АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 КРУГЛОСУТОЧНАЯ ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ.
ЗВОНКИ СО ВСЕХ НОМЕРОВ БЕСПЛАТНЫЕ
Запчастини

Високотехнологічні машини перемагають!

Високотехнологічні машини перемагають!

 

Сучасному аграрію можна пропонувати лише таку техніку, яка здатна покращити і полегшити його роботу.

Один з найпотужніших дилерів сільгосптехніки на українському ринку компанія «ВФК» розпочав співпрацю із всесвітньо відомим брендом Kverneland. Такий крок став досить показовим і свідчить про те, що наші аграрії змінюють свої уподобання, обираючи дедалі якісніші і більш технологічні машини. Ми поспілкувались із Олександром Спященко, генеральним директором «Волинської фондової компанії», який розповів про сучасні потреби вітчизняних аграріїв та можливості, що пропонують світові виробники техніки.

The Ukrainian FARMER: Чи стали аграрії обирати техніку за іншими принципами в умовах зростаючих цін на аграрну продукцію?

Олександр Спященко: На сьогодні аграрії змушені рахувати кожну копійку. Не дивлячись на те, що ціни на продовольство знаходяться на високому рівні, витрати також зростають. Якщо зробити простий аналіз, стане видно, що подорожчали усі основні витратні матеріали, починаючи від палива і добри і закінчуючи насінням, засобами захисту, технікою і людською працею. Взяти ту ж продуктивність працівника – вона напряму залежить від того, яким обладнанням той користується. Працювати на «зламках» на сьогодні немає жодного економічного сенсу – це доведено сотнями і тисячами підрахунків і реальними прикладами. До персоналу також потрібно ставити високі вимоги – тільки професійні і відповідальні спеціалісти можуть працювати ефективно. Тому кожне господарство шукає хороших трактористів, пропонує їм гідну оплату праці, але давати тому працювати на МТЗ просто невигідно. Потрібна потужна високопродуктивна техніка, з високим рівнем надійності. У компанії Kverneland є такі машини, і це дає залізобетонну підставу співпрацювати саме з цим виробником.

FARMER: Чому розпочали співпрацю саме з Kverneland?

Олександр Спященко: Маючи досвід роботи на ринку України більше 20 років ми давно зустрічали цей бренд у наших клієнтів, на виставках і польових демонстраціях. Ми бачимо особливості даної техніки, яка має значну кількість технологій і патентів. Виробник, який багато зробив винаходів у сільськогосподарському машинобудуванні. Це ISOBUS, електричний привід висіваючих апаратів сівалок, багато ноу-хау в обробці металу, технології виробництва плугів та багато іншого. На сьогодні на ринку є багато відомих виробників, які мають дуже мало власних розробок, і відповідно не можуть зарпопонвати аграріям самих сучасних рішень. Ми розпочали співпрацю із Kverneland, базуючись на бажані пропонувати клієнтам ті технології, які б створювали їм додатковий прибуток, зменшували час виконання технологічних операцій та приносили додаткові переваги.

FARMER: Які саме переваги машин Kverneland користуються найбільшим попитом серед українських аграріїв?

Олександр Спященко: У кожній групі машин є щось своє. Наприклад, в плугах це індукційно-загартована рама без зварних швів і особлива технологія виготовлення зносостійких робочих органів. Плуги Kverneland здатні працювати у будь-яких складних умовах і щоразу демонструвати гідну якість обробітку ґрунту.

Електричний привід висіваючого апарату сівалок вже багато років забезпечує високу точність дотримання норм і рівномірність розташування насінин у рядку. Сам висіваючий апарат відрізняється від конкурентів тим, що він практично не зношується. Це позбавляє від необхідності постійно контролювати цей момент і періодично виконувати заміни зношених деталей.

Розкидачі міндобрив з диференціацією в 1 метр на сьогодні є унікальним рішенням, якого немає в інших виробників. При сьогоднішній ціні мінеральних добрив і 1 000 доларів аграрії вже не можуть собі дозволити вносити елементи живлення неточно. Підживлювати сусідні поля, дороги, канави і посадки на сьогодні стає надто дорогим задоволенням. Нормальний господар не допускатиме таких втрат добрив, і розкидачі Kverneland є саме тим інструментом, який допоможе внести поживу саме туди, де вона потрібні. Переходячи на мову грошей можна сказати, що так аграрій може зробити якісну інвестицію і отримати від неї максимальний прибуток.

Посівний комплекс суцільного висіву Kverneland U-Drill на сьогодні нічим не поступається іншим відомим виробникам. При цьому має низку переваг, що стосуються роботи з дрібним і не тільки насінням. У світі є не так багато виробників, які пропонують посівні комплекси для різних культур і різних типів насіння.

FARMER: Як світовий ринок сільгосптехніки позначається на вподобаннях українських аграріїв?

Олександр Спященко: Світовий ринок за останні 10-15 років суттєво змінився. Відбулось багато поглинань, менші виробники не змогли скласти конкуренцію і змушені були продатись більш потужним конкурентам. На сьогодні у світі представлено 5 потужних машинобудівельних груп, які мають серйозний конструкторський потенціал, і значний відсоток деталей виготовляють самостійно. Інші мають частку власного виробництва на рівні 5-10%, а самі займаються здебільшого монтажем. Серед таких виробників також є потужні гравці, але питання у тому, що буде через 5 років? Чи зможуть вони швидко адаптуватись до нових умов, розробити нові машини, провести випробовування і в решті решт запропонувати аграріям гідний продукт? Навіть якщо подивись на сучасний асортимент техніки у ВФК, то він сильно відрізняється від того, що був 10-15 років тому. І багатьох з тих машин вже просто немає на ринку. На сьогодні електричний привід у просапних сівалках є трендом, якому варто слідувати усім, хто хоче нормально заробляти в аграрній галузі. Ще 5-6 років тому, коли ВФК завезла перші сівалки з електроприводом, ніхто не міг усвідомити, навіщо це потрібно. А зараз ми бачимо, що механічні сівалки поступово полишають ринок.

FARMER: Як швидко аграрій зможе отримати техніку Kverneland?

Олександр Спященко: Наша співпраця з Kverneland тільки розпочалась, але ми вже зробили перші замовлення, і найближчим часом очікуємо прибуття машин в Україну. Частина техніки купувалась під конкретних клієнтів, частина – на склад компанії. Через виску завантаженість виробництв, кризу постачання і логістичні проблеми по усьому світу термін виконання замовлення складає від 3 до 6 місяців в залежності від типу і комплектації техніки. Ми купуємо техніку на склад, щоб аграрії не чекали. Наразі спостерігається значний попит на машини весняного циклу – розкидачі міндобрив і просапні сівалки Optima. Саме ці машини ми замовили у першу чергу. При чому близько 60% сівалок замовили у версії SX, оскільки на сьогодні ми спостерігаємо стабільне зростання попиту саме на високотехнологічні сівалки. Дещо пізніше очікуються поставки посівних комплексів U-Drill, які працюватимуть на сівбі озимих культур.

FARMER: Хто є основним покупцем техніки Kverneland?

Олександр Спященко: Покупець техніки Kverneland – це фермер, який має високі очікування на роботу машини і націлений на максимальний результат. Він вже спробував різні моделі різних виробників, на практиці оцінив їх переваги і недоліки, і може впевнено сказати, від якої машини яку ефективність він може отримати. Ті, хто ще вчора працював на вітчизняному «залізі», не обиратимуть Kverneland. Для цього їм необхідно пройти певний еволюційний шлях. А техніка Kverneland знаходиться на вищому рівні еволюційного розвитку. За рахунок сучасних технологій і рішень, які надає цей виробник, аграрій може отримувати значно більше, ніж від використання дешевих машин. В результаті інвестиції в техніку Kverneland є більш вигідними.

FARMER: Яку підтримку користувачам техніки Kverneland забезпечує «ВФК»?

Олександр Спященко: Під час запуску техніки компанія ВФК обов’язково проводить навчання персоналу, який буде експлуатувати цю машину. Сервіс завжди поруч і швидко реагує на запити клієнтів. Оригінальні запасні частини також завжди доступні переважна більшість присутня в Україні, і протягом доби може бути доставлена у будь-яку точку України. Те, що потрібно замовляти з-за кордону, також може доїхати досить швидко – усе залежить від терміновості і бажання клієнта. У міжсезоння можна без поспіху робити дефектування і готувати техніку у нормальному режимі, без додаткових витрат. Центральний склад запасних частин знаходиться у Луцьку. Там встановлено програмний комплекс, який суттєво допомагає працівникам складу. На збір замовлення з понад 100 позицій, що складається однією людиною, потрібно не більше 15 хвилин.

Завантажити статтю "Високотехнологічні машини перемагають".pdf

Дата: 8 декабря 2021
Автор: Олександр Васильченко
Источник: The Ukrainian Farmer
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение