Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Unia Ares XL – шведський метал, німецькі технології і польський піт

Днів за п’ять після поставки та налагодження роботи агрегата передпосівного обробітку ґрунту Дмитро Напольський, менеджер з продажу сільгосптехніки у Вінницькій області «Волинської Фондової Компанії» (ВФК), зателефонував клієнту:

 Григорію Івановичу, день добрий. Як справи?

–Дмитре, вітаю. Все добре. Техніка працює, і ми закрили нею вже 40 гектарів. Жодних зауважень немає…

Григорій Флентюк працює у сільському господарстві вже понад 20 років. Його фермерське господарство «Урожай» зі Шаргорода Вінницької області зареєстровано 1997 року. Стартувало тоді молоде господарство аж з 10 гектарів. Різні часи були. Свого часу мали й більше тисячі гектарів. Нині у пана Григорія 430 гектарів, як він каже, рідної подільської землі. Рідної, бо тут він народився, та врожайної, бо такою вона є.

ФГ «Урожай» – не велике господарство. Фермер погоджується, що є міцним «середняком», і що на таких тримається і має триматися аграрна галузь України. Таку кількість землі Григорій Флентюк вважає оптимальною, бо так легше все тримати в голові, все вчасно робити, у все вникати. А він господар такий – має знати все до найменших дрібниць. А ще йому важко навіть хвилин 10 всидіти на місці. Має йти, бігти, їхати. Он у ці хвилини на господарському дворі якраз розвантажують  мінеральні добрива. Треба глянути, щоб все було в нормі. Напевно, це і є одним із його рецептів успішного господарювання – бачити, знати, впливати на всі процеси.

ФГ «Урожай» спеціалізується на вирощуванні озимих пшениці, ячменю, ріпака, гірчиці, соняшника, проса, сої, ярого ячменю.

– Як кажуть, економічні результати господарювання загалом нас задовольняють. Цього року найкращий результат урожайності показала пшениця – 64 центнери з гектара, ячмінь – 74 центнери. Та й інші культури не засмутили, – розповідає Григорій Флентюк.

Ще одна особливість таких господарів, як керівник ФГ «Урожай», – володіти всім необхідним набором сільськогосподарської техніки.

– Так, я вважаю, що у мене має бути все. У мене так і є. До речі, й інші фермери дотримуються такого ж порядку. Оскільки дисковий агрегат у нас вже морально й фізично застарів, його робота вже не відповіла нашим запитам, якість не задовольняла, то визрів намір придбати новий дискатор.

Григорій Флентюк виважено підходить до придбання нової техніки, ретельно все підраховує, враховує всі параметри, ознайомлюється, як подібні агрегати працюють у сусідів. Такого «кавалерійською рекламною атакою» не візьмеш.

– Пропозицій на ринку дискових агрегатів передпосівного обробітку ґрунту справді багато. Потрібно було все добряче вивчати. Але ж важливо, щоб агрегат відповідав ще й певним технічним характеристикам. Ми надзвичайно ретельно вивчали, як працює той чи інший. Один важчий, наприклад, і весною, коли дощі, він на поле «не вийде». Інший – аж занадто дорогий. До того ж, ми перед цим придбали новенький трактор потужністю 240 кінських сил, тому важливо, щоб дискатор без проблем агрегатувався з цим трактором. Зрештою, після досить довгого періоду вивчення, роздумів та зважування, вирішили, що найкращим варіантом буде польський UNIA ARES XL. Він відсотків на 40 дешевший від аналогів, а виконує ту ж роботу, і виконує її якісно, – розповідає Григорій Іванович.

На українському ринку сільськогосподарської техніки продукцію виробника з Польщі UNIA представляє «Волинська Фондова Компанія». Придбання дискового агрегата – це вже другий досвід співпраці шаргородського господарства «Урожай» з ВФК. Раніше придбали зерносушарку, ніяких нарікань на її роботу немає.

– Менеджери «Волинської фондової компанії» запропонували нам прийнятні, зручні умови фінансування. А як тільки внесли авансовий платіж, то вже буквально наступного дня дисковий агрегат був на нашому господарському дворі, і за дуже короткий час вийшов у поле, – каже керівник господарства.

Григорій Іванович як і спочатку, так і нині, коли минуло більше двох місяців після купівлі, підтверджує – що все добре, роботою агрегата UNIA ARES XL задоволені. Вже обробили ним 240 гектарів.

– Найголовніша характеристика – якість роботи. Польський агрегат має зміщені диски, розташовані близько один від одного. Завдяки цьому, вони добре січуть, добре перероблюють рештки рослин. Словом, двічі пройшов ним поле – і все, воно вже готове до посіву. А це скорочує витрати, це економія, що є дуже важливим для кожного господаря. Цінним є і те, що цей дискатор, на відміну від інших, може «вийти» весною на поле, коли ще ґрунт мокрий, – наголошує аграрій.

Безперечним плюсом дискового агрегата UNIA ARES XL є його оснащення трубчастим котком. Після дисків він ретельно перебиває, подрібнює залишки культур. Загалом агрегат спушує землю на 6 см, добре готуючи її до наступної сівби.

– Варіантів вибору дискового агрегата на українському ринку сільгосптехніки справді достатньо, – говорить менеджер ВФК Дмитро Напольський. – Якщо порівнювати з головними конкурентами, то UNIA ARES XL теж має 560-і диски, як і в інших, їх теж 48. Польський агрегат виконує ту ж роботу. У чому ж тоді перевага UNIA ARES XL? Ми переконані, а відгуки клієнтів це підтверджують, що польський агрегат – дуже вдале співвідношення ціни та якості роботи.

UNIA ARES XL – продукт виробництва польської компанії UNIA. Початок історії компанії сягає кінця 19-го століття. Перший культиватор виготовлено 1898 року. Зрозуміло, що асортимент продукції постійно розширювали, удосконалювали технології. За понад 130 років накопичено дуже великий конструкторський та виробничий досвід. Нині на п’яти заводах UNIA щороку випускають до 30 тисяч одиниць техніки, значну частину якої експортують у 60 країн світу.

Компанія у своїй роботі неухильно дотримується свого історичного правила: «Шведський метал, німецькі технології та польський піт, тобто праця». Для виробництва своєї техніки UNIA, як і багато інших найпередовіших європейських компаній, завозить шведський метал, що вважається одним із найякісніших. Говорячи про німецькі технології, потрібно мати на увазі, що UNIA має німецьке коріння засновників. І ніхто не ставить під сумнів факт самовідданої праці поляків. Інакше втриматися на одних із перших місць на ринку сільгосптехніки впродовж більше 130 років було б справою нереальною.

Дискатори передпосівного обробітку UNIA випускає досить давно. ARES XL, як і всі агрегати цього покоління, дуже добре обробляє ґрунт, зберігає стерню, яка захищає ґрунт від вітрової ерозії, добре сприяє збереженню вологи, ефективно спушує землю на глибину 6-12 см.

Модифікацію XL оснащено 48 дисками діаметром 560 мм. Їхнє конструктивне розташування та наявність трубчастого котка дозволяє агрегату якісно подрібнювати рештки рослин. Вага UNIA ARES XL – 3,5 тонни. Необхідна тяглова сила для ефективної роботи агрегата – 210 кінських сил. Оптимальна робоча швидкість – 10 км на годину.

Приїхавши у шаргородське господарство «Урожай» в один із днів першої декади серпня, дисковий агрегат UNIA ARES XL ми не побачили на господарському дворі.

– А він у роботі, – повідомив Григорій Флентюк. – Він у полі, він у нас постійно задіяний.

Поле, де «хазяйнує» UNIA ARES XL, після гірчиці готують під посів озимої пшениці. За кермом трактора – Григорій Мельник з 30-річним стажем роботи механізатором. Зупиняємо та просимо поділитися враженнями від роботи польського агрегата.

– Що говорити? Працює дискатор просто таки відмінно. Я не перебільшую. До цього я дискував вітчизняною технікою, обробіток був нижчої якості. А тут ви самі можете переконатися, як добре він готує ґрунт до посіву. Якщо тією технікою я за зміну накручував від сили 12-14 гектарів, то польським дискатором – легко, не напружуючись, 30 га. За ці два місяці техніка зарекомендувала себе бездоганно.

Григорій Мельник сідає в кабіну трактора та демонструє ще одну принаду UNIA ARES XL. Буквально хвилина часу і дискатор автоматично складається у вертикальне положення. Завершивши роботу, можна спокійно, безпечно їхати на базу дорогами загального користування.

– З такою технікою працювати – одне задоволення, – наголошує, усміхаючись, механізатор.

Завантажити статтю "Unia ARES XL – шведський метал, німецькі технології та польський піт"

Дата: 9 вересня 2019
Автор: Анатолий Гаркуша
Джерело: Журнал «АгроЭлита»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію