АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 КРУГЛОСУТОЧНАЯ ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ.
ЗВОНКИ СО ВСЕХ НОМЕРОВ БЕСПЛАТНЫЕ
Запчастини

ПСП «Агрофірма «Нападівська»: «Після року експлуатації розкидача UNIA TYTAN від «ВФК» у нас лише найкращі враження»

ПСП «Агрофірма «Нападівська»: «Після року експлуатації розкидача UNIA TYTAN від «ВФК» у нас лише найкращі враження»

На агрокарті Вінничини, а особливо Липовецького району (у колишніх його межах), агрофірма «Нападівська» посідає, мабуть, найпомітніше місце. Господарство отримало назву від села Нападівка, де воно й розташоване. Обробляють близько 5 тисяч гектарів. Чи не головною родзинкою агрофірми є, як не дивно нині це звучить, тваринництво. Тут утримують близько 1000 голів великої рогатої худоби, близько 500 дійних корів, вирощують бички, молодняк.


Два десятки років тому до керівництва «Нападівської» прийшов зоотехнік за освітою та господар за характером і справжній аграрій за покликанням Сергій Петренко. І якщо багато хто відмовлявся від тваринництва, переключаючись на фінансово вигідніші та менш затратні напрямки, то новий керівник – нинішній власник господарства, не тільки не поставив хрест на тваринництві , а навпаки – почав розвивати, удосконалювати.

Поступово агрофірма перетворювалась на успішне господарство, розбудовувалась, оновлювався технічний парк. Сьогодні, як стверджує головний інженер Руслан Балко, вони мають увесь необхідний набір сільгосптехніки для виконання робіт. Причому, сучасний. Тільки потужних тракторів налічується близько 20 одиниць.

У господарстві щось постійно будують. Два роки назад звели елеватор ємністю 18 тисяч тонн, зводять ангари для техніки, складські приміщення. Реконструювали ферму. Минулого року збудували ще один корівник, бо йдеться про розширення.

«Нападівська» вирощує зернові – пшеницю, озиму пшеницю, також ячмінь, сою, кукурудзу, соняшник. Сіють навіть трішки гречки, адже у господарстві є своє пасіка – близько 100 вуликів.

Оскільки господарство має досить потужну тваринницьку складову, то виробляють і велику кількість органіки.

– Зрозуміло, її треба віддавати землі, аби підвищувати врожайність, чим ми постійно переймаємося, та, зрештою, забезпечувати достатньою кількістю якісних кормів наших корівок, бичків, – каже пан Руслан. – У нас є розкидач гною, але він вже і фізично, і морально застарів.

У «Нападівському» дотримуються ще одного правила – постійно оновлюється техніка, осучаснюється. Але підходять до цього виважено, вдумливо. Руслан Балко розповідає, що вони уважно вислухали пропозицію представників «Волинської фондової компанії» (ВФК), з якою вже давно налагоджені добропартнерські стосунки.

– Знаєте, – доповнює менеджер ВФК, – з такими клієнтами надзвичайно приємно і продуктивно працювати. Вони істинні господарі, вміють слухати, і, насамперед, цінують якість техніки, її експлуатаційні характеристики, надійність та безпеку. А саме на цьому ми наголошуємо, коли розповідаємо про техніку від всесвітньо відомого польського виробника UNIA.

Однак, як люди хазяйновиті, рішення у «Агрофірмі Нападівська» одразу не прийняли, детально ознайомилися з іншими варіантами.

– Хоча для нашого господарства питання фінансової складової гостро не стоїть, однак, і так просто витрачати кошти ми не можемо. Важливе співвідношення ціни і якості. Вивчивши, як кажуть, всі за та проти, ми зупинилися на розкидачі польського виробника ‒ UNIA TYTAN. Придбали його рік тому, і після практичного використання твердо переконалися, що наш вибір був абсолютно правильним, ‒ ділиться пан Руслан.

У господарстві зупинилися на модифікацї UNIA TYTAN, котрий має 30-кубову ємність, або 24 тонни, розкидає він на 16 метрів. Причому, що одразу відзначає головний інженер, добре подрібнює масу та, що надзвичайно важливо, рівномірно розсіює, немає «мертвих» зон.

Руслан Балко як позитивні моменти відзначає можливість регулювати подачу транспортера, наявність пневматичних гальм. Оснащеність трьома осями, дві з яких (перша і третя) є поворотними, робить цей потужний розкидач маневреним у роботі, безпечним, дозволяє експлуатувати його у досить важких погодних умовах, продовжує термін експлуатації резини. У «Нападівській» UNIA TYTAN агрегатується з трактором потужністю 260 кінських сил.

– Як головний інженер господарства скажу відповідально, – говорить Руслан Балко, котрий має вже 16-річний стаж роботи в господарстві. – Розповідати про розкидач UNIA TYTAN особливо й нічого. Його треба бачити в роботі, оцінювати в часі. Це приклад високоефективної техніки, продуктивної в роботі і досить легкої у використанні. Ще один плюс – надійної. Ми в цьому вже переконалися. Нас він повністю задовольняє.

…Переходимо з головним інженером до іншого ангару. Тут Руслан Балко показує ще один варіант техніки від польського виробника UNIA.

– Це прес-підбирач тюковий Z-511. Саме з нього й розпочалося наше, перевірене часом, плідне співробітництво з «Волинською фондовою компанією». І знову ж таки про цю техніку можна сказати лише одне – вона доступна у використанні, ефективна в роботі і дуже надійна. Як дехто каже, проста як молоток. Аби не було так, то ми б не придбали один за одним одразу три такі підбирачі.

Перший такий апарат «Нападівська» придбала ще у 2007 році, останній – у 2016-му. Якщо в інших господарствах тюкові підбирачі використовуються переважно для обслуговування пайовиків, то у «Нападівській» – і для власних виробничих потреб.

Z-511 простий в експлуатації, дуже продуктивний. Легко регулюється довжина тюка. При потребі можна варіювати також і його вагу. Оснащений підбирач теж дуже надійним, практично безвідмовним апаратом для в’язання тюків Rasspe – від німецького виробника. Мінімальне тяглове зусилля для підбирача – 30 кінських сил, робоча швидкість – 5-10 км/год. 1,8 метра – така ширина підбирання. За зміну, а це 8-10 годин роботи, цілком реально зробити 3 тисячі тюків. Це досить потужний показник.

– Нічого додати, – підсумовує Руслан Балко. – Ми вельми задоволені роботою цих агрегатів. Себе вони вже давно виправдали.

Завантажити статтю "ПСП "Агрофірма "Нападівська": «Після року експлуатації розкидача UNIA TYTAN від "ВФК" у нас лише найкращі враження"

Дата: 26 мая 2021
Автор: Анатолій Гаркуша
Источник: Журнал «АгроЕліта»
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение