Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

САМОХІДНИЙ ОБПРИСКУВАЧ KUHN BOXER 2025 – ЕКСКЛЮЗИВНО ВІД «ВОЛИНСЬКОЇ ФОНДОВОЇ КОМПАНІЇ»

Минулого року ТОВ «Агро світ» (Синельниківський р-н, Дніпропетровська обл.) придбало у ВФК обприскувач KUHN BOXER 2025 М. У господарстві машиною дуже задоволені й готові поділитися з читачами своїм досвідом і розповісти, як машина відпрацювала свій перший сезон. Наразі вже квітень, і обприскувач знову працює в полі.

Директор господарства Микола Миколайович Карасьов попри заклопотаність, пов’язану з посівною, з задоволенням розповів нам про своє господарство й роботу обприскувача:

– Наше господарство має в обробітку 1300 гектарів, які обслуговують 35 працівників. Я вже 33 роки працюю на цій землі: за радянських часів тут був великий колгосп на 8000 га, де я працював агрономом. Потім, звичайно, все розпалось, поділилось, але бажання працювати й віддавати свої знання землі нікуди не поділось. Саме тому на базі однієї з бригад ми створили нове господарство, частково використали інфраструктуру колгоспу – старий тваринницький комплекс переобладнали на склади, тож тепер маємо самодостатнє господарство з місцем для зберігання збіжжя та техніки.

Землі у нас не дуже родючі – маємо важкий суглинистий чорнозем з вмістом гумусом 1,5-2 %. Вирощуємо наші традиційні культури: пшеницю, озимий і ярий ячмінь, ріпак, соняшник, кукурудзу. Особливу увагу приділяємо насінню, підбираємо найкращі гібриди й технології, використовуємо сівалки точного висіву. Плугом ми користуємося мало, оранки у нас небагато. Для посіву стерньових культур і ріпаку застосовуємо технологію Mini-till. Для просапних культур практикуємо безвідвальний обробіток ґрунту, для цього використовуємо глибокорозпушувачі з внесенням добрив, маємо хороші дискові борони, культиватори. У результаті маємо середню врожайність по пшениці від 40 до 50 ц/га, по соняшнику 26-30 ц/га.

Техніка в нас працює різна, як вітчизняна, так і зарубіжна, але перевагу, звичайно, надаємо більш сучасним і високопродуктивним машинам імпортного виробництва. Рік тому ми почали співпрацювати з ВФК, оскільки ця компанія пропонує повний перелік сучасної сільськогосподарської техніки від відомих світових виробників. Спочатку ми придбали в них розкидач мінеральних добрив італійського виробництва й буквально через кілька місяців звернулись до них знову за самохідним обприскувачем KUHN BOXER.

У нас на підприємстві є причіпний обприскувач вітчизняного виробництва, не дуже старий, порівняно сучасний агрегат, але він з низьким кліренсом, тож не завжди його можна застосовувати. Високий кліренс – це дуже важливо: наприклад, коли пшениця вже з колосом, і нападає клоп-черепашка, то для обробки посівів підійде тільки висококліренсний обприскувач.

Пропозицій по самохідним обприскувачам на ринку вистачає, вибирати є з чого, тож я перебрав чимало варіантів, вивчав проспекти, зіставляв ціни. І в результаті зупинився саме на KUHN BOXER.

Чому обрав саме цю модель? BOXER – це саме та, невелика й проста в обслуговуванні модель обприскувача, що мені потрібна для господарства. У ній є абсолютно всі технічні новинки, що мені потрібні: автопілот, GPS, комп’ютер, регулювання норми внесення, автоматичне відключення секцій, моніторинг площ. Також підкуповує його ціна, мабуть він найдешевший серед самохідних машин. А навіщо платити в 2-3 рази більше? Машини повинні відпрацьовувати затрати якнайшвидше.

Поставили нам цей обприскувач наприкінці літа, тож ми встигли закрити ним усі осінні роботи: обробили ріпак, пшеницю. Загалом він у нас уже опрацював понад 2500 га, і я бачу, що ми зробили правильний вибір – за сезон жодної поломки, усе працює просто ідеально.

До переваг також можна віднести наявність поділювачів на колесах, за допомогою яких ми можемо пройти по масиву пшениці чи ріпаку не травмуючи їх. Вони дбайливо нахиляють стебла в різні боки щоб їх не топтати і колесо вже проходить по корінню. При тому що маса обприскувача лише трохи більше 6 тонн.

Причіпним обприскувачем так працювати не вийде, хоч у нього й вузьке колесо, але в самого трактора колеса широкі. При ранньому обприскуванні сходи після проходу трактора ще відновлюються, але вже на пізніших етапах, коли йде підживлення, то, звичайно, пшениця вже не підніметься і втрати врожаю неминучі.

За необхідності ширину колії можна регулювати механічно. У базовій комплектації відстань між колесами 2,5 м, якщо переставити місцями праві й ліві колеса, то ширину можна збільшити до 2,7 м.

Для мене також важлива безпека моїх працівників. Виробник усе зробив для безпечної й комфортної роботи оператора. Герметична й шумозахищена кабіна встановлена на 4 сайлент-блоках оснащена кондиціонером та трьома фільтрами: пиловим та двома вугільними. Регульована рульова колонка. Панорамне скло забезпечує чудовий огляд. Усі функції управління штангою зосереджені на багатофункціональному підлокітнику. Обприскувач обладнано LED-освітленням, що дає можливість комфортно працювати в нічний час.

Агрегат високопродуктивний, може працювати на швидкості до 20 км/год., наш причіпний працює до 10 км/год. Різниця суттєва, тому маємо можливість оперативно виконувати потрібні роботи.

 

Обприскувач саме працював у полі на обробці гербіцидом озимої пшениці, тож ми мали можливість поспілкуватися з його оператором.

Олександр Грицюк, оператор обприскувача (на фото ліворуч):

– До цього я вже працював на комбайнах і тракторах, мав справу з вітчизняним причіпним обприскувачем, тож, звичайно, є з чим порівнювати. Опанував нову техніку без жодних проблем, за два дні в Луцьку, на базі ВФК пройшов навчання, про що маю відповідний сертифікат. Працювати комфортно: автоматичне розкладання штанг, легке керування, завдяки пневмопідвісці гасяться всі коливання. З мого боку до машини немає жодних нарікань.

Напрацював уже 120 мотогодин, обробив приблизно 2500 га. По-перше, завдяки автопілоту на такій машині приємно й зручно працювати. По-друге, значно виросла продуктивність: за нічну зміну тепер обробляємо 200 га, за добу можна легко обробляти 350-450 га, все впирається лише в своєчасне підвезення води. Завдяки яскравому LED-освітленню зручно працювати й уночі, також підсвічується штанга.

Можу додати, що обприскувач дуже економічний: по витраті за сезон у нас в середньому вийшло 0,5 л пального на гектар. Працюємо з нормами внесення 200 л/га, на одній заправці обробляємо 10 га. Розчин готуємо безпосередньо на місці й користуємося баком для його приготування. Зручно, що бак можна опустити до землі, а не заливати згори важкі каністри. Окремо є бак з чистою водою для миття рук.

Низькі витрати – висока продуктивність!

 Менеджер ВФК з продажу техніки у Дніпропетровській області детальніше розповів про технічні характеристики цієї моделі.

Boxer 2025 – це найменша з чотирьох представлених в Україні моделей самохідних обприскувачів KUHN зі штангою завширшки 25 м і баком на 2000 л. Модель ідеально підійде для малих і середніх господарств. Вона забезпечує чудове тягове зусилля навіть у важких умовах роботи, і все це при низькому споживанні пального (в середньому 0,6 л/га) та низьких експлуатаційних витратах. Маса обприскувача лише 6090 кг, а це найкраще співвідношення за показником потужність/вага в своєму класі.

Чотирьохциліндровий дизельний двигун виробництва фірми MWM, об’ємом 4,3 л видає потужність 126 к.с. (93 Квт). Машина обладнана простою й дуже надійною механічною трансмісією 4х2. Коробка передач 10х2 : EATON (США) 5 передач + 2 діапазони.

Гальмівна система з гідравлічним управлінням на всіх чотирьох колесах. Система передачі, мала маса й оптимальний розподіл між осями дозволяють працювати на полях з ухилом більше ніж на 32%, не впливаючи на швидкість розпилення. Кліренс 1,4 м дозволяє застосовувати машину в посівах на пізніх стадіях розвитку.

Диференціал з автоматичним блокуванням AxleTech забезпечує можливість надійної роботи по вологому ґрунту. Ланцюгова передача за рахунок передаточного відношення збільшує крутний момент на колеса, гарантуючи достатню прохідність. Пневматична активна система підвіски коліс слідкує за автоматичним утриманням горизонтального рівня підлоги.

Штанга довжиною 25 м має електрогідравлічне управління (7 гідравлічних секцій) і обладнана системою стабілізації з гідроамортизацією в двох площинах. Це забезпечує чудове ведення штанги під час роботи по будь-яких рельєфах полів і забезпечує надійну довговічну роботу. Пневматична підвіска має 4 подушки, що сполучають міст із шасі й можуть поглинати удари та поштовхи. Забезпечуючи вирівнювання шасі, пневматична підвіска запобігає коливанню, що забезпечує вищу продуктивність у роботі на додаток до комфорту оператора.

 Гідропневматична підвіска штанги, що складається з азотних акумуляторів на рамі та гідроциліндрів забезпечує більш високу стабільність у роботі. Відстань між форсунками 50 сантиметрів. Штанга розділена на 7 секцій. Максимальна швидкість розпилення 430 л/хв.

У наявності бак для чистої води на 26 літрів та бак для приготування маточного розчину на 36 літрів. Для зручності оператора й безпечного додавання хімікатів бак легко опускається на рівень колін.

Відцентрова високопродуктивна помпа фірми HYPRO (США) забезпечує рівень подачі робочої рідини об’ємом 430 л/хв. А це забезпечує можливість працювати з максимальною пропускною спроможністю 190 л/хв. на обприскування. Ширина між форсунками від 30 до 50 сантиметрів. Робоча висота обприскування в межах від 0,6 до 2,1 м.

Boxer обладнаний кількома системами точного землеробства: системою GPS, регулюванням норми внесення, автоматичним відключення секції, гідравлічним автопілотом, корекцією сигналу та моніторинг площі. Цей набір забезпечує відмінні результати й більш ефективну роботу, для економії на розворотній полосі, пального та часу, а відтак забезпечує найкраще рішення для автоматизації самохідних обприскувачів.

Завантажити статтю «Самохідний обприскувач Kuhn Boxer 2025 – ексклюзивно від «Волинської Фондової Компанії»

Дата: 29 квітня 2020
Автор: Юрий ДЫВАК
Джерело: Журнал "Агробизнес Украина"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію