Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Трактор MF 6713 – оптимальний для невеликих господарств

Фермерське господарство «Надбання» добре відоме в Локачинському районі Волині. Очолює його Федір Торчинюк, якому допомагають дружина, син і невістка. Чоловіки займаються технічними та аграрними питаннями, жінки – бухгалтерією. Наполеглива праця всієї родини дає добрі результати.

– Ми розпочинали 1990 року з ФГ «Торчинюк», тоді господарювали мої батьки, – розповідає пан Федір. – Займалися заготівлею молока, однак ціни на молоко впали, і ми потихеньку перейшли у галузь землеробства. 2006 року перейменували господарство у «Надбання». Із тяглової сили мали одного трактора. Ним обробляли 14 га землі.

За словами фермера, починали з овочів – картоплі та моркви. Поступово розвивалися, сьогодні в обробітку в господарстві 380 га землі. Це переважно орендовані паї. Торчинюки суттєво скоротили посіви овочів, натомість збільшили площі під зернові та технічні культури: пшеницю, сою, ріпак, соняшник і цукровий буряк.

Щоб обробити поля, виростити та зібрати врожай, потрібна надійна техніка: сівалки, трактори, комбайни. Федір Торчинюк має диплом механіка, то ж прекрасно розуміється у можливостях агромашин. За потреби сам сідає за кермо та тестує «залізних коней». Керівник господарства особисто випробовував трактор Massey Ferguson 6713, який Торчинюки придбали у лютому 2019 року.

– Ми купували цей агрегат для роботи з обприскувачем, – розповідає керівник ФГ «Надбання». – Можу запевнити, що трактор нас дуже порадував. Він комфортний, простий в обслуговуванні та економний. Я особисто відчув усі переваги цього трактора, як порівняти з іншими. Ним зручно обробляти малі клаптики землі. На сьогодні він уже «напрацював» майже тисячу мотогодин.

Федір Торчинюк зазначає: коли для потреб господарства вирішили придбати новий трактор, то ставили до тяглової сили ряд вимог. Це мала бути сучасна агромашина, яка б слугувала для оранки, культивації, розпушування ґрунту, обприскування. Також не останню роль відігравали продуктивність та економне споживання пального. Модель, яка відповідала переліченим критеріям, Торчинюки знайшли завдяки менеджерам «Волинської фондової компанії». Після зустрічей і консультацій обрали Massey Ferguson 6713.

MF 6713 – універсальний, простий та ефективний

Менеджер «ВФК» додає, що трактор Massey Ferguson 6713 цікавить багатьох фермерів. Його надійний та економічний 4-циліндровий двигун AGCO Power з об’ємом 4,4 л розвиває потужність 132 к. с. (98 кВт). Двигун сконструйовано так, що витрати дизельного палива мінімізовано, а рівень шуму та зносу знижено, а це позитивно відображається на експлуатаційних витратах. Місткість паливного бака – 180 л.

На трактор встановлено синхронізовану трансмісію з 12 передачами переднього та 12 передачами заднього ходу. Для польових робіт діапазон швидкостей становить 4-12 км/год, а максимальна швидкість трактора – 40 км/год. Оператор легко управляє швидкістю та обирає оптимальну для конкретної роботи за допомогою важелів.

Трансмісію з електронним управлінням човниковим механізмом, оснащено багатодисковою муфтою у масляній «ванні».

Трактор MF 6713 здатен працювати з найрізноманітнішим сучасним обладнанням. Для безпечного та впевненого використання найважчого навісного обладнання підсилено задній міст і механізм задньої навіски з електронною системою управління (ELC). Ця система гарантує точне регулювання заглиблення ґрунтообробного обладнання та висоти інших знарядь. У будь-який момент досягається максимальна тяга, знижується пробуксовування коліс і зводиться до мінімуму витрата палива.

Механізм задньої навіски адаптовано спеціально до розміру трактора. Гідравлічна система дозволяє підіймати навісне обладнання вагою до 5200 кг.

Збільшити швидкість і потужність роботи навантажувального обладнання можна натисканням всього однієї кнопки – продуктивність гідросистеми трактора підвищується до 98 л/хв. Також передбачено два стандартних допоміжних гідророзподільники.

У стандартній комплектації трактор MF 6713 оснащено ВВП з двома частотами обертання 540 / 540E об/хв. Вал вмикається через сучасну незалежну муфту з електрогідравлічним управлінням. Завдяки такому рішенню, ВВП включається плавно, що знімає різке навантаження з силової передачі. Управління системою оператор здійснює за допомогою простого трипозиційного перемикача на панелі управління.

Все для управління й ефективної роботи – у комфортній кабіні

Особливу увагу виробник приділив кабіні трактора, щоб зробити її практичною та комфортною. Найбільша у своєму класі кабіна забезпечує оператору круговий огляд для ефективної роботи. Тут є все необхідне для управління: два гідророзподільники, важіль управління повітряною заслінкою, вимикачі блокування диференціала та повного приводу, кнопка пам’яті частоти обертання колінчастого вала двигуна, вимикач ВВП, регулювання ступеня заглиблення та електронне управління механізму навіски, важелі перемикання передач і діапазонів.

– Ця модель – оптимальний варіант для невеликих господарств, які переходять на сучасну імпортну техніку. Важлива перевага тракторів Massey Ferguson – вони зручні. Це суттєво економить насіння, засоби захисту рослин, дизпаливо та робочий час, оскільки оператор сконцентрований лише на робочому процесі, – зазначає менеджер «ВФК».

Керівник фермерського господарства «Надбання» говорить, що й надалі планує співпрацювати з цим дистриб’ютором сільськогосподарської техніки.

– Ми задоволені співпрацею з «Волинською фондовою компанією». Спеціалісти здійснюють сервісне обслуговування трактора, роблять це без нагадувань, а, як відомо, робота техніки на 70% залежить саме від сервісного обслуговування. Велика перевага, що у «ВФК» на складі є всі потрібні деталі. Правда, у нас ще не виникало такої потреби, бо наш механізатор сумлінно працює, трактор на сьогодні як новий, – каже Федір Торчинюк.

 Завантажити статтю: "ТРАКТОР MF 6713 – ОПТИМАЛЬНИЙ ДЛЯ НЕВЕЛИКИХ ГОСПОДАРСТВ"

Дата: 29 жовтня 2019
Автор: Оксана Хведченя
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію