали не випадково. У сусідньому господарстві, яке також є давнім партнером ВФК, два розкидачі RCW бездоганно працюють уже три сезони. Сусіди ними дуже задоволені, тому сумнівів щодо якості цієї техніки в нас не виникало.

За перший сезон наш агрегат, працюючи на полях двох господарств, обробив більше 2000 га. Ми вносили ним під озиму пшеницю аміачну селітру з нормою 200 кг/га. Агрегат відпрацював без нарікань, у нас не було з ним жодних технічних проблем, він ідеально виконав усі покладені на нього завдання. За результатами першого року експлуатації ми зробили такі висновки: завдяки точному й рівномірному внесенню мінеральних добрив нам удалося помітно підвищити врожайність. Якщо в попередні роки середня врожайність по пшениці була на рівні 45 ц/га, то цього року врожаї були пересічно 55 ц/га. Звичайно, ми враховуємо й позитивний вплив погоди, але новий розкидач також добре при цьому прислужився.

Хочу відзначити дуже зручне й легке завантаження розкидача з біг-бегів. За допомогою навантажувача ми піднімаємо мішки над розкидачем і розрізаємо їх. Для запобігання від сторонніх предметів бункер оснащений ситом. Наш розкидач укомплектований комп’ютером, і це його важлива перевага. Ми маємо можливість утримувати задані норми внесення добрив незалежно від швидкості руху трактора. Комп’ютер виводить на екран необхідну інформацію, зберігає в пам’яті конфігурацію оброблених полів. Співпраця з ВФК не обмежується лише придбанням техніки. Сьогодні маємо тісні зв’язки з дніпровською філією, знайомі з їхніми менеджерами, вони, зі свого боку, знають наш парк техніки. Своєчасно нагадають про обслуговування, при потребі навчають наш персонал. Я задоволений співпрацею з таким надійним партнером, як ВФК.

Завантажити статтю "РОЗКИДАЧІ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ UNIA RCW ВІД «ВОЛИНСЬКОЇ ФОНДОВОЇ КОМПАНІЇ» ЗБІЛЬШУЮТЬ УРОЖАЙНІСТЬ І ПРИБУТКИ!".pdf

Дата: 22 січня 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію