Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

Причіпний обприскувач UNIA EUROPA 4028: вісім сезонів – і як новенький!

Причіпний обприскувач UNIA EUROPA 4028: вісім сезонів – і як новенький!

 

Попри відносно невелику площу оброблюваних земель (700 га) ФГ «Малоолександрівське», що розташоване в Дніпропетровській області, знаходить ресурси для якісного вдосконалення агротехнології. Зокрема, у господарстві відмовилися від мінімального обробітку ґрунту з використанням дискової борони та переходять на стріп-тілл, закупивши для цього необхідну техніку.

Утім, у «Малоолександрівському» існують речі, що залишаються незмінними за принципом «від добра – добра не шукають». Це, по-перше, розкидач мінеральних добрив UNIA MXL 3000, та причіпний обприскувач UNIA EUROPA 4028 що були придбані у «ВФК».

Зазвичай вважається, що період безпроблемної роботи нової техніки складає два-три роки, а вже після інтенсивного використання машини впродовж п’яти сезонів варто міркувати про її заміну.

– Але не у випадку з нашим причіпним обприскувачем UNIA EUROPA 4028. Ця модель у нас відпрацювала вже повних вісім сезонів, і нам поки й на думку не спадає шукати їй заміну. Навіщо? Адже цей обприскувач за цей час жодного разу нас не підвів ані в плані надійності, ані якості обприскування. Машина перебуває в такому доброму стані, що я не здивуюся, якщо вона відпрацює ще стільки ж, – коментує головний агроном та інженер ФГ «Малоолександрівське» Станіслав Ус.

 Звісно, що такі високі характеристики якості та надійності причіпний обприскувач UNIA EUROPA 4028 отримав не просто так. Річ у тім, що свого часу польський виробник виготовляв штанги та інші комплектуючі на замовлення світового лідера в сфері техніки для захисту рослин. З часом, напрацювавши необхідний досвід, поляки зрозуміли, що можуть випускати не гірші машини, принаймні в плані надійності та зручності в експлуатації, але пропонувати їх за значно нижчою ціною.

Розрахунок видався більше ніж вдалим, оскільки та ж таки модель UNIA EUROPA уже понад 10 років успішно продається на ринку Євросоюзу та сусідніх країн, і її не збираються знімати з виробництва. Адже машина вийшла напрочуд надійною та збалансованою і сьогодні фактично не має рівних собі за співвідношенням ціни та якості.

– Знаєте, якби я навіть і хотів знайти тут якийсь недолік, то не зможу. Італійська помпа та ходова частина, суперштанга, якість фарбування така, що навіть на підніжках фарба не постиралася. Ми успішно вносили цією моделлю і КАС для підживлення озимих, і все пройшло просто бездоганно. Тут усе зроблено для людини і для того фермера, який вміє рахувати гроші, хоче добре заробляти та не змарнувати жодної копійки. Конструкція UNIA EUROPA 4028 надзвичайно добротна і, якщо до техніки ставитися як слід, то у вас не буде жодних проблем ані з експлуатацією, ані з ремонтом. І при цьому ми своєчасно та якісно виконуємо всі робочі завдання, – розповідає пан Станіслав.

Обсяг баку UNIA EUROPA 4028 - 4000 літрів, а довжина штанги – 28 метрів. За словами головного інженера ФГ «Малоолександрівське» цих характеристики більше ніж достатньо, щоб вчасно внести пестицид чи КАС на посівах конкретної культури буквально за один день.

– За норми виливу 100 л/га, залежно від умов роботи, ми закриваємо за робочу зміну від 150 до 200 гектарів. Причому машина 90% робочого часу працює в нічний час. Але тут така чудова оглядовість та LED-освітлення, що механізатор бачить усі розпилювачі як удень. Якщо десь щось забилося чи якась інша проблема, то відразу помітно, – пояснює він.

За його словами для того, щоб працювати із обприскувачем UNIA EUROPA 4028, що оснащений 4-тонною «бочкою», достатньо трактора, потужністю 100-110 к.с.

– Тут дуже високий кліренс, як для причіпного обприскувача, і ми спокійно обробляємо соняшник у фазі розвитку до появи 12 листків. Із ріпаком трохи складніше, оскільки його потрібно обробляти у більш пізніх фазах вегетації. Але ми вийшли з положення – поробили постійні технологічні колії як для розкидача міндобрив, так і для обприскувача. Тому все встигаємо обробити вчасно та якісно, – пояснює пан Станіслав.

При цьому дуже важливо, що попри відносно просту конструкцію UNIA EUROPA 4028 має велику кількість зручних регулювань, що дають змогу ефективно керувати процесом унесення робочого розчину.

– По-перше, тут наявний зручний револьверний механізм на розпилювачах, який має чотири режими. Працюємо, вітер посилився – переключаємо на крупнішу краплю і йдемо далі. По-друге, тут встановлюється німецький комп’ютер Muller. Штанга поділена на 7 секцій по 4 метри. За потреби, можна відключити як окрему секцію, так навіть і окрему форсунку. Просте чітке встановлення норми виливу, можна побачити скільки гектарів зроблено, яка продуктивність. На самому баку стоїть шкала наповненості й розташована зручна панель ручного керування на нормальній висоті, – розповідає аграрій.

Відзначимо, що в конструкції UNIA EUROPA 4028 передбачено окремий бачок розмішувача робочого розчину, який опускається на висоту зросту людини. Також тут наявна система самостійного очищення обприскувача, омивач для рук та інші необхідні «дрібнички».

– Взагалі, конструкція цього обприскувача добре продумана. Є автоматична помпа для самозакачування води, що зручно, коли підвозимо воду в поле звичайною цистерною. Скрізь є сходинки, якісь комфортні моменти, які реально спрощують експлуатацію та обслуговування машини, – зазначає пан Станіслав.

Те ж саме стосується й управління машиною. Уже згадувана система відключення секцій, за словами аграрія, істотно полегшує роботу оператора й зменшує ризики під час роботи в полі.

– У нас часто посеред поля трапляються якісь стовпи, дерева, пагорби. Штанга тут просто відмінно копіює рельєф і, наїжджаючи на нерівність, ніколи не черкає землю, а підскакує і повертається у вихідне положення. Скопіювали – і поїхали далі. Так і сама штанга тут не проста, а паралелограмна. Такі штанги зазвичай встановлюють на обприскувачах преміум-класу, – стверджує головний інженер ФГ «Малоолександрівське».

За його словами господарство співпрацює з «Волинською фондовою компанією» вже не перший рік і тут цілковито задоволені співпрацею з цим дилером.

– Як у плані вибору техніки, її сервісного обслуговування та комплектуючих, так і щодо консультацій, фінансових питань – у нас немає жодних претензій. Навпаки, своєчасно приїдуть, зателефонують, порадять: тут краще так зробити, а тут отак… Знаєте, цим людям справді можна довіряти, сміливо брати техніку, котру вони пропонують. Ось ані до нашого обприскувача, ані до розкидача мінеральних добрив у мене немає жодних нарікань або зауважень. Це техніка справді вищого класу, що має адекватну ціну як придбання, так і обслуговування. Це машини, які себе повністю окуповують, – зазначає пан Станіслав.

Причіпні обприскувачі UNIA EUROPA – якість понад усе

Професійні польові обприскувачі UNIA EUROPA призначені для великих і середніх господарств. Модель забезпечує точність обприскування та зручність в обслуговуванні й комплектуються комп'ютером UTS та системою GPS. Тут наявна досконала система стабілізації штанги типу «маятник», яка чудово справляється в будь-яких умовах роботи. Навіска штанги на паралелограмі з амортизацією в горизонтальній та вертикальній площинах з діапазоном підйому 0,5-2,3 м. Сучасний бак виготовлений з поліестеру з вмонтованими перегородками для гасіння коливань, гідрогарматами для перемішування, системою промивання з інтегрованим баком для чистої води – що розміщений по центру. Продуктивність помпи 300 л/хв. Штанга оснащена гідравлічним підйомом і розкладанням, причому всі розпилюючі головки захищені. Вісь із безступінчастою зміною ширини колії 1,8-3,25 м та пневмопідвіскою. Стандартний комп’ютер Spray фірми Muller Elektronik призначений для автоматичного утримання заданої норми виливу, незалежно від швидкості руху.

Завантажити статтю: "Причіпний обприскувач UNIA EUROPA 4028: вісім сезонів – і як новенький!".pdf

Дата: 9 грудня 2021
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію