Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Сівалки Kverneland Optima TF рrofi та Optima TF maxi від «ВФК»: сіємо просапні культури суперточно!

Сівалки Kverneland  Optima TF рrofi та Optima TF maxi від «Волинської Фондової Компанії»: сіємо просапні культури суперточно!

«Волинська Фондова Компанія» – провідний дилер сільськогосподарської техніки відомих брендів, які користуються величезним попитом серед українських аграріїв. А нещодавно компанія вкотре розширила свій асортимент продукції: відтепер вона реалізовує техніку відомого бренду Kverneland – одного з найбільших світових виробників сільськогосподарської техніки преміум-класу.

Сільгоспвиробникам «ВФК» пропонує широку лінійку ґрунтообробних і посівних агрегатів, збиральної і кормозаготівельної техніки, а також розкидачів добрив та обприскувачів.

З 1879 року і до сьогодні Kverneland активно займається розробкою інноваційних продуктів та технологій, котрі ефективно впроваджує у виробничі процеси.  Продуктивність, ефективність та стійкість – три важливі принципи сучасного сільського господарства, якими Kverneland керується у своїй діяльності. Наразі компанія має представництва у 17 країнах світу, а її продукція експортується у більш ніж 60 країн.

В Україні техніка Kverneland відома ще з 60-их років ХХ століття.

Про це редакції журналу «АгроЕліта» розповів Максим Боднар, продакт-менеджер Kverneland у країнах СНД.

– Найперша одиниця техніки Kverneland, поставлена в передові українські господарства за часів Радянського Союзу, – це 6-тиметрова зернова сівалка Accord DT. А сівалки Optima стали доступні вітчизняним агровиробникам у 90-их роках. Це були сівалки точно висіву Optima L та  Optima 6,1. Вже тоді вони набули великої популярності. І сьогодні в Україні сівалки Optima займають одне з перших місць серед просапних сівалок. Зокрема, сівалка Optima TF Profi протягом останніх років є незмінним лідером продажів серед 8-ми рядних агрегатів, – зазначив Максим Боднар.

Тож у цій статті ми зробимо акцент саме на сівалки Kverneland, детально розглянемо агрегати Optima TFрrofi та Optima TFmaxi й спробуємо розібратися, в чому ж їх унікальність.

– Пане Максиме, чому варто обирати сівалки Kverneland Optima? Чим вони вирізняються з-поміж аналогів?

– Насамперед, чим сівалки Optima цікаві для клієнта – то це сукупною вартістю володіння (загальна вартість комерційного транспортного засобу протягом всього терміну експлуатації, авт.). Адже на висіваючих секціях і висіваючих апаратах є лише чотири зношуючих деталі, які рекомендовано замінювати щосезону: чистики висіваючих дисків, переривач вакууму, сошник-борозноформувач. Натомість відсутні гумові ущільнювачі, усілякі додаткові елементи для очищення дисків та ін. Тобто сівалка значно простіша і дешевша в обслуговуванні від конкурентів

По-друге,  агрегати Optima широковідомі своєю точністю висіву і точністю відділення особливо складних культур, таких як соняшник.

Ще одним важливим моментом є те, що ці сівалки відрізняються дуже високою якістю сингуляції насіння соняшника, а також якістю його розкладки у ряду.

– А моделі Optima TFрrofi та Optima TFmaxi – у чому їх переваги?

– Якщо ми говоримо про сівалку Optima TFрrofi, то, перш за все, варто відзначити можливість агрегатування цієї сівалки з простими тракторами та дуже популярними зараз тракторами потужністю 110 к.с., які мають слабку гідравліку і слабку трьохточкову навіску. Ця модель розроблена саме для таких тракторів. 

Optima TFmaxi – це велика сівалка, хоча в той же час дуже проста у використанні і управлінні: керувати нею зможе навіть оператор-початківець. Вона підходить як для агрохолдингів, котрі спеціалізуються на вирощуванні просапних культур, таких як кукурудза, соняшник, сорго тощо, так і для невеликих (від 1000 га) приватних господарств. Крім того, ця сівалка може використовуватися у системах точного землеробства, дозволяє як диференційовано висівати насіння, так і диференційовано вносити добрива. Таким чином, сівалка Optima TFmaxi покриває широкий спектр потреб наших клієнтів.

Цікавим є і те, що хоча Optima TFрrofi та Optima TFmaxi позиціонуються як сівалки для просапних культур, проте, ними можна висівати ріпак, лише це потрібно робити у два сліди, – підсумував продакт-менеджер Kverneland у країнах СНД.

Основні характеристики сівалок Optima TFрrofi та Optima TFmaxi

Сівалка Optima TFprofi від Kverneland з робочою шириною 6 м (5,6 м) та бункером для добрив на 2000 л пропонує унікальну комбінацію продуктивності та технологічності завдяки електроприводу висівних центрів e-drive II. Якщо TFprofi HDII може агрегатуватися навіть з МТЗ потужністю 90 к.с., то швидкісна TFprofi SX потребує трактора 180-200 к.с. але і робоча швидкість її може досягати до 18 км/год.

Також варто відзначити:

HD-II секція – це оптимальний вибір для господарств, що мають задовільну підготовку посівного ложа та користуються погано відкаліброваним посівним матеріалом. Вакуумний висіваючий апарат, що встановлений на HD-II, дає високу якість сингуляції і точність розкладки навіть неякісного насіння. Крім того його можна швидко та безпроблемно калібрувати.

SX-секція – розроблена для тих клієнтів, що хочуть вловити оптимальну вологість ґрунту при його фізичній стиглості. Наприклад TFprofi SX дає продуктивність, що є середньою між 8-ми та 16-ти рядною вакуумними сівалками. Концепція секції SX також успадкувала у HD-II логіку налаштувань та мінімум деталей, що труться, а відповідно і низькі затрати на обслуговування.

Сівалка Kverneland Optima TFmaxi – високопродуктивна 16-ти рядна сівалка з робочою шириною 12 м (11,2 м), бункером для добрив на 4000 л, а також центральним додатковим бункером для насіння на 1000 л (опція) пропонує унікальну продуктивність – 100 га за зміну. 

Конструкція машини і застосування новітніх технологій в електроніці пропонують користувачу максимальну простоту та зручність налаштувань, калібрування і управління. Як і інші сівалки бренду Kverneland, Optima TFmaxi має мінімальні вимоги до трактора: від 260 к.с., 2 пари гідровиходів і привід вентилятора від ВВП 1000 об/хв.

Все критичнішим стає питання транспортних габаритів сільськогосподарськох техніки і тут важливо відмітити, що всі три моделі, про які ми написали мають транспортну ирину до 3 м та висоту не більше 4 метрів.

Отже, підсумовуючи все вищесказане, можна з впевненістю стверджувати, що, обравши сівалку Kverneland Optima TFрrofi чи Optima TFmaxi, ви зекономите кошти та забезпечите собі якісний врожай!

Завантажити статтю: "Сівалки Kverneland Optima TF рrofi та Optima TF maxi від «ВФК»: сіємо просапні культури суперточно!".pdf

Дата: 20 грудня 2021
Автор: Анна Артим
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію