АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 продажа техники
(0800) 21-11-88 продажа з/ч
(0800) 21-11-22 сервис
Запчастини

Тюковий прес-підбирач Unia Z-511: Машина, яка знадобиться кожному фермеру!

Тюковий прес-підбирач Unia Z-511: Машина, яка знадобиться кожному фермеру!

Так чи інакше, але надійної та зручної техніки для пресування соломи чи сіна потребує кожне аграрне господарство. Перш за все, звісно, мова про тваринників, проте і «чисте» рослинництво рідко коли обходиться без тюків соломи. Адже пайовики вкрай потребують цієї сировини і стають значно зговірливішими, якщо отримують певну кількість спресованої соломи чи сіна.

Окрім цього, невеликі тюки соломи відмінно підходять для твердопаливних генераторів зерносушарок, а деякі фермери спокійно собі опалюють ними різноманітні приміщення чи постачають у якості палива для шкіл, дитсадків та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Інша річ, що високопродуктивний сучасний прес-підбирач можуть собі дозволити придбати далеко не всі аграрії. Та й здебільшого у ньому немає великої потреби. Цілком достатньо придбати невелику машинку для пресування компактних тюків, вагою до 15-20 кілограмів, і закрити таким чином питання. Зручно, просто і недорого!

Власне тому, ми відразу ж звернули увагу на тюковий прес-підбирач Unia Z-511, який представила під час «Битви Агротитанів-2024» офіційний багаторічний дилер техніки польського виробника «Волинська фондова компанія».

Однією із безсумнівних переваг «ВФК» є те, що компанія не просто механічно перетягує асортимент машині та агрегатів певного бренду, а виходить із реальних запитів українських аграріїв та пропонує їм саме те, чого вони потребують. Саме так на ринку України з’явилися компактні прес-підбирачі Unia Z-511.

– Це надзвичайно проста, надійна модель і з продуктивністю, достатньою для задоволення потреб у пресованому матеріалі для невеликих та середніх фермерських господарств. Прес-підбирач Unia Z-511 виробляє тюки, вагою 15-20 кілограмів, що, до речі, дуже цінують пайовики та й не тільки вони, адже із такими тюками набагато легше працювати, – розповідає директор Вінницької філії  «Волинської фондової компанії» Артем Павлишен.

Робоча ширина прес-підбирача Unia Z-511 становить 180 сантиметрів, чого більш ніж достатньо для забезпечення нормальної продуктивності роботи під час збирання рослинної маси. Машина оснащена міцним дишлом, а також додатковим опорним колесом для гарантії високої швидкості та рівномірності підбирання соломи та сіна.

До речі, тут доступна така корисна опція як гідравлічне регулювання дишла, котра полегшує переведення агрегату в транспортне положення і навпаки. Так само як і опція гідравлічного регулювання підбирача просто із кабіни трактора, що істотно полегшує та пришвидшує роботу механізатора.

– Тут справді дуже проста надійна конструкція, причому це стосується усіх складових. Чотири ряди вальців подають рослинну масу на шнек, той – у камеру пресування. В стандартній комплектації Unia Z-511 обладнаний підгрібаючою зірочкою, встановленою на його правому боці.  Зірочка спрямовує на підбирач широко розкинутий покіс, забезпечуючи чистий підбір матеріалу, – пояснює Артем Павлишен.

Слід також наголосити, що цей прес-підбирач оснащено безвідмовним німецьким в'яжучим апаратом Raaspe –справжньою класикою у цій справі. Регулювання ступеню стискання тюків здійснюється за допомогою двох пружин.

– Тут також дуже зручно регулювати довжину тюків, оптимізуючи їх розміри під конкретні потреби. Так, ми можемо виготовляти тюки із габаритами 40х50х30, а можемо і 40х50х130 сантиметрів. Відповідним чином, буде змінюватися і їх вага, що може бути вкрай потрібним фактором. Ми ось тут на «Битві Агротитанів-2024» пройшлися полем і сформували декілька тюків. Можете самі переконатися: настільки солома у них є гарно спресованою, – наголошує регіональний директор «Волинської фондової компанії».

Висота камери пресування тут становить 36 сантиметрів, а ширина – 46 сантиметрів. Своєю чергою кількість ходів поршня за 1 хвилину досягає солідної частоти 100, що притаманно набагато більшим та дорожчим прес-підбирачам.

Додамо, що ще одним корисним опційним елементом конструкції прес-підбирача Unia Z-511 є спеціальний фаркоп, до якого чіпляється причіп для тюків. Завдяки цьому тюки подаватимуться рівно відразу на причіп, що суттєво заощадить час та зусилля допоміжних працівників.

– Разом із прес-підбирачем Unia Z-511 ми пропонуємо і надійний обмотуючий шпагат польського виробництва, який акуратно і міцно зв’яже кожен тюк, без поривів та інших технічних проблем. В 5-кілограмовій котушці знаходиться 2000 метрів високоякісного шпагату. Вставляєте чотири таких котушки в прес-підбирач – і цього вистачить фактично на цілу добу безперебійної роботи, – розповідає Артем Павлишен.

Робоча швидкість прес-підбирача Unia Z-511 перебуває у діапазоні від 5 до 10 км/год, залежно від умов роботи та робочого завдання. Як ми вже зазначали, для агрегатування із цією компактною моделлю достатньо 30-сильного трактора, що дає змогу кожному господарству відмовитися від придбання додаткової потужної машини та ще й при цьому заощаджувати пальне. До того ж, відносно невелика власна маса прес-підбирача Unia Z-511 – 1290 кілограмів, дозволяє працювати і забезпечувати відмінну маневреність навіть за несприятливих умов роботи.

– За роки тісної співпраці із провідним європейським виробником сільгосптехніки компанією Unia, ми чудово вивчили особливості експлуатації та технічного обслуговування машин та агрегатів її виробництва. І в тому числі, таких цікавих прес-підбирачів як Unia Z-511. Маємо усі необхідні знання та навички для їх обслуговування та в постійній наявності – повний перелік комплектуючих. Втім, це настільки надійна розробка, що поламати її ще потрібно зуміти! Вчасно проводьте мінімальний технічний огляд, не перевищуйте рекомендованого робочого режиму – і вона у вашому господарстві працюватиме вічно!, – посміхається Артем.

Ми ж знову наголосимо, що надійний та економічний під час експлуатації прес-підбирач є нагально необхідним практично у кожному господарстві. За допомогою таких машин як Unia Z-511, фермер може не лише закрити питання на тваринницькій фермі чи виконати свої зобов’язання перед пайовиками, але й, скажімо, налагодити ощадливе сушіння зерна у власному господарстві. А це вже – дуже суттєвий економічний виграш!

Завантажити статтю: "Тюковий прес-підбирач Unia Z-511: Машина, яка знадобиться кожному фермеру!"

Дата: 23 сентября 2024
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение