Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Самохідний обприскувач KUHN Parruda – якість та надійність, що перевірена роками!

Самохідний обприскувач KUHN Parruda – якість та надійність, що перевірена роками!

Самохідні обприскувачі Kuhn Parruda вже давно працюють на полях України. Випускати цю модель почали в Бразилії в 60-ті роки минулого століття під брендом Montana. Після входження заводу в структуру Kunh ця техніка отримала нове дихання й нові можливості. Про якість обприскувачів свідчить той факт, що агрегати, продані 13 років тому й сьогодні бездоганно працюють, а їх власники цілком задоволені якістю й надійністю їх роботи.

 

Бездоганна робота обприскувача через 13 років експлуатації!

Щоб переконатися в цьому, ми завітали до ПОП «Колос» (Ярмолинецький р-н на Хмельниччині). У цьому господарстві вже 13 сезонів працює придбаний у «Волинської фондової компанії» самохідний обприскувач бразильського виробництва Montana Parruda.

Про господарство й сам агрегат розповів головний агроном підприємства Олексій Хохуляк (на фото праворуч):

– Маємо в обробітку 1600 га земель. Наші основні культури: озима пшениця, ярий ячмінь, соя та кукурудза. Застосовуємо різні технології: no-till, mini-till, традиційну оранку. Під кукурудзу оремо плугом, озиму пшеницю сіємо «по нулю» та по сої. Ми дійшли висновку, що для нас застосування no-till – це економічно вигідно. Можливо, на якійсь відсоток врожайність менша, але ж не потрібний додатковий обробіток, і не завжди погода це дозволяє. Загалом по пшениці маємо середню врожайність 70-80 ц/га, щоправда, цього року через посухи – за літо не було жодного дощу – врожайність трохи нижча, на рівні 50 ц/га.

До підбору техніки ми ставимося серйозно, надаємо перевагу високопродуктивним іноземним агрегатам і надійним постачальникам. Так, із «Волинською фондовою компанію» ми співпрацюємо вже близько 15 років. Купували в них різні агрегати: комбайн, глибокорозпушувач, сівалку, борону, два мульчувачі, усього вже й не пригадаю. Уся ця техніка в нас у робочому стані.

Обприскувач Montana ми придбали навесні 2008-го, і за ці роки ми не мали з ним жодних проблем. Це просто ідеальна машина. За цей час не було жодної такої поломки, щоб він зупинився і я не зміг вчасно виконати роботу. Сервісна служба ВФК проводила йому кілька дефектовок, замінили якісь «копійчані» деталі. Як агронома, обприскувач цілком мене задовольняє, і я поки не бачу потреби в його заміні.

До цього в нашому господарстві працювало два причіпних агрегати, вони ледве справлялися з роботою, деколи з ними ми не вкладалися в потрібні агротехнічні норми. Тоді, пригадую, у нас і виникло бажання придбати самохідний агрегат. Представники ВФК привезли нам у господарство цей обприскувач, показали його в роботі, розповіли, доказали, переконали наше керівництво в його якості й надійності. У результаті ми замовили цю машину, і як виявилося, не помилилися.

За рік цим обприскувачем ми обробляємо в межах 6 тисяч га, загалом він у нас уже напрацював 70-80 тис га. Цей обприскувач дуже економічний, середня витрата пального 0,6 л/га.

До розмови долучився оператор обприскувача Віталій Лохвіцький (на фото ліворуч):

– Уже п’ять років працюю на цьому обприскувачі й дуже задоволений. Агрегат простий у керуванні, зрозуміла електроніка, проста коробка, по мотору жодних питань, швидке складання-розкладання штанг обприскувача, що відбувається максимум за 1 хвилину. Штанги мають добре балансування. Розмах штанг 27 м, кожне крило має 5 секцій, за потреби з кабіни кожна секція відключається, на кожній секції стоїть фільтр доочистки робочого розчину, перед ними стоїть фільтр грубої очистки. Крім того, тут на кожному розпилювачі стоїть маленький фільтр, усе тут продумано. Завдяки повітряним подушкам, машина по полю їде легко, без тряски.

Деколи приходиться працювати й уночі, допомагає якісне освітлення. Кліренс в обприскувача 1,6 м, тому кукурудзу й соняшник він не ламає. Колія в нас виставлена на 1,8 м, за потреби її можна як збільшити, так і зменшити.

Часто доводиться виїжджати на дороги загального користування, тут також проблем не виникає, оскільки габарити обприскувача вписуються в дозволені норми. По дорозі він їде до 60 км/год. Переважно працюємо на швидкості 15-16 км/год., з нормою виливу 200 літрів на га. За зміну легко обробляю в межах 200 га.

Нова модель Kuhn Parruda – нові можливості

Сьогодні «Волинська Фондова Компанія» вже пропонує Kuhn Parruda 3030 – самохідний обприскувач на 3000 літрів з 30­-метровими дев'ятисекційними штангами. Він призначений для роботи в середніх і великих господарствах у складних умовах. Його головна особливість – надзвичайно низька витрата пального – лише 0,6 літра на гектар.

Kuhn Parruda оснащений сучасним 4-­циліндровим дизельним двигуном із турбонаддувом фірми MWM, потужністю 180 к. с. Він забезпечує високий обертовий момент, низький рівень витрати пального й відповідає європейським нормам екологічної безпеки. Також на нових обприскувачах стоїть більш економічна й проста система впорскування дизельного пального.

Ще однією особливістю даного обприскувача є те, що він найлегший на ринку в своєму класі: якщо конкуренти важать в межах 14 т, то Parruda 3030 МТ – 11 т. Це дозволяє знижувати тиск і вплив машини на ґрунт, а також підвищує продуктивність машини у важких умовах, зокрема, на вологому ґрунті.

Агрегат розвиває робочу швидкість до 36 км/год., що є одним із найкращих показників серед представлених нині на ринку самохідних обприскувачів. Зараз ці машини вже поставляються з кліренсом в 1,70 м, що дає можливість спокійно працювати по високорослих культурах. У стандартну комплектацію також входить навігація, автопідрулювання, посекційне відключення, бак з чистою водою для промивання. Продуктивна помпа відцентрового типу  дає можливість працювати з великими нормами внесення й відзначається високою продуктивністю та простотою в експлуатації. Залежно від завдань агрогосподарства, оператор легко може встановити норму виливу від 10 до 270 л/хв. й установити робочу висоту в діапазоні від 0,5 до 2,6 м. Ширина колії регулюється під вимоги господарства від 3,05 до 3,45 м. Багато чого зроблено для комфорту водія: зручне сидіння з регулюванням висоти, кондиціонер. Є місце для помічника, кабіна з хорошим кутом огляду, стоять якісні вугільні фільтри, щоб захистити оператора від випарів шкідливих речовин.

На моделі Parruda МТ встановлена механічна коробка передач, що має два діапазони – 12 передач уперед, 2 назад. Також тут стоїть помпа американської фірми «Банджо» – для самозакачування, що здатна за 3,5 хвилини заповнити бак, тобто, качає помпа зі швидкістю 1100 літрів на хвилину. А сучасний міксер, де розводять засоби хімічного захисту, дозволяє працювати навіть із порошковими матеріалами. З метою підтримки рівномірної концентрації розчину, в баку безперервно відбувається його перемішування.

Також тут стоїть інноваційна система подачі рідини. Помпа відцентрова з регульованою подачею, з гідроприводом, з електрон-ним управлінням від комп’ютера, що управляє всім процесом обприскування. Він подає стільки рідини, скільки йому дав запит комп’ютер, який вираховує потребу, виходячи з поточної швидкості обприскувача та з заданої норми. У стандартній комплектації цього обприскувача є автопілот, який передбачає посекційний контроль штанги, що дозволяє економити засоби захисту рослин в межах 15%.

Обприскувач обладнаний автоматичною пневматичною підвіскою, тож навіть при коливанні коліс на ямах сам обприскувач лишається стабільним. Це, з одного боку, забезпечує безпеку обприскувача, дозволяє швидко їхати, усі удари та нерівності компенсує підвіска. А з другого боку це дозволяє стабілізувати штангу. Таким чином машина може працювати з високою швидкістю – до 30 км/год.

Ключовою перевагою Kuhn Parruda 3030  МТ є його демократична ціна, за рахунок того, що ця модель обладнана механічною трансмісією 4х2, що дешевша й надійніша в експлуатації, тоді як гідравліку обслуговувати досить дорого. Крім того, така трансмісія дозволяє економити до 30% пального.

Завантажити статтю: "Самохідний обприскувач KUHN Parruda – якість та надійність, що перевірена роками!"

Дата: 8 грудня 2020
Автор: Юрий ДЫВАК
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію