Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Обприскувач UNIA EUROPA 3024 – європейська якість, перевірена роками

Три роки тому ФГ «Спартак-Агро» (Миколаївська область), придбало у «Волинської фондової компанії» обприскувач UNIA EUROPA 3024. Тож вирушаємо в господарство, щоб дізнатися, як показала машина себе в полі.

Про своє господарство і роботу обприскувача розповів власник підприємства Юрій Андрійович Плюхов.

Юрій Андрійович Плюхов

 

– В обробітку в нас 600 га ріллі, основні культури – соняшник і зернова група. Працюємо по традиційній технології з плугом. Оскільки ми знаходимося в південному регіоні, то звичайно відчуваємо нестачу вологи, особливо в останні роки. Усе, що потрібно по технології, що залежить від людей, ми вносимо і робимо вчасно, ну а далі надія на погоду, на опади. По зернових середня врожайність на рівні 40 ц/га, по соняшнику до 25 ц/га.

По можливості намагаємося оновлювати свій технічний парк сучасною й високопродуктивною технікою. Три роки тому постала необхідність придбати новий обприскувач, бо старий, ще радянського зразка, вже аж ніяк не задовольняв наші потреби.

Звичайно, що пропозицій на ринку вистачає, вибирати було з чого. Розглядали різні варіанти, але в нас більше довіри не до рекламних проспектів, а до відгуків тих аграріїв, які вже користуються цією технікою. Я завітав у господарство до знайомого фермера, де вже працював цей обприскувач, також придбаний у ВФК. Він нам його порекомендував, оскільки був дуже задоволений його роботою. Ми також подивився його в роботі, розпитали про сервіс, а тоді вже прийняли остаточне рішення на користь UNIA EUROPA 3024 – це 3-­х кубовий обприскувач з робочим захватом 24 м. Порадувала й ціна агрегату, що була приблизно на 30% меншою за аналогічний, що ми розглядали напередодні.

Утім хочу наголосити, що не ціна для мене стояла на першому місці. Перш за все ми шукали якісну машину під наші потреби, ми хотіли мати справу з надійним постачальником, який при необхідності забезпечить сервісну підтримку й обслуговування. Виробник настільки переконаний у якості свого обприскувача, що дає на нього два роки гарантії. Міцна рама й ретельно спроектована конструкція обприскувача розраховані на роки безвідмовної роботи. Він подобається ще й тим, що має багату комплектацію з пневмопідвіскою осі, а штанга кріпиться на паралелограмі, її амортизація відбувається в двох площинах, що гарантує рівномірне внесення препарату на високих швидкостях. Модель має сім робочих секцій і надійну систему фільтрації. Тут, крім фільтрів на штангах, стоять ще окремі фільтри на кожній секції, тому цілу систему легко промивати, і в результаті розпилювачі не забиваються. Управляється вся робота завдяки комп’ютеру з кабіни трактора, є можливість посекційного відключення штанг.

У результаті маємо три роки безвідмовної роботи нашого обприскувача. Залежно від потреб робимо за сезон 2-3 обприскування тож річне напрацювання в середньому 1500 га.

ЗЗР дорого коштують, тому доводиться брати до уваги всі обставини: погоду, швидкість вітру, температурний режим. У нас буває вітряна погода, тому підбираємо слушний час для роботи, часто працюємо вночі. Обприскувач не потребує потужного трактора. Уся електроніка працює й виведена в кабіну, є навігація.

Якість і ціна техніки UNIA нам настільки сподобалися, що через рік ми знову звернулися до ВФК й придбали в них пружинну борону UNIA AKCENT, що призначена для механічного знищення бур'янів на полях за допомогою пружинних пальців. Агрегат дуже зручний у налаштуванні, опорні колеса дозволяють регулювати робочу висоту. Борона може застосовуватись не лише для знешкодження бур'янів, а також для знищення ґрунтової кірки, чим підвищує ефективність поглинання поживних речовин, стимулює розвиток коренів рослин, покращує аерацію ґрунту. Ми цим агрегатом дуже задоволені.

На цьому наша співпраця з ВФК не зупинилася, і в минулому році ми придбали в них ще й розкидач мінеральних добрив. Уся придбана У ВФК техніка працює ідеально, без жодних зауважень і поломок. Усю техніку ми отримували вчасно, сервісники приїжджали, підключали, консультували механізаторів. По запчастини до сервісної служби ВФК ми поки не звертались, у нас все справно працює.

Нещодавно мій товариш (у нього теж фермерське господарство) приїжджав до мене консультуватися, дивитися на придбану в ВФК техніку. Вона йому сподобалось, теж, мабуть, зараз буде в них купувати.

 

Докладніше про обприскувач нам розповів його оператор – Ігор Зільник:

Ігор Зільник

– До придбання обприскувача EUROPA 3024 я працював на старому вітчизняному агрегаті, і різниця, мушу сказати, дуже суттєва. Багато часу забирала процедура розкладання штанг, тепер працювати дуже комфортно: автоматичне розкладання штанг, легке керування, завдяки пневмопідвісці гасяться всі коливання.

Зручне розташування бака для приготування отрутохімікатів і рідких міндобрив, бак можна опускати до землі, а не заливати згори важкі каністри, до того ж він ретельно миється. Окремо є баки з чистою водою для автоматичного промивання як усієї системи, так і для миття рук.

Дуже зручні поворотні 4­­х позиційні розпилювачі, тепер легко за необхідності налаштувати агрегат на роботу з інший препаратом, на іншу норму внесення.

Приємно працювати з комп’ютером, де все управління обприскувачем здійснюється з кабіни трактора. На моніторі висвічується вся необхідна інформація: кількість обробленої площі, норма виливу, тиск у системі, поточна швидкість, рівень робочої рідини в баку. У всіх випадках, коли ці робочі параметри виходять за межі оптимального діапазону, вмикається звукова та світлова сигналізація. Якщо забивається фільтр, на моніторі видно, який саме потрібно промити.

 

Директор Одеської філії ПрАТ «Волинська фондова компанія»:

– Наша філія працює в трьох областях: ОдеськійХерсонській та Миколаївській. Ми пропонуємо дуже широкий асортимент техніки кращих світових брендів. Але саме на товари групи компаній UNIA Group попит постійно зростає, оскільки ця техніка напрочуд вдало поєднала співвідношення ціни та якості. За останні кілька сезони в цих областях ми продали дуже багато агрегатів від UNIA. При цьому всі наші клієнти лишаються задоволеними якісною роботою придбаної техніки. У свою чергу, ми забезпечуємо всім клієнтам якісне технічне обслуговування.

Щодо обприскувача Europa 3024 – це надійний, простий у користуванні, сучасний, високопродуктивний агрегат, що відповідає сучасним агротехнологіям. Його можна налаштувати під будь-які умови господарювання. Він має потужну конструкцію рами та регульоване дишло, що забезпечує легке агрегатування з будь-яким трактором, сучасний і міцний головний бак з поліестру, чотирирівневу систему фільтрації. А пневматична підвіска та досконала система стабілізації обприскувача дозволяють працювати на будь-яких нерівностях поверхні поля.

Досконала система стабілізації штанги обприскувача, основана на принципі маятника з амортизацією у двох площинах, метало-гумовими пом’якшуючими елементами та гідравлічно­-газовими амортизаторами. Вона гарантує надійну стабільність штанги в горизонтальній і вертикальній площині навіть при наїздах колесом на горби чи попаданні в яму.

Багата комплектація обприскувача задовольнить найвимогливіших покупців, агрегат має перегородку в баку для гасіння коливань розчину під час транспортування та роботи на нерівній місцевості, гідравлічні мішалки для постійного підтримування однорідності робочого розчину, діапазон регулювання штанги по висоті від 0,5 до 2,3 м, плавне регулювання ширини колії від 1,8 до 2,25 м, семисекційну штангу з гідравлічним нахилом на схилах – 8,5°, 4­х позиційні розпилювачі для роботи в широкому діапазоні норм внесення та погодних умов, 6­-ти поршневу італійську помпу продуктивністю 300 л/хв. з управлінням від бортового комп’ютера.

Завантажити статтю: "ОБПРИСКУВАЧ UNIA EUROPA 3024 – ЄВРОПЕЙСЬКА ЯКІСТЬ, ПЕРЕВІРЕНА РОКАМИ"

Дата: 10 квітня 2020
Джерело: Журнал "Агробизнес Украина"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію