Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

ПП «ПРОГРЕС К»: «Тюкові прес-підбирачі UNIA Z-511 від «ВФК» значно полегшили роботу господарству»

ПП «Прогрес К»: «Тюкові прес-підбирачі Unia Z-511 від «ВФК» значно полегшили роботу господарству»

 

У Кременецькому районі на Тернопільщині на берегах річки Горинь розкинулось мальовниче село Краснолука.


Аби дізнатися детальніше про життя-буття підприємства, редакція журналу «АгроЕліта» днями завітала у Краснолуку.Тут знаходиться сільськогосподарське підприємство «Прогрес К», яке очолює дбайливий господарник і добра та чуйна людина Іван Романюк. Пан Іван докладає чимало зусиль для розвитку соціально-культурної сфери села Краснолука, а також інших сіл, де обробляє землі (Вишгородок, Юськівці, Якимівці).

– Досвід роботи у аграрній сфері у мене чималий, – розпочинає розмову Іван Іванович. – Свій трудовий шлях у сільському господарстві я розпочав ще у 80-их роках у ВАТ «Райсільгоспхімія». Це було підприємство, яке обслуговувало тодішні колгоспи: розкидали гній, міндобрива, допомагали орати, виконували різні транспортні роботи тощо. Там я пройшов всі кар’єрні щаблі: від механіка, головного інженера до виконувача обов’язків голови.  А згодом мене запросили у новостворене господарство «Прогрес К», і з того часу я є його незмінним керівником. Починали з 300 гектарів землі, сьогодні обробляємо 600 гектарів.

– Які культури вирощуєте та чи задоволені врожаями?

– Знаєте, я «старовір» (посміхається, авт.). Тож «новомодних» культур не сіємо (виключення лише ріпак), надаємо перевагу звичним культурам, а саме: пшениці, ячменю, вівсу, гороху, кукурудзі. Рекордних урожаїв не збираємо, проте й не жаліємось: пшениці в середньому отримуємо 6-7 т/га, гороху – 4 т/га, кукурудзи – більше 10 т.

– Бачу, у вас ще тваринництво є.

– Так, розвитку тваринництва ми приділяємо значну увагу. Цьому сприяє й локація, адже береги річки чудово підходять для випасу корів, і навіть назва села Краснолука, що означає «гарні луки».  Тому сам Бог заповів тримати у цих місцях худобу! Та, на жаль, ця сфера сільськогосподарського виробництва сьогодні не є прибутковою, поступово занепадає: колись мали 800 голів ВРХ, нині ж вдвічі менше – лише 400. Але здаватися не можна. Перш за все, тримаємо тваринництво заради людей, оскільки ферма – це додаткові робочі місця. У господарстві працює 50 чоловік. І я дуже вдячний своєму колективу за відданість, бо чудово розумію, що сам один нічого не зроблю.

– Звісно, колектив – це дуже важливо. А від чого ще, на Вашу думку, залежить успіх у сільському господарстві?

– Величезну роль у досягненні високих результатів у аграрній сфері відіграє техніка. Тракторна бригада – це «серце» підприємства, якщо воно не б’ється, то все зупиниться. У наш час, коли світ розвивається шаленими темпами, саме техніка вирішує все! Тому ми потрохи оновлюємо машинний парк господарства.

Тюковий прес-підбирач Unia Z-511 – це ідеальне рішення для тваринницьких ферм та універсальний помічник для усіх аграріїв.

– За якими критеріями обираєте техніку?

– Основні критерії – це надійність, комфортність.  Ну і звісно ціна. Адже, оскільки у нас є тваринництво, то й різної техніки потрібно більше. Вже багато років господарство співпрацює з «Волинською Фондовою Компанією», яка є офіційним дилером провідних світових брендів. Саме фахівці компанії й допомогли нам обрати агрегати, ідеальні за співвідношенням «ціна/якість», які повністю задовольняють наші потреби. Зокрема, у нас є два тюкових прес-підбирача Z-511 польського виробника UNIA. Один з них ми купили близько 10 років тому, а згодом, побачивши його у роботі та оцінивши переваги, придбали такий же. Вони призначені для збирання, пресування та зв’язування в прямокутні тюки з валків соломи й сіна, для використання на корм, для приготування силосу, а також на підстилку.

І я щиро вдячний їм за рекомендації, тому що ці прес-підбирачі значно полегшили нам роботу: вони високопродуктивні (можна обробити до 8-10 гектарів за один раз), дозволяють пакувати солому в тюки різної довжини (від 30 см до 1,3 м) і змінної ваги (10-80 кг). 

Ще окремо хотів би відзначити такі сильні сторони «Волинської Фондової Компанії», як порядність менеджерів та сервісне обслуговування, яке вона надає.

Бо, як відомо, сьогодні сервіс  є одним з важливих критеріїв при виборі техніки: він має бути швидким і професійним. У «ВФК» він на найвищому рівні. Жодних нарікань за роки співпраці у нас не було.

Представник «Волинської Фондової Компанії» про тюковий прес-підбирач Unia Z-511:

«Тюковий прес-підбирач Unia Z-511 характеризєються перевіреною, стабілізованою безвібраційною конструкцією, малою масою та необхідною потужністю від 30 к.с., а також прекрасною надійністю, зокрема і у процесі в'язання, завдяки безвідмовним німецьким в'яжучим апаратам Raaspe.

Підбирач у стандартній комплектації обладнаний підгрібаючою зірочкою, що встановлена на правому боці. Зірочка направляє на підбирач широко розкинутий покіс, забезпечуючи чистий підбір матеріалу.  Ширина підбирача – 1,8 м.

Ступінь стиску тюків регулюється за допомогою двох пружин. Гідравлічне регулювання дишла (опція) полегшує переведення агрегата в транспортне положення і навпаки. Гідравлічне регулювання підбирача (опція) дозволяє управляти підбирачем з кабіни трактора.

Отже, серед основних переваг  Unia Z-511 можна відзначити:

  • в'яжучий апарат фірми Raaspe;
  • регульована довжина тюків;
  • запобіжна муфта на маховику;
  • 3-и запобіжних болти на робочих органах;
  • підгрібаюча зірочка;
  • опорне колесо підбирача;
  • лічильник тюків;
  • направляюча для завантаження тюків у причіп.

Отже, тюковий прес-підбирач Unia Z-511 – це ідеальне рішення для тваринницьких ферм, а також універсальний помічник для усіх аграріїв, котрі націлені на результат. А якісне сервісне обслуговування агрегатів забезпечать фахівці «Волинської Фондової Компанії».

Завантажити статтю: "ПП «ПРОГРЕС К»: «Тюкові прес-підбирачі UNIA Z-511 від «ВФК» значно полегшили роботу господарству»"

Дата: 21 липня 2021
Автор: Анна Артим
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію