АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 продажа техники
(0800) 21-11-88 продажа з/ч
(0800) 21-11-22 сервис
Запчастини

Розкидач міндобрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD: сильна основа та широкі можливості!

Розкидач міндобрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD: сильна основа та широкі можливості!

В сезон-2022 року «Волинська фондова компанія» входить в статусі офіційного дилера техніки KVERNELAND. Якість сільгоспмашин компанії не потребує особливої реклами і сьогодні KVERNELAND справедливо має статус одного із найкращих виробників у сегментах обробітку ґрунту, сівби, захисту рослин, внесення добрив та ін.

Так, «Волинська фондова компанія» відтепер представляє на ринку України таку високоефективну та затребувану модель як розкидач міндобрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD. Ми звертаємо на неї увагу вітчизняних аграріїв передусім тому, що ця машина відмінно себе показала у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Без перебільшення, це один із найкращих розкидачів гранульованих добрив на ринку і сьогодні ми розповімо чому.

– Знаєте, для того, щоб будь-яка машина була ефективною, передусім потрібна сильна основа, на яку вже накладаються додаткові елементи, і електроніка. От в конструкції KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD якраз така сильна основа є – це оригінальна система бережного розкидання CentreFlow. Це розгінна камера та диск, на якому змонтовано 8 лопаток. Це водночас проста та високотехнологічна система, завдяки якій досягається феноменальна точність розподілення як в поперечній, так і в поздовжній площині, – розповідає продукт-менеджер компанії KVERNELAND Максим Боднар.

– Інженери нашої компанії свідомо відмовилися від рекомендацій налаштувань розкидачів за конкретними марками або назвами  добрив. Скажімо, в умовах України це взагалі нереально, бо, наприклад, рівненська та черкаська аміачна селітра будуть відрізнятися за розміром фракції, масою, гігроскопічністю тощо. Тому усі налаштування в KVERNELAN DEXACTA TL GEOSPREAD здійснюються шляхом поточних фізичних замірів. З розкидачем поставляється спеціальний бокс для визначення гранулометричного складу добрива та ваги з 1-літровою колбою для визначення об’ємної ваги добрив – за допомогою цих інструментів можна точно та зручно налаштувати розкидач, – зазначає Максим Боднар.

Аби подолати споріднену проблему – наявність грудок злиплих добрив та сторонніх домішок над змішувачем в конструкції KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD встановлено спеціальне потужне (витримує цілий біг-бег!) пірамідальне решето із поздовжніми отворами.

– Те, що через нього не пройде, до розгінної камери взагалі не потрапить. Це дуже дієвий бар’єр для небажаних домішок. Своєю чергою ворушилка має великий розмір та є тихохідною, оскільки обертається в 7 разів повільніше, аніж диски з лопатками. Це дає змогу дуже акуратно розмішати добрива та уникнути травмування гранул. Якщо в засипаній масі є грудки, то ворушилка не перетворить їх на пил і не травмує, а розщепить на окремі гранули, – пояснює продукт-менеджер KVERNELAND.

Додамо, що згадані вище та усі інші конструктивні елементи мають підвищений запас міцності як завдяки найкращому європейському металу, так і тришаровій обробці поверхонь. Надійність – це візитівка KVERNELAND, і до цього моменту в компанії ставляться надзвичайно ретельно.

Однак KVERNELAND – це ще й точні технології, причому у напрямку максимально практичного та спрощеного їх застосування. Не секрет, що частина українських фермерів із засторогою ставиться до точного землеробства, мріючи у душі про відключення секцій та диференційоване внесення добрив, але побоюючись витрачати на них кошти на практиці.

– Розкидачі мінеральних добрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREADD – це єдині  машини на ринку, що вже в базовому виконанні мають можливість диференційованого внесення, відключення секцій із кроком 1 метр, автоматичною ваговою системою та іншими елементами точного землеробства. Не потрібно нічого доставляти та доплачувати – все можна використовувати із моменту придбання та активації. Скажу так, що жоден фермер, який придбав наш розкидач міндобрив та почав застосовувати його із точними рішеннями, ще не пошкодував. Адже завдяки цьому машина «відбиває» свою вартість буквально за сезон, – наголошує Максим Боднар.

За словами експерта, окупність придбання KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD в середньому настає після внесення добрив на площі 1400-1500 га завдяки точному внесенню та економії міндобрив.

– При цьому для такої окупності не обов’язково створювати електронні карти-завдання, чого побоюються деякі клієнти. Машина вже в базі має GPS-трекер і ви можете самостійно окреслити контури полів. Причому економія добрив тим вища, чим більш неправильні контури поля. В середньому завдяки відсутності перекриттів вона становить 10%, – стверджує продукт-менеджер KVERNELAND.

Ключовим принципом роботи TL GEOSPREAD є те, що добрива не вилітають з тарілок вгору, як це відбувається в більшості розкидачів, представлених на ринку, а вносяться по косинусоїді, іншими словами, вилітають з тарілок паралельно до землі. Це дає змогу істотно нівелювати вплив вітру та забезпечити по-справжньому точне внесення гранул та їх розподілення на полі.

– Також машина оснащена унікальним реферативним сенсором та акселерометром, який замірює силу вертикальних коливань та кути нахилу розкидача  під час руху та робить поправки. Це дало змогу досягти унікальної точності внесення гранул. Достатньо сказати, що під час руху з повним бункером добрив на 4000 літрів максимальні стрибки показників на вагах машини будуть в районі 10 кг, а це 0,003%, – розповідає Максим Боднар.

– Ми вже розпочали польові демонстрації KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD безпосередньо в господарствах наших клієнтів і вже маємо перші замовлення. Українські фермери добре знають про якість техніки даного виробника, і використання цього розкидача міндобрив дає змогу реально підвищити ефективність внесення гранул та рентабельність роботи господарств, – додає бренд-менеджер «Волинської фондової компанії».

За словами бренд-менеджера, «Волинська фондова компанія» на даний час підготувала усю необхідну інфраструктуру для якісної сервісної підтримки усієї лінійки техніки KVERNELAND, що пропонуватиметься в Україні.

– На території тих областей, в яких «ВФК» представляє техніку KVERNELAND, повністю підготовлені виїзні бригади, інженери, наявне спеціальне обладнання та комплектуючі до техніки. Ми сьогодні готові цілковито ознайомити наших партнерів-фермерів із технологіями KVERNELAND та допомогти їм ефективно застосовувати їх на практиці. В тому числі і таку високотехнологічну машину як розкидач добрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD, – зазначив бренд-менеджер ВФК.

 

 

KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD – точність та рівномірність розкидання

До лінійки розкидачів TL GEOSPREAD входить ціла низка специфікацій із бункерами різного об’єму – від 1500 до 3900 л. Робоча ширина даної моделі може налаштовуватися від 12 до 54 метрів.

Розкидач TL GEOSPREAD має по два актуатори на кожному з дозаторів. Перший управляє нормою внесення (кг/хв) другий – картиною розкидання та робочою шириною. Завдяки цьому всі налаштування розкидача виконуються з кабіни трактора. Крім того, їх можна змінювати під час роботи в полі вручну або автоматично за допомогою системи GEOCONTROL.  У разі застосування розкидача TL GEOSPREAD в системах точного землеробства (активувавши систему GEOCONTROL) машина автоматично змінюватиме норму внесення згідно з електронною картою-завданням, при цьому місця перекриття розкидання виключаються, оскільки ширина розкидання змінюватиметься також автоматично посекційно. Усі налаштування та регулювання виконуються в ISOBUS терміналі.

Що означає поняття «точність та рівномірність розкидання» в реаліях сучасного агровиробництва? За останні декілька років мінеральні добрива подорожчали настільки, що український фермер змушений обліковувати кожен їх кілограм. І до того ж, якість гранульованих добрив вітчизняного виробництва незрідка залишає бажати кращого. Це, до речі, стає причиною зниження ефективності роботи деяких сучасних розкидачів відомих брендів. Але не у випадку із KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD.

Ми ж додамо, що, як відомо, плюс, помножений на плюс, завжди дасть ще один плюс. Тому такі класні динамічні компанії як KVERNELAND та «Волинська фондова компанія», працюючи спільно, обов’язково запропонують нашому ринку щось дуже хороше та ефективне. Так воно і буде, поза усілякими сумнівами!

Завантажити статтю: "Розкидач міндобрив KVERNELAND EXACTA TL GEOSPREAD: сильна основа та широкі можливості!".pdf

Дата: 18 января 2022
Автор: Юрій Дивак
Источник: Журнал "Агробізнес Україна"
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение