Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Новинка 2018 року – трактор Massey Ferguson 6713

Будь-яке господарство важко уявити без трактора, який би був незамінним помічником як на території підприємства, так і у полі. І у цьому усі аграрні формування єдині – від найменших фермерів до найбільших товаровиробників. Для вирішення нагальних питань у сфері розвитку аграрного бізнесу, зокрема технічного забезпечення сільськогосподарського виробництва, на Волині провели масштабні навчання для фахівців галузі. Технічним партнером заходу виступила «Волинська фондова компанія».

Масштабні навчання з ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА відбулися з 28 лютого по 2 березня у мальовничому санаторії «Пролісок».

Особливим гостем була заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, яка чи не вперше за час роботи відомства так широко презентувала роботу щодо державної підтримки аграрного сектору. Зокрема, вона зауважила:

«На сьогодні всі порядки використання коштів до державних програмах підтримки і всі деталі отримання дотацій є у відкритому доступі і кожен аграрій може з ними ознайомитися і активно долучатися до програм. Ви – перші, хто про це почує. Інструментарії розроблялися у співпраці з профільними асоціаціями, з представниками сільгоспвиробників і фермерів для розуміння і урахування реальних потреб отримувачів дотацій».

Як зазначила чиновниця, цього року з державного бюджету передбачено 6,3 млрд. грн. Значна частина коштів – 4 млрд. грн. – буде спрямовано на розвиток галузі тваринництва, 1 млрд. грн. – на розвиток фермерських господарств та їх кооперацію, 945 млн. грн. – здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання та 300 млн. грн. – розвиток садівництва та виноградарства.

Одним із важливих питань, які розглядалися під час дискусій між доповідачами і аграріями, було ефективність технічного забезпечення виробництва та можливість банківського сектору задовольнити потреби у фінансових ресурсах на оновлення машино-тракторного парку.

З цього приводу генеральний директор «Волинської фондової компанії» Олександр Спященко розповів про товари та послуги, які компанія пропонує своїм клієнтам уже на протязі 25 років свого існування.

«Як вам відомо, наша компанія представлена у всіх регіонах України для найповнішого забезпечення аграріїв сучасною технікою, оригінальними запасними частинами та професійним сервісним обслуговуванням. Хочу також нагадати, що «ВФК» – це офіційний дистриб’ютор техніки Massey Ferguson, а тому охоче представляю новинку 2018 року – нову флагманську модель з двигуном потужністю 132 к.с., що розроблена в якості новаторської машини для задоволення найбільш поширеніших потреб сільськогосподарських підприємств, – трактор MF 6713».

Слід зазначити, що модерний трактор MF 6713 відрізняється своєю універсальністю, простотою в управлінні та ефективністю. Презентована сьогодні модель володіє унікальними у своєму класі характеристиками:

  • висока потужність з новим з турбованим двигуном AGCO Power AP44w;
  • проста та надійна, повністю синхронізована механічна трансмісія Power Shuttle, яка забезпечує легке перемикання передач під час їзди без використання зчеплення;
  • плавне ввімкнення ВВП через незалежну муфту із електрогідравлічним керуванням спрощує даний процес і робить його ще надійнішим;
  • гідравлічна система відкритого типу, що поєднує в собі 2 шестеренчастих насоси з продуктивностями 37 л/хв (використовується лише для забезпечення внутрішніх вузлів трактора) та 57 л/хв (задіяний безпосередньо в роботі гідравліки та задньої навіски);
  • потужна трьохточкова навіска із електрогідравлічною системою управління підйому та опускання, завдяки чому значно покращуються тягові характеристики трактора, знижується пробуксовка коліс і зводиться до мінімуму витрата палива.

Технічні параметри новинки

Всі елементи ходової частини розроблені з прицілом на міцність – найважливішу характеристику для сільськогосподарського трактора. Завдяки цьому MF 6713 відрізняється універсальністю, потужністю та надійністю.

На трактор встановлюється повністю синхронізована трансмісія з 12 передачами переднього і 12 передачами заднього ходу, розділеними на 2 діапазони. На типовий для польових робіт діапазон швидкостей від 4 до 12 км/год, приходиться шість передач, а максимальна швидкість трактора з даною трансмісією складає 40 км/год.

Оптимальна для конкретної робочої операції швидкість руху вибирається за допомогою важелів, розміщених в межах зручної досяжності, завдяки чому операторам легко ними управляти. Трансмісія пропонується з електронним управлінням «човникового» механізму та оздоблюється багатодисковою муфтою у масляній ванні.

Двигун моделі MF 6713 гарантує високий крутний момент у широкому діапазоні частот обертання колінчатого валу. Максимальний крутний момент розвивається вже при низькій частоті обертання колінчатого валу, а максимальна частота обертання становить 2000 об/хв. За рахунок цього знижено не тільки витрату пального, але і рівень шуму та спрацювання, що позитивно позначається на експлуатаційних витратах та забезпечує оператору підвищений комфорт при роботі.

Механізм задньої навіски адаптований спеціально під розмір MF 6713 та має переконливу вантажопідйомність у 5200 кг.

В стандартній комплектації трактор обладнано кращою у галузі системою електронного управління механізму навіски (ELC). Ця система гарантує точне управління навіскою для належного управління заглибленням ґрунтообробного обладнання та висоти інших агрегатів. Точність забезпечена швидкодією електронного обладнання, відповідно в будь-який момент часу забезпечується максимальна тяга, знижується пробуксовка коліс та до мінімуму зводиться витрата палива.

Легкість експлуатації досягнуто простою та практичною конструкцією. Від ергономічно скомпонованої правої бокової консолі до продумано розташованих важелів переключення передач і діапазонів та функціональної приборної панелі – в кабіні є все необхідне для довгого і важкого робочого дня, підвищення продуктивності та зниження втомлюваності оператора.

Під час другого дня проведення навчання усі бажаючі мали можливість оглянути трактор Massey Ferguson 6713, здійснити тест-драйв та ознайомитися із особливостями конструкції та експлуатації машини. У цьому допомагали професійні інженери та менеджери компанії «ВФК».

Серед допитливих був місцевий фермер Роман Каліщук з СФГ «Мальва» Турійського району Волинської області, з яким ми бесідували після огляду трактора.

Він прокоментував власний тест-драйв.

«Ми сіємо традиційні «прибуткові» культури: пшеницю, сою, ріпак, спробували минулого навіть соняшник. На даний момент користуємося одним 6-циліндровим трактором цього ж класу іншого бренду. Сьогодні ознайомився із трактором MF 6713, який виробник розробив 4-циліндровим з такою ж номінальною потужністю, як і у мене. А ціна при цьому дешевша. Як показує досвід господарювання, мати одну машину у піковий період польових робіт – дуже ризиковано. Кілька років я стикнувся з такою проблемою, коли мав лише вітчизняний трактор. І коли він зламався у полі, простій роботи був майже тиждень, що мало катастрофічні наслідки. Загалом представлена функціональність та система управління трактора MF 6713 мене задовольняє. Надійність конструкції та можливості роботи з агрегатами хотілося б побачити на практиці. Позитивним для мене є і те, що компанія веде офіційні розрахунки, я зможу відшкодувати ПДВ, а також скористатися державними програмами з пільгового кредитування фермерів».

Дата: 19 березня 2018
Автор: Андрей Сава
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію