АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 КРУГЛОСУТОЧНАЯ ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ.
ЗВОНКИ СО ВСЕХ НОМЕРОВ БЕСПЛАТНЫЕ
Запчастини

Розкидач CAVALLO Zeus 32 ELT: як підвищити ефективність розкидання міндобрив

Розкидач CAVALLO Zeus 32 ELT: як підвищити ефективність розкидання міндобрив.

На Дні агротехнологій, що проводив УКАБ поблизу Борисполя, «Волинська фондова компанія» продемонструвала унікальний італійський розкидач мінеральних добрив CAVALLO Zeus 32 ELT, конструкція якого включає цілу низку запатентованих рішень.

 

Вимоги до якості розподілення мінеральних добрив по поверхні поля зростають з кожним роком. Бо мінеральні добрива дорожчають і кожен фермер прагне оптимізувати витрати при їх внесенні. Підхід на кшталт «центнер туди-центнер сюди» наразі надто затратний, сьогодні важливо, щоб ефективно спрацював кожен кілограм гранул.

Та і якість міндобрив часто залишає бажати кращого. Гранули можуть мати неправильну форму, розсипатися на порох, злипатися в грудки, мати підвищену вологість – тож правильно їх застосувати зовсім не просто. Своєю чергою це стає нездоланною перепоною як для простих механічних розкидачів вітчизняного виробництва, так і для суперінтелектуальних машин відомих світових виробників. Останні просто не розуміють, що в них засипали, відтак часто відмовляються видавати задану норму внесення та ширину розкидання.

Відповідно, сьогодні аграрій потребує конструктивно досконалої машини, що надійно забезпечує норму внесення, рівномірно розподіляє гранули полем, при цьому не вередує, якщо якість міндобрив далека від ідеалу. Наразі «Волинській фондовій компанії» вдалося знайти такі розкидачі, ставши ексклюзивним представником в Україні італійських машин для внесення добрив лінійки CAVALLO Zeus.

Компанія CAVALLO-EUROSPAND належить до когорти тих добротних європейських виробників, які вкладають свої бюджети не в рекламу, а у виняткову якість продукції. На виході отримують, без перебільшення, бездоганні машини, що розраховані на багаторічну безперебійну роботу.

Так, скажімо, усі розкидачі CAVALLO Zeus проходять триетапну обробку зовнішніх та внутрішніх поверхонь. Спочатку це піскоструменева обробка, потім – катафорез, що дає змогу в кілька разів підвищити стійкість покриття та захист металу. І на завершення –якісне порошкове фарбування. В результаті машина отримує надійний захист від впливу агресивного середовища й не завдаватиме своєму власнику жодних клопотів при роботі з будь-якими видами мінеральних добрив. Як опція, існує можливість виготовлення бункера з нержавіючої сталі.

Цікавішою для ринку України моделлю італійського виробника слід назвати CAVALLO Zeus 32 ELT – розкидач, що пропонується в причіпному або навісному виконанні. У першому випадку агрегатується з трактором потужністю від 80 к.с., а в другому – від 180 к.с.

Ширина розкидання мінеральних добрив цієї моделі складає 36 метрів, однак вона може варіюватися в менший бік, у тому разі, якщо цього вимагають умови роботи. Базова місткість бункера CAVALLO Zeus 32 ELT становить 1400 л, однак за потреби її можна збільшити до 3000 л, застосувавши надставні борти. При цьому попри надзвичайно міцну конструкцію власна маса розкидача становить лише 480 кг, що, крім іншого, зменшує ущільнення ґрунту.

Регульована ширина колії перебуває в межах від 1,45 м до 2 м.

Показово, що сама конструкція CAVALLO Zeus 32 ELT є цілком оригінальною, до її складу входить низка унікальних запатентованих рішень. Причому це не якісь опційні електронні системи, а фундаментальні технологічні рішення, що ґрунтуються на багаторічних розробках та випробуваннях.

Особливу увагу тут слід звернути на те, що тут система регулювання внесення добрив містить два регульованих параметри: зміна ширини щілини дозуючого отвору, що дає змогу регулювати норму внесення, а також зміна точки падіння добрив на диск, що дозволяє регулювати ширину розкидання. При цьому всі регулювання можуть здійснюватися як традиційним, зручним в управлінні механічним способом, так і дистанційно – із кабіни трактора чи просто на моніторі. У кожному разі навіть механічні регулювання здійснюються швидко й просто, не вимагаючи застосування якихось інструментів.

Окремо потрібно відзначити якість роботи автоматичної системи утримання заданої норми добрив, незалежно від швидкості руху трактора з розкидачем та рельєфу поля. Завдяки електричним серводвигунам комп’ютер здійснює управління регульованими параметрами згідно даних від датчика швидкості таким чином, щоб при зміні швидкості руху потік добрив залишався стабільним.

Запатентована конструкція дна бункера VIBRO SYSTEM із віброситами дозволила відмовитися від використання мішалок.

 

Цікаво, що саме висипання гранул відбувається не по центру машини, як у більшості конструкцій розкидачів мінеральних добрив, а з боків. Це додатково дозволяє утримувати стабільну норму внесення, запобігати похибкам. Це справді геніально проста система, котра гарантує, що селітра, карбамід чи будь-яке інше добриво будуть внесені на полі в заданій нормі з точністю розподілення до одного метра. Запатентована конструкція бічної подачі матеріалу на лопатки дала змогу усунути головну проблему, що наявна для всіх вертикальних систем подачі – нерівномірність потоку при зміні горизонтального положення розкидача. Дана система гарантує збереження високої рівномірності розкидання навіть при русі на схилах.

Як ми вже згадували, однією із найбільших проблем, що виникають у вітчизняних аграріїв при внесенні гранульованих добрив, є їх низька якість, що спричиняє уповільнення роботи, включно до зупинки, та порушення норми і ширини захвату при розкиданні. Конструктори CAVALLO Zeus 32 ELT блискуче реалізували це питання, представивши унікальне рішення. Це запатентована конструкція дна бункера VIBRO SYSTEM із віброситами, що дозволила відмовитися від використання мішалок і позбавила від супутніх з ними проблем. Незалежно від вологості, сипкості та консистенції маси добрив вони вільно потрапляють до розкидального пристрою й рівномірно розподіляються поверхнею поля. Таким способом можна розкидати не лише стандартні гранули, а й пилоподібні добрива, наприклад, фосфоритне борошно, пелетоподібні добрива, гранульовану органіку та насіння покривних культур. Тобто все необхідне агровиробникові, що й визначає універсальність застосування CAVALLO Zeus 32 ELT.

Конструкція бічної подачі матеріалу на лопатки дала змогу усунути головну проблему, що наявна для всіх вертикальних систем подачі – нерівномірність потоку при зміні горизонтального положення розкидача.

 

При цьому запатентована конструкція розкидальних лопаток дозволила отримати чудовий коефіцієнт поперечної нерівномірності 7,35%.

Відзначимо також те, що для надійної довговічної служби розкидачі ZEUS оснащуються високоякісними необслуговуваними редукторами – центральним та двома бічними. Своєю чергою для запобігання виходу конструкції з ладу призначена інноваційна ефективна система передачі руху за допомогою кутового контрприводу з коливальним рухом. Ця революційна система дозволяє захистити карданний вал та редуктори. Навантаження поглинається гумовими муфтами, зберігаючи цілісність вузла передачі. Відповідну довжину карданного вала можна легко визначити за двома відмітками на рамі та на вузлі передачі. Таким чином система TPS дозволяє працювати безпечно з розкидачем за будь-яких робочих умов.

Простіше кажучи, це зручна й надійна машина, котра дає змогу фермерові використовувати найкращі світові технічні рішення при розподіленні гранульованих мінеральних добрив. Придбавши CAVALLO Zeus 32 ELT, фермер має змогу якісно й надовго закрити питання з мінеральним живленням рослин у полі, не турбуючись про те, чи вдасться ефективно внести добрива за несприятливих умов роботи. Вітер чи тиша, рівне поле чи схил – для італійського розкидача немає різниці. Він просто ретельно закриває свою ділянку роботи, проходячи за день сотні гектарів.

До того ж ексклюзивний постачальник CAVALLO Zeus 32 ELT до України – «Волинська фондова компанія» – потурбувалася заздалегідь про те, щоб у її клієнтів не виникало жодних проблем із наявністю комплектуючих, сервісним обслуговуванням та експлуатацією новинки. Сервісні бригади та запчастини перебувають буквально на відстані кількох годин від будь-якого вітчизняного господарства. При цьому обов’язково проводиться якісне передпродажне обслуговування машини та введення її в експлуатацію, виставляються потрібні налаштування, – коротше кажучи, у питаннях роботи з клієнтами «Волинська фондова компанія» була, є й буде одним із найкращих гравців на ринку. Тому поза всіма сумнівами розкидачі Zeus в Україні чекає чудова історія. Як і скрізь, де використовуються ці оригінальні супернадійні машини.

Завантажити статтю: "Розкидач CAVALLO Zeus 32 ELT: як підвищити ефективність розкидання міндобрив"

 

Дата: 17 августа 2021
Автор: Юрій ДИВАК
Источник: Журнал "Агробізнес Україна"
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение