АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 продажа техники
(0800) 21-11-88 продажа з/ч
(0800) 21-11-22 сервис
Запчастини

Високорентабельна комбінація від «Волинської Фондової Компанії»

Високорентабельна комбінація від «Волинської фондової компанії»

 

На Дні поля «Волинь-Зерно-Продукт» «Волинська фондова компанія» представила флагманський 370-сильний трактор MF 8737 S та рулонний прес-підбирач зі змінною камерою MF 4160V RB.

 

Західна Україна – регіон особливий у структурі сільського господарства України. У середньому тут щороку випадає помітно більше опадів, аніж в інших областях. Це сприяє розвитку тваринницького напрямку, відтак, і вирощуванню кормових культур – кукурудзи на силос, сінажу тощо. Тому практично в кожному другому господарстві Волині та Галичини обов’язково присутня хоча б сотня дійних корів. Причому ті аграрії, які свого часу позбулися ВРХ, сьогодні міркують над тим, щоб знову відродити цей напрямок.

Так чи інакше, досвід останніх років свідчить про те, що тваринництво може й навіть мусить бути прибутковим, підстраховуючи рослинницький напрямок і паралельно забезпечуючи його органікою. Однак застарілі технології ще радянських часів нині категорично не підходять для розвитку тваринництва. Фермери потребують сучасної високопродуктивної техніки для заготівлі якісних кормів.

Під час масштабного Дня поля «Волинь-Зерно-Продукт» «ВФК» – ексклюзивний дистриб'ютор нової лінійки прес-підбирачів MF – представила модель MF 4160V RB. Це рулонний прес-підбирач зі змінною камерою, що входить до оновленої лінійки прес-підбирачів MASSEY FERGUSON, що включає наразі чотири моделі.

Ці машини продукують рулони, завдовжки до 1,8 м, працюючи із робочим захватом від 2 до 2,4 м. Власне, вже ці цифри говорять про те, що мова йде про по-справжньому високопродуктивну машину, що спроможна впродовж робочої зміни видавати сотні щільно спресованих рулонів сіна, соломи або силосу.

Про якість новинки також говорить той факт, що MF 4160V RB виготовляють лише на території Німеччини, а комплектуючі до них надходять із провідних європейських підприємств. Тобто жодних компромісів стосовно якості та надійності цих машин. Якщо фермер його придбає, то буде цілком упевнений, що цей прес-підбирач надійно йому служитиме впродовж багатьох років. Власне, як і вся техніка бренду MASSEY FERGUSON.

Варто відзначити, що нові рулонні прес-підбирачі MASSEY FERGUSON створені з урахуванням тенденцій останнього десятиліття, що спостерігаються в сегменті техніки для тваринництва. Річ у тому, що раніше така техніка досить чітко розподілялася на професійну, що призначена для спеціалізованих господарств, та дещо спрощену – для всіх інших. Однак час диктує нові вищі стандарти, тому прес-підбирачі MF 4160V RB можна віднести водночас як до професійної, так і до масової техніки. Вони однаково стануть у нагоді як господарству, де кормові культури займають 1000 га, так і 100 га. Не слід забувати, що й багато вітчизняних агровиробників додатково збирають солому на полі, щоб використати її як паливо чи роздати пайовикам. Тому нові прес-підбирачі MASSEY FERGUSON задовольнять будь-які виробничі потреби.

Машини цього модельного ряду агрегатуються з трактором потужністю від 120 до 150 к.с. Це дає змогу витрачати менше пального, забезпечивши безперебійне збирання з поля рослинної маси. MF 4160V RB відмінно копіює поверхню поля, а його стійка збалансована конструкція дає змогу спокійно працювати навіть на дуже крутих косогорах. Це дуже важливо в плані безпеки та продуктивності збирання сіна та соломи.

До того ж, конструкція новинки створена таким чином, щоб у сам підбирач не потрапляло різне сміття й не відбувалося псування зібраних кормів. Так, тут сам підбирач розташований дуже близько до ротора. Потік матеріалу є плавним та розміреним, тож система не забивається. Сам підбирач складається з п’яти рядів пружин та пальців завтовшки 6 мм. Спеціальний ролик перед пружинами невпинно розрівнює потік рослинної маси, щоб не було забивань.

Конструкція MF 4160V RB може містити від 13 до 25 ножів, що подрібнюють збирану масу до фракції 4-5 см. Це додатково запобігає забиванню конструкції, а також дає змогу підвищити якість самих кормів. Також слід відзначити два додаткові ротори, що просувають цю масу до камери пресування.

Тобто, це по-хорошому агресивна надійна високопродуктивна машина, яка в полі просто виконує свою роботу, безперервно поглинаючи сінаж та солому й видаючи рівненькі спресовані рулони.

Важливо, що нові прес-підбирачі MASSEY FERGUSON оснащені багаторівневим захистом від забивання системи рослинною масою. Навіть якщо до пресувальної камери надходить незаплановано надмірна її кількість, у більшості випадків проблему можна усунути елементарним відсуванням пружинної підвіски знизу. Також можна використовувати таку дуже зручну річ, як гідравлічне опускання днища. Себто, біля прес-підбирача не потрібно «танцювати», втрачаючи дорогоцінний час та ламаючи голову, як усунути забивання конструкції.

Не підведуть свого власника й інші елементи конструкції прес-підбирача MASSEY FERGUSON. Зокрема, у пресувальній камері використовуються спеціальні двошарові безкінечні паси з посиленого синтетичного матеріалу, які в принципі не можуть вийти із ладу чи порватися. Це дає змогу акуратно безупинно формувати рулон за рулоном і не перейматися щодо надійності конструкції.

Також усередині передбачена спеціальна зона формування рулону з двома додатковими роликами, що додатково підвищує міцність та цілісність готового рулону. До речі, у MF 4160V RB передбачене окреме налаштування щільності рулонів у різних місцях і в разі потреби ту ж серцевину можна зробити щільнішою чи м’якшою. Це істотно розширює можливості агровиробника.

Важливо, що за потреби можна легко змінювати налаштування щільності рулонів, зокрема, у різних їх частинах. Так, можна задати налаштування однакової щільності в усіх частинах рулону, а можна, наприклад, зробити його м’якшим усередині.

Нові рулонні прес-підбирачі MASSEY FERGUSON спроектовані таким чином, щоб їх власники якомога менше займалися технічним обслуговуванням машин. Тут передбачене виключно централізоване змащування, причому для кожної точки змащування вказаний оптимальний інтервал подачі мастила. Уся ця робота займає лічені хвилини.

Це ж саме можна сказати й про заправляння сітки для обмотування рулонів. Ця функція реалізована таким чином, щоб сітку міг правильно вставити навіть недосвідчений оператор. До того ж безпосередньо в корпусі прес-підбирача наявні спеціальні відділення для запасних рулонів. Не потрібно зупиняти роботу та чекати, коли привезуть запасний рулон.

Простіше кажучи, новинка від MASSEY FERGUSON, яку ексклюзивно представляє в Україні «Волинська фондова компанія», знадобиться практично в кожному господарстві, де є потреба в тюкуванні рослинної маси. У свою чергу технічні спеціалісти «ВФК» проведуть необхідне передпродажне обслуговування машини, щоб навчити покупців повністю використати всі її можливості.

Звичайно, на стенді «ВФК» під час Дня поля «Волинь-Зерно-Продукт» ми не могли пройти повз флагманську модель лінійки тракторів MASSEY FERGUSON – 370-сильний 8737 S. Цей трактор наскільки класно показав себе у вітчизняних господарствах, що розходиться буквально немов «гарячі пиріжки».

І перш за все, завдяки, без перебільшення, відмінному запасу потужності, котрий досягається шляхом поєднання різних конструктивних особливостей. Зокрема, 370-сильному надійному й економічному фінському двигуну AGCO Power обсягом 8,4 літра, що забезпечує крутний момент на рівні 1540 об/хв.

Двигун працює в парі із унікальною розробкою MASSEY FERGUSON – безступінчастою трансмісією Dyna VT. Серед особливостей її роботи слід виділити, що на низьких обертах, скажімо, у момент заходу трактора в поле, трансмісія працює в гідростатичному режимі. Надалі, у міру зростання навантаження на трактор, Dyna VT поступово переходить у механічний режим роботи. По-перше, це забезпечує суттєву економію пального, а по-друге, передача потужності відбувається максимально точно та рівномірно, що згладжує надмірні навантаження на вузли машини й забезпечує їх довговічність.

Нарешті, безступінчаста трансмісія Dyna VT забезпечує автоматичне плавне перемикання передач, що істотно підвищує комфорт та якість роботи оператора.

При цьому трансмісія трактора MF 8737 S розташована в окремій масляній ванні. Тобто, стара олива з причіпного агрегату не змішується з оливою трансмісії. Вона цілковито захищена від пилу та забруднень, що додатково підвищує ресурс її роботи.

Ще одна важлива особливість конструкції 370-сильного трактора MASSEY FERGUSON – можливість виставити одним натисканням кнопки необхідну для роботи швидкість, наприклад, 8 км/год. Це дає змогу провадити конкретну польову операцію в розміреному точному режимі незалежно від умов роботи та рельєфу поля. Завдяки цьому досягатиметься задана якість і точність виконання польової операції.

Поряд із цим можна запланувати іншу швидкість машини на розворотах, причому задавши необхідну послідовність операцій. Це дає змогу максимально автоматизувати ті ділянки роботи, на яких зазвичай можуть виникати проблеми через людський фактор.

Відзначимо також відмінне балансування моделі. Якщо базова маса MF 8737 S становить 10800 кг, то наявність продуманого баластування та додаткового обладнання дає змогу ефективно наростити масу до 14-15 тонн. Своєю чергою це дає змогу зробити машину стійкішою й знизити коефіцієнт буксування. Усе це підвищує тягові характеристики трактора й водночас сприяє більш ефективному споживанню пального. Трактор краще копіює поверхню поля й стає стійкішим.

Потужність задньої навіски становить 12 тонн, а гідравліка видає 205 л/хв. відповідно, машина впевнено почувається при виконанні робіт будь-якої складності. У разі потреби гідравлічно можна змінити необхідні налаштування причіпних агрегатів, заглибивши їх чи виміливши.

Відзначимо також можливість автоматичного вмикання/вимикання переднього моста та диференціала, залежно від швидкості машини й типу завдання. Разом із амортизацією переднього моста це дає змогу виконувати висів на швидкості 15 км/год. і більше, а також рухатися дорогами загального користування на швидкості понад 40 км/год. При цьому і диференціал, і передній міст керуються електронікою автоматично, що убезпечує власника трактора від багатьох проблем.

До речі, у разі зупинки роботи трактора на період понад 20 секунд автоматично вимикається і ВВП, навіть якщо оператор забув це зробити.

Наприкінці відзначимо, що практично за всі функції в MF 8737 S відповідає надійна електроніка, і це дуже зручно й вигідно в плані економії пального та продовження моторесурсу. Керування здійснюється за допомогою базового монітора, хоча можна використовувати й будь-які додаткові монітори, у тому числі ISOBUS. Це ж стосується й навігації для точного землеробства – можна працювати з сигналами будь-якого рівня точності й походження.

Тобто, MF 8737 S можна назвати польовим трактором на всі випадки життя та для виконання найскладніших завдань, що, власне, ця машина й доводить у десятках та сотнях вітчизняних господарств.

Завантажити статтю: "Високорентабельна комбінація від «Волинської Фондової Компанії»

Дата: 7 июля 2021
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение