Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

«Агро 2021»: унікальні новинки від бренду Massey Ferguson

«Агро 2021»: унікальні новинки від бренду Massey Ferguson

8-11 червня у НК «Експоцентр України» у Києві відбулася  33-та Міжнародна агропромислова виставка «Агро 2021».

Понад 1000 учасників з 7 країн світу презентували вітчизняним сільгоспвиробникам свої товари та послуги, вражали відвідувачів новинками й інноваціями.

Традиційно у виставці брала участь і «Волинська Фондова Компанія» – провідний дилер сільськогосподарської техніки відомих брендів.

Цьогоріч основою експозиції «ВФК» стали машини бренду Massey Ferguson, який входить у корпорацію AGCO, що є світовим лідером з розробки, виробництва та постачання сільськогосподарської техніки та обладнання.

На стенді компанії було представлено чимало експонатів, серед яких вже добре знайомі українським аграріям «бестселери», такі як комбайн Massey Ferguson Ideal, трактори MF 8737 S, MF 7722 S. Окрім цього, «ВФК» разом з корпорацією AGCO підготували й кілька сюрпризів для агровиробників. Відтак, вперше в Україні презентували новинки від бренду Massey Ferguson, серед яких трактор MF 5711 потужністю 110 к. с. За словами Юрія Войцеховича, менеджера з розвитку бізнесу  Massey Ferguson в Україні, це найбільш очікуваний вітчизняними сільгоспвиробниками трактор, адже головною його перевагою є комфорт. Машина призначена для сімейних господарств та для фермерів, які самі працюють на тракторах. Також представили трактор MF 8740 S – найпотужніший серед усіх тракторів бренду (двигун об’ємом 8,4 л має максимальну потужність 400 к. с. і номінальну 370 к. с.); телескопічний навантажувач MF ТН 8043: наразі ця модель є найпотужнішою в лінійці (обладнана двигуном Perkins об’ємом 4,4 л і має потужність 130 к. с.); трактор MF 8 S 245 і рулонний прес-підбирач Massey Ferguson. На цих двох агрегатах ми зупинимось детальніше.

Трактор MF 8 S 245 – абсолютно нова концептуальна архітектура трактора

Олексій Сірий, продукт-спеціаліст по тракторах та телескопічних навантажувачах корпорації AGCO:

«Трактор серії 8S – це преміум-продукт у лінійці Massey Ferguson. На «Агро 2021» ми представляємо модель 8 S 245. (Нова серія налічує 4 моделі, авт.). Перш за все, хочу звернути увагу на те, що тут встановлено двигун фінського виробництва AGCO Power об’ємом 7,4 л, тому тепер трактор має крутний момент на 12% більше (у моделі 245 крутний момент досягається вже за 1000 об/хв і тримається до 1500 об/хв).

Друге – змінено систему подачі повітря у двигун. Ми застосували концепцію установки двигуна Protect-U (повне розділення відсіку для двигуна і кабіни: між ними тепер є простір  шириною у 24 см, а повітря забирається з передньої частини двигуна. Відповідно, точка забору повітря розташована високо, і двигун завжди отримує охолоджене і чисте повітря). Таким чином ми покращили систему охолодження двигуна, зменшили шум у  кабіні і внаслідок цього маємо найтихіший трактор на ринку, адже рівень шуму становить 68 Дб.

Система кондиціонування у тракторі стала більш потужною та ефективною: змінено систему розстановки повітропроводів. Розділення двигуна з кабіною також покращило охолодження кабіни.

На тракторах цієї серії встановлено нову трансмісію, яку раніше не бачили в Україні – Dyna7, яка має 7 передач і 4 діапазони. Ця трансмісія має тепер окрему оливну ванну, і всі важкі роботи можна виконувати в 2-му або в 3-му діапазоні. Трансмісія може працювати як в ручному, так і в автоматичному режимі. На ці трактори також можна встановлювати трансміію Dyna E-power і безступінчасту коробку передач Dyna-VT.

У трактора Massey Ferguson 8 S 245збільшена колісна база до 3,05 м, а вантажопідйомність задньої навіски посилили  до 10 т. Стосовно задніх коліс, то на цей трактор можна встановлювати колеса вистою 2,05 м.

У стандартній комплектації трактора є – посилена гідравліка з продуктивністю 150 л/хв (можна встановлювати і 205 л/хв).

Варто згадати і про комфорт! У цьому тракторі розмір кабіни збільшено, бокові стійкі – тонші,  що збільшує оглядовість, передня стінка кабіни розташована тепер під певним кутом, щоб зменшити потрапляння сонячних променів усередину. Таким чином кабіна не нагрівається, що значно підвищує комфорт оператора. Цю концепцію ми взяли з кораблебудування. Встановлена система клімат-контролю. У базовій комплектації є навіть холодильник для охолодження напоїв.

Також покращена й система навігації (вдосконалені лінія навігації, налаштування країв поля тощо).

У базову комплектацію встановлено систему телеметрії,  також базова комплектація тепер передбачає амортизацію переднього моста, що збільшу його ресурс, покращує зчеплення з ґрунтом», – резюмував Олексій Сірий.

«Ми пропонуємо лише ті продукти, які випробували на наших полях. З заводу привезли три трактори, які в Україні працюють у трьох різних регіонах. Побачивши їх у роботі, ми залишились задоволені результатами, тому вирішили офіційно презентувати їх на виставці. Адже ми не можемо випустити на ринок продукт, який не пройшов випробування.

Отже, підсумовуючи все вище сказане: трактор серії 8S має найбільший двигун та найбільшу колісну базу у цьому сегменті, що забезпечує надійність, потужність, економічність. Це абсолютно нова концептуальна архітектура трактора!» – додав  Антон Костирко, директор з маркетингу у Східній Європі корпорації «AGCO».

Рулонний прес-підбирач Massey Ferguson RB – агрегат, який має бути у кожного аграрія

Прес-підбирачі Massey Ferguson RB зі змінною камерою пресування – найкраще рішення на ринку, завдяки їх чудовій потужності, продуктивності щодо згрібання, різання та ущільнення. Це робить цю серію ідеальним вибором для сільгоспвиробників, які цінують високу продуктивність. З сіна, соломи та біомаси рулонні прес-підбирач MF RB формують надзвичайно щільні рулони, які легко використовувати і укладати в штабелі. Крім того, ці прес-підбирачі забезпечують більш тривале збереження якості рулонів.

Моделі RB 4160V і RB 4180V компанії Massey Ferguson мають єдину платформу і формують рулони діаметром від 0,9 до 1,60 м або 1,80 м.

Варіанти підбирача з шириною 2,00, 2,25 або 2,40 м і без вигнутих траєкторій забезпечують високу робочу швидкість і в той же час менші витрати на технічне обслуговування, значно тихішу роботу.

Моделі доступні в різних виконаннях, з подаючим ротором або з ріжучими апаратами з 13, 17 або 25 ножами.

Система захоплення оснащена п'ятьма рядами зубів, розташованих на відстані всього 64 мм один від одного, що забезпечує високу пропускну здатність і плавну, рівномірну подачу навіть на високих швидкостях.

У рулонних прес-підбирачах MF підбирач встановлений у безпосередній близькості від ротора, що покращує потік матеріалу і знижує ризик засмічення.

Посилений роликовий притискний пристрій з граблинами відноситься до серійного оснащення і покращує потік матеріалу в камеру.

Прес-підбирачі MF оснащені унікальною системою захисту Hydroflexcontrol, яка працює у два етапи, щоб максимізувати ефективність роботи на полі і мінімізувати час простою:

Ступінь 1: Механічна пружинна підвіска днища для усунення дрібних засмічень.

Ступінь 2: Гідравлічно кероване опускання днища для усунення великих засмічень.

Чотири двохшарових нескінченних ременя забезпечують відмінне утримування рулону.  Завдяки двом шарам спеціального стійкого до розтягування  синтетичного матеріалу ремені відрізняються максимальною зносостійкістю навіть при високих навантаженнях, що виникають при формуванні важких рулонів силосу.

Запатентована система формування рулонів має задню кришку, яка переміщається вниз під час пресування, так, що більший рулон може рухатися назад.  Пресувальна камера також має окрему зону запуску формування рулону з двома додатковими роликами, щоб забезпечити чудову серцевину рулону.

Відмінно зарекомендував себе апарат обв'язки сіткою Varionet, оснащений спеціальною системою для натягу і розподілу сітки, яка підходить для широкого спектра розмірів і типів сітки та забезпечує швидку і надійну обв'язку рулонних тюків від краю до краю або навколо них.

З системами Varionet або Variotwin чудово сформовані тюки-рулони отримують ідеальну обмотку, завдяки чому скорочується час обв'язки і економиться обв'язувальний матеріал, так що рулони можна потім безпечно і надійно транспортувати і зберігати.

Система управління прес-підбирачем MF E-Link дає оператору чудовий огляд всіх основних процесів прес-підбирача і дозволяє виконувати їх регулювання і налаштування.  Вона має високу роздільну здатність, тому робочі зображення завжди чіткі і легко впізнавані.

Система управління E-Link Pro на базі шини ISOBUS має великий яскравий дисплей, який забезпечує чітке і легке для читання відображення численних параметрів, надаючи оператору більше інформації і контроль над прес-підбирачем.

Дата: 2 липня 2021
Автор: Анна Артим
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію