Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Універсальні ангари від «Волинської фондової компанії»: Як в СТОВ «Імені Шевченка» вирішили питання із тваринницькими приміщеннями та складами

Універсальні ангари від «Волинської фондової компанії»:

Як в СТОВ «Імені Шевченка» вирішили питання із тваринницькими приміщеннями та складами

Жодне господарство не може нормально працювати без виробничих приміщень – складів, навісів, гаражів тощо. Тим більш, якщо у господарстві є власне тваринництво чи зберігання зерна. Однак гроші на спорудження нових стаціонарних ферм та металевих силосів для зерна є далеко не у всіх. Та й будівництво капітального приміщення не завжди є раціональним.

В  СТОВ «Імені Шевченка», розташованому неподалік Хмельницького, свого часу вирішили піти іншим шляхом. Господарство обробляє 2000 гектарів землі, на яких вирощуються кукурудза, соя та озимі зернові. Важливим напрямком виробництва є молочне тваринництво. Зрозуміло, що це потребує доволі розвиненої інфраструктури, зокрема, ферм та складів для кормів.

Ще понад 10 років тому у господарстві з’явилися спочатку один, а потім другий ангар вітчизняного виробництва «Союз-спецтехніка» із канадським тентом. Один із них використовується для зберігання тюків (вміщає до 1200 штук), а другий – для утримання телят. Подальше розширення господарства та успішний досвід експлуатації універсальних ангарів сприяв тому, що СТОВ «Шевченка» вирішило придбати ще один ангар – під розширення ферми.

– Цього разу ми звернулися за цим до нашого давнього партнера – «Волинської фондової компанії», яка стала офіційним дилером ангарів від «Союз-спецтехніки». Із «ВФК» нас пов’язують хороші багаторічні партнерські відносини, тому ми ані хвилини не сумнівалися, – розповідає Валентин Мандзюк, заступник директора СТОВ «Імені Шевченка».

Разом із Валентином Борисовичем ми оглядаємо майже готовий ангар. Швидкозбирана конструкція монтується на спеціальні опори, при цьому використовуються винятково болтові з’єднання – без жодних зварювальних робіт.

– Цього разу ми замовили ангар, розміром 81 на 17 метрів. Усі роботи із монтажу виконали власними силами – там немає нічого складного. Працювали під Новий рік. Усього робота зайняла трохи менше місяця, – каже Валентин Мандзюк.

Своєю чергою, представник «Волинської фондової компанії» Артем, деталізує характеристики проекту.

– Тут дуже зручно те, що спорудження такого ангару не потребує жодних дозволів, оскільки він проходить за категорією «тимчасові споруди». Він мобільний і в разі потреби ангар можна досить швидко розібрати та перенести на інше місце. Основа його – це оцинкований метал, а дах – це канадський тент зі спеціального пожежостійкого матеріалу, – пояснює представник «ВФК».

Ми заходимо до вже діючого ангару аналогічної конструкції. Тут утримується 300 телят, віком від 3 до 10 місяців. Відразу відчувається комфортна атмосфера всередині приміщення. Тут досить тепло, хоча надворі температура на рівні мінус 10, світло та свіже повітря.

– Унікальна конструкція верхнього тенту дає змогу пропускати 72% зовнішнього світла. Спеціальні повітряні клапани впускають свіже повітря і виключають утворення конденсату чи нездорової атмосфери. І при цьому тут стабільно стоїть температура вище нуля – оптимальна для життєдіяльності худоби, – зазначає Артем.

При цьому стіни знизу ангару виготовлені із блоків, що разом із тентом створює дуже стійку надійну споруду зі здоровим мікрокліматом. Споруда має троє воріт – одні для роздавання кормів, а двоє бічних – для очищення гною.

– Дійсно, дуже зручна штука, яка вийшла нам незрівнянно дешевше, у порівнянні із будь-яким іншим видом капітального будівництва. Це ж не перший наш ангар такого типу і ми давно вже переконалися в його перевагах, – стверджує Валентин Мандзюк.

Цікаво, що тент канадського виробництва, який вкриває конструкцію, не просто є вогнестійким, а ще й надзвичайно ремонтопридатним. В тому разі, якщо десь з’явиться пошкодження, то його дуже швидко та легко закрити спеціальною латкою аналогічного кольору.

– Та що тут казати – термін служби тенту становить 25 років! До того ж, він має таку форму, що на даху не накопичується сніг чи крига – все плавно з’їжджає донизу. Додайте сюди і посилену міцність самої конструкції – нашим ангарам не страшні ані дощі, ані снігопади, ані буревії. Товщина металу становить 0,5 сантиметра. За температурою така споруда утримує комфортну атмосферу всередині в діапазоні від –60 градусів за Цельсієм до +70 градусів, – зазначає представник «Волинської фондової компанії».

За словами Артема, від моменту замовлення до постачання такого ангару проходить зазвичай 2-2,5 місяців.

– Дуже зручним є те, що цю конструкцію можна монтувати практично в будь-яку пору року. Ось, як у СТОВ «Імені Шевченка» це робили у грудні. Люди зробили все самі, викликавши лише інженера для керування процесом. Взагалі хочу відзначити те, наскільки таке рішення може бути зручним та вигідним для будь-якого господарства. Навіть фермер, який обробляє лише гектарів 30, може знайти кільканадцять тисяч доларів на таке сховище, засипати туди вирощене зерно і відбити ці гроші за сезон на різниці ціни. До того ж, на продукцію «Союз-спецтехніка» діє 25-відсоткове відшкодування за урядовою програмою компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, – розповідає Артем.

Цікаво, що «Волинська фондова компанія» може запропонувати ангари практично будь-якої довжини, в тому разі якщо витримується стандартна ширина конструкції: 9, 11,6 м, 17, 22 чи 32 м. При цьому, залежно від бажання замовника можна замовити кількість прольотів різної довжини.

– Ми ось раніше встановили такий ангар для зберігання рулонних тюків для худоби, шириною 11,6 м. Сюди спокійно входить до 1200 рулонів – більше нам і не потрібно. Це дуже зручно, оскільки ми знаємо, що сіно та солома цілу зиму будуть в сухому середовищі і не псуватимуться, – каже Валентин Борисович.

Додамо, що впродовж останніх років дедалі більше вітчизняних аграріїв звертають увагу саме на швидкоспоруджувані ангари, перш за все для зручного зберігання зерна. Звісно ж, що найкраще для цього використовувати класичні металеві силоси. Але ж таке рішення по кишені далеко не для всіх. Та й для того, щоб потримати сухе зерно до березня-квітня не обов’язково витрачати мільйони доларів – надійний ангар, який гарантовано захищає від впливу погодних та інших чинників, може стати не менш ефективним рішенням. А от коштує він незрівнянно дешевше, забезпечуючи той самий результат.

Не менш важливим є створення у господарстві сухого складу для зберігання закуплених мінеральних добрив, ЗЗР та протруєного посівного матеріалу. З одного боку це гарантує його збереженість у нормальному стані, а з іншого – дасть змогу убезпечити цей дорогий ресурс від крадіжок. Адже міндобрива нині дорожчають із кожним днем, так само як і інша продукція для рослинництва.

Також дбайливий господар обов’язково спробує сховати трактори, комбайни, сівалки та обприскувачі під дах, аби на них не падали дощі і сніг, менше впливали морози та прямі сонячні промені. Тому швидкомонтований ангар знадобиться і в цьому разі.

Ну, і звичайно надзвичайно перспективний напрямок для цього виду аграрної інфраструктури, як ми бачимо – це тваринництво. Якщо ми спробуємо порахувати, скільки коштуватиме спорудження нової ферми із класичних матеріалів, то, швидше за все, візьмемося за голову. Натомість такий тентований ангар забезпечить усі необхідні переваги і вийде в рази дешевшим. Причому якщо плани у власника господарства зміняться, то таку споруду можна перенести чи, навіть, продати.

Ангари «Агро-Союз» – універсальне рішення

Це швидкозведені споруди аркового типу, які збираються та розбираються, що складаються із сталевих металоконструкцій з високоміцним тентовим покриттям. «Волинська Фондова Компанія» пропонує широкий модельний ряд ангарних конструкцій шириною 9 м, 11.6 м, 17 м, 22 м, 32 м. Можливе замовлення ангарів будь-якої довжини, але стандартних за шириною. Крок опор металевих конструкцій може бути змінений для регіонів із різними кліматичними умовами. Стандартна комплектація ангару включає металоконструкції (дуги, зв'язки, опори, ланки, основа) та тент.

Ангари виготовляються на високоточних верстатах. Зварювання здійснюється у середовищі захисних інертних газів. Проводиться ретельна підготовка в піскоструменевій установці.

Ангари можуть поставлятися без підставки (коли клієнт має свою основу), на шпалах, на стійках, на рамі опорній (збірна металева конструкція). Найбільша різноманітність основ представлена ​​в ангарів шириною 9 м і 11,6 м. Ангари шириною 17 м, 22 м і 32 м через великі навантаження поставляються тільки на стійках.

Отже, вибір за вами. А своєчасна поставка, професійна консультація, технічний супровід та, за потреби, монтажні роботи за фахівцями з «Волинської фондової компанії».

Завантажити статтю: "Універсальні ангари від «Волинської фондової компанії»: Як в СТОВ «Імені Шевченка» вирішили питання із тваринницькими приміщеннями та складами.pdf"

Дата: 3 лютого 2022
Автор: Юрій Дивак
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію