Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

ЕФЕКТИВНИЙ У РОБОТІ, ЕКОНОМІЧНИЙ, НАДІЙНИЙ, КОМФОРТНИЙ. ОСОБЛИВОСТІ ПРИДБАННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБПРИСКУВАЧА KUHN BOXER 2025 M

ЕФЕКТИВНИЙ У РОБОТІ, ЕКОНОМІЧНИЙ, НАДІЙНИЙ, КОМФОРТНИЙ. ОСОБЛИВОСТІ ПРИДБАННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБПРИСКУВАЧА KUHN BOXER 2025 M

Той випадок, коли ретельно обдумане та визріле бажання зустрілося з потрібною, влучною пропозицією. Віталій Пойда разом зі своїми молодшими спеціалістами на агровиставці у Києві відразу зупинилися біля стенду «Волинської фондової компанії» (ВФК). Аграріїв із Кіровоградщини зацікавив самохідний обприскувач Kuhn Boxer 2025 M.


– Віталій Васильович – той тип керівника, хто дуже зважено, ґрунтовно підходить до кожного кроку. Тим паче, коли йдеться про придбання нової техніки, – говорить менеджер зі збуту техніки ВФК. – Тому він не тільки ще раз, на виставці, скрупульозно цікавився всіма технічними характеристиками машини, але й одразу прийняв наше запрошення побачити роботу обприскувача в реальних умовах, на полях Полтавщини. Вже після цієї поїздки пан Віталій остаточно вирішив купити в нас Kuhn Boxer 2025 M.

Віталій Пойда очолює і є співвласником приватного сільськогосподарського підприємства «Перемога». Воно розташоване у Гайворонському районі на Кіровоградщині. Іншим співвласником є його батько – Василь Пойда, який свого часу пройшов шлях від обліковця місцевого колгоспу до його голови. Тобто, нинішнє господарство «Перемога» – це сімейний бізнес, який пан Василь започаткував на початку 90-х.

«Перемога» господарює на 1100 гектарах, розташованих у трьох селах – Соломія, Казавчин і Солгутове. Вирощують зернові, технічні культури, соняшник, кукурудзу, ячмінь, горох, сою. Свого часу тут було й тваринництво, але через об’єктивні умови довелося від нього відмовитися, як і від вирощування цукрового буряка. Господарство достатньо міцне. Як каже сам керівник, «ми – міцні середняки». Саме за такими, вважає, майбутнє в Україні. Економічні показники стабільні завдяки вдумливості у веденні агробізнесу, чітким економічним розрахункам, чіткому дотриманню агротехнічних умов, застосуванню новітніх технологій і бережливому ставленню до колективу.

У ПСП «Перемога» не шкодують кошти на розвиток, будівництво нових чи переобладнання старих приміщень. Господарство має всю необхідну техніку для якісного обробітку землі, посівів. З «нуля», наприклад, побудували адмінприміщення та комп’ютеризований ваговий комплекс.

Свого часу керівники «Перемоги» вчасно «піймали хвилю» – приходить час для різкого зростання попиту на зберігання, сушіння зернових, доведення до базисних показників. У 2003-2004 роках батько та сини Пойди вирішують будувати сушарки. Так їх з’явилося дві, одна з них німецька. На сьогодні загальна потужність переробки зерна складає 700-800 тонн на добу. До речі, обидві сушарки працюють на альтернативному паливі. Планують розширення, так би мовити, і в енергетичному плані. Зокрема, на Південному Бузі бажають налагодити роботу млина зі встановленням гідростанції.

– Зрозуміло, що основним для нас є і залишиться вирощування культур, – розповідає Віталій Пойда. – А тут дрібниць немає, тим паче, що умови вирощування з року в рік стають усе жорсткішими. Хто б що не говорив, але кліматичні умови змінюються, тому виробничої та технологічної дисципліни потрібно дотримуватися неухильно. От ми вирощуємо високоолеїновий соняшник. У нашій зоні обробляти соняшник гербіцидами потрібно обов’язково двічі на сезон, адже насиченість ґрунтів хворобами досить висока. Тому й техніка має відповідати сучасним вимогам.

У ПСП «Перемога» тривалий час користувалися обприскувачем з гідростатичним ходом (іншого виробника). Його вже купляли не новим, та й самі експлуатували тривалий час. Спроби відремонтувати, коли машина вийшла з ладу, принесли не тільки чимало клопотів, розчарувань, оскільки вже ніби відремонтований агрегат знову зупинявся в полі, а ще й відчутні затрати. Тож визріло бажання придбати новий, але – лише на механічному ходу. Бажання матеріалізувалося у придбання самохідного обприскувача Kuhn Boxer 2025 M. За всіма показниками він, як кажуть, «припав до душі».

– Ми досить швидко спрацювали у цьому питанні з «Волинською фондовою компанією», – продовжує Віталій Пойда. – Швидко й ефективно. Нам сподобалися не тільки запропоновані фінансові умови. Ми задоволені співпрацею як із ВФК, так і з «КУН- Україна». Менше ніж за рік уже тричі фахівці цих компаній побували в нас, постійно телефонують і цікавляться роботою машини, надають кваліфіковані консультації. Наприклад, у нас були запитання щодо норм виливу. Фахівці компанії-продавця телефоном так все професійно пояснили, що нашому оператору вдалося відлагодити, привести до відповідної норми вилив самостійно.

Самохідний обприскувач Kuhn Boxer 2025 M придбали нещодавно, його активно експлуатують у «Перемозі» протягом нинішнього року. Віталій Пойда наголошує, що ніяких нарікань на техніку немає.

– Нас усе влаштовує. Обприскувач надійний, оснащений сучасними системами, але водночас простий і легкий у керуванні, – ділиться пан Віталій. – Крім цього, він якнайбільше пасує до такого господарства як наше. Ми не маємо великих площ, найбільша наша «клітка» – це 100 гектарів, а переважно – 30-50 га. Тож розміри Boxer нас абсолютно влаштовують, як і інші технічні параметри.

Серед них керівник називає ємність у 2000 літрів, економічність в експлуатації, ефективне розпилення. Маса машини Kuhn Boxer 2025 M у 6 тонн дозволяє говорити, що у своєму класі обприскувачів він чинить мінімальний тиск на землю порівняно з іншими.

Двигун об’ємом 4,3 літра має потужність 126 к.с. Споживання пального – від 10 до 14 літрів на годину. Дорожній просвіт – 1,4 метри, що дозволяє обробляти посіви й на пізніх стадіях розвитку. Робоча швидкість обприскувача – 20 км/год. Варто також зазначити, що завдяки пневмопідвісці обприскувач може спокійно працювати на схилах до 32%, а для нерівного рельєфу Гайворонщини це особливо актуально.

25-річний механізатор Олександр Мартинюк трудиться у господарстві Віталія Пойди більше п’яти років, має досвід роботи й на попередньому обприскувачі. Зарекомендував себе Олександр як толковий механізатор, тому питання хто ж освоюватиме новий агрегат не було.

– Все в Kuhn Boxеr набагато комфортніше. З кабіни, котра має трирівневий захист, і виходити не хочеться, – усміхається хлопець. – Агрегат абсолютно легкий у керуванні. Зокрема, розкладання штанг загальною довжиною у 25 метрів займає у мене не більше однієї хвилини. А подивіться, яке тут панорамне скло! – хороший огляд із кабіни, потужне освітлення. Словом, на Boxer працювати – одне задоволення. Тут особливо не втомлюєшся.

– Не можна не згадати, – продовжує розповідь про обприскувач Віталій Пойда, – що агрегат сучасний, обладнаний усіма необхідними системами для точного землеробства: GPS, регулювання норми виливу, автоматичне відключення секцій, автопілот, корекція сигналу та моніторинг площі. Це робить Kuhn Boxer 2025 M набагато ефективнішим у роботі.

За короткий період експлуатації обприскувача Kuhn Boxer 2025 ми переконалися на сто відсотків, що гроші вклали в дуже хорошу техніку, і що вона нам уже допомогла і ще, сподіваюся, довго допомагатиме отримувати гарні економічні результати в господарстві. Ніяких зауважень до роботи цього обприскувача у нас немає, – підсумовує керівник.

Завантажити статтю: "ЕФЕКТИВНИЙ У РОБОТІ, ЕКОНОМІЧНИЙ, НАДІЙНИЙ, КОМФОРТНИЙ. ОСОБЛИВОСТІ ПРИДБАННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБПРИСКУВАЧА KUHN BOXER 2025 M"

Дата: 18 вересня 2020
Автор: Анатолий Гаркуша
Джерело: Журнал «АгроЭлита»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію