Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

UNIA ARES - універсальний дискатор для кожного господарства

Універсальний дискатор для кожного господарства

На Агрочелендж-2024 «Волинська фондова компанія» продемонструвала надійну сучасну борону польського виробництва UNIA ARES

Дискові борони залишаються одним із основних інструментів вітчизняного аграрія, забезпечуючи виконання широкого спектру польових завдань. Лущення стерні, підготовка під посів, акуратне подрібнення пожнивних решток, в тому числі кукурудзи, і навіть основний обробіток ґрунту – сучасний дискатор повинен мати змогу робити все!

 При цьому кожен український аграрій прагне знайти саме таку модель дискової борони, яка б забезпечувала оптимальне співвідношення ціни та якості, мала б надійну конструкцію і працювала б гарантовано точно, згідно заданих налаштувань.

Саме такий дискатор представив один із провідних вітчизняних дилерів сільгосптехніки «Волинська фондова компанія» під час масштабного заходу «Агрочелендж-2024», котрий у травні пройшов у Дослідницькому (Білоцерківський район Київської області). Це 6-метрова дискова борона UNIA ARES, спроможна працювати на глибину від 5 до 12 сантиметрів.

– Вже тисячі українських фермерів особисто переконалися у якості сільськогосподарської техніки UNIA. Наша компанія виробляє найширший перелік машин та агрегатів – понад 50 моделей, випускаючи понад 25 тисяч одиниць щороку. UNIA заснована ще у 1882 році і сьогодні має у Польщі чотири заводи, разом складаючи майже 43 гектари виробничих площ.  Філософія нашої компанії у виробничому плані полягає у тому, що ми створюємо максимально надійну техніку, яка включає власні передові технічні рішення. Саме тому попит на машини та агрегати UNIA зростає із кожним роком, в тому числі в Україні, – розповідає офіційний представник польської компанії в Україні Михайло Голуб.

Пан Михайло радить ретельно придивитися до одного зі справжніх хітів ринку сільгоспобладнання – вже згадуваної дискової борони UNIA ARES. Лінійка ARES включає в себе моделі із робочою шириною від 2,5 до 12 метрів, що робить їх доступними практично для усіх клієнтів – як власників невеликих фермерських господарств, так і агрохолдингів.

Своєю чергою директор Вінницької філії «ВФК» Артем Павлишен звертає увагу на те, що дискатори UNIA ARES можуть ефективно використовуватися як для традиційного лущення стерні зернових культур, так і для подрібнення твердих решток кукурудзи. Також в разі потреби фермер може за їх допомоги якісно підготувати ґрунт під посів та виконувати низку інших агротехнічних завдань.

– Зокрема, цим ми завдячуємо широкому вибору робочих органів-дисків, а також загальній конструктивній концепції UNIA ARES, яка упевнено працює на швидкості до 12 км/год із відстанню між дисками 80 см. Це дає змогу уникати забивань та нагортання гребнів землі, своєю чергою робочі органи із агресивним кутом атаки гарантовано виконують своє завдання навіть за дуже складних умов роботи, – наголошує Артем.

Звернімо увагу, що UNIA ARES може оснащатися різними видами робочих органів. Передусім слід розповісти про два основні види дисків.

По-перше, це L-диски діаметром 460 мм на гумових амортизаторах, які призначаються для роботи на глибину 5-12 см та швидкого обробітку стерні з метою прискорення проростання бур’янів та падалиці, припинення випаровування вологи, а також для перемішування пожнивних решток. Зазначимо, що диск L чудово зарекомендував себе при передпосівному обробітку. Кут атаки тут становить 18°, а кут нахилу – 11°.

По-друге, це XL диски, діаметром 560 мм на гумових амортизаторах, також призначені для роботи на  глибину 5-12 см та швидкого обробітку стерні із більшою інтенсивністю.

Втім, конструкція UNIA ARES може містити інші види дисків, які оптимально підійдуть для виконання того чи іншого агротехнічного завдання.

– Хочу відзначити, що тут встановлені спеціальні трикутні демпфери – унікальне рішення від польського виробника. Такі трикутні демпфери гарантовано забезпечують дотримання рівномірної глибини обробітку і надійність усієї конструкції, на відміну від традиційних круглих демпферів, – пояснює представник «Волинської фондової компанії».

Також слід згадати, що дискова борона UNIA ARES має якісну гребінку для рівномірного розподілення пожнивних решток, а також різні види задніх котків для виконання широкого спектру завдань.

– Конкретно у цій моделі, представленій на виставці, використовується так званий коток «земля по землі». Коли на нього налипає земля, він стає ще важчим і забезпечує вище притискне зусилля, – звертає увагу Артем.

Фахівець звертає увагу на те, що UNIA ARES цілковито має надійну добротну конструкції із посиленим запасом міцності усіх вузлів агрегату. Достатньо сказати, що борона виготовлена із найкращої шведської сталі. Також тут встановлені необслуговувані і захищені від пилу підшипники, котрі надійно служать впродовж багатьох років безперебійної інтенсивної роботи.

Варто звернути увагу також на те, що тут стоять потужні міцні циліндри для складання рами. Польські конструктори також істотну увагу звертають на безпеку експлуатації своїх виробів. Зокрема, в UNIA ARES наявні безвідмовні пневматичні гальма. Цей дискатор зручно і швидко складається до транспортної ширини 3 метри.

Додамо, що для ефективної роботи із 6-метровою дисковою бороною достатньо трактора із потужністю двигуна від 170 кінських сил. Втім, тут, звісно ж, слід брати до уваги наявні умови роботи на полі.

Своєю чергою збалансований візок дозволяє агрегату працювати як напівнавісний, зменшуючи навантаження на трактор. Трактор може оснащуватися зчіпкою для сівалки, що робить ARES ще більш ефективним та продуктивним ґрунтообробним агрегатом.

– Не дивно, що і минулого року, і в нинішньому сезоні на дискові борони UNIA ARES в Україні спостерігається справжній ажіотаж. Вони приваблюють українських фермерів як своїми потужними експлуатаційними характеристиками, так і незмінно високою якістю роботи. Фактично, це оптимальне поєднання ціни та якості, що є обов’язковою вимогою для отримання високої рентабельності вирощування сільгоспкультур. І це красномовно підтверджують цифри продажів цієї моделі – ми реалізували вже десятки тисяч одиниць UNIA ARES у різних країнах світу, – наголошує  офіційний представник компанії UNIA в Україні Михайло Голуб.

І звісно ж, додатковою та вкрай важливою перевагою на користь дискових борін UNIA ARES є те, що офіційним продавцем техніки польського виробника в Україні є «Волинська фондова компанія».

– Ми співпрацюємо із «ВФК» вже майже 25 років і за цей час наш партнер створив надзвичайно ефективну інфраструктуру із обслуговування клієнтів, збудував нові склади і ремонтні майстерні. Також – створив команду кваліфікованих сервісних інженерів та накопичив безцінний досвід із грамотної експлуатації сільгосптехніки. Український аграрій упевнений в тому, що гарантовано отримає вчасну якісну підтримку від «Волинської фондової компанії» і зможе максимально ефективно використовувати наші машини та агрегати, – стверджує Михайло Голуб.

Зазначимо також, що модельний ряд UNIA ARES включає велику кількість різновидів і модифікацій, призначених для виконання якомога ширшого спектру завдань. Це і спеціальні борони для розпушування та розбивання ґрунту, і дисково-лапові версії, навісні, напівнавісні та причіпні моделі, що можуть оснащуватися найрізноманітнішими котками та іншими додатковими пристосуваннями.

– Звертайтеся до «Волинської фондової компанії» і ми разом підберемо оптимальну комплектацію дискової борони UNIA ARES, котра ідеально підійде під умови саме вашого господарства та вашу технологію обробітку. Це по-справжньому універсальні агрегати, які ніколи не підведуть свого власника, – резюмує директор Вінницької філії «ВФК» Артем Павлишен.

Завантажити статтю: "UNIA ARES - універсальний дискатор для кожного господарства"

Дата: 5 червня 2024
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію