Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Посівна комбінація Kverneland U-drill plus від «Волинської Фондової Компанії»: п’ять операцій лише за один прохід агрегата

Посівна комбінація Kverneland U-drill plus від «Волинської Фондової Компанії»: п’ять операцій лише за один прохід агрегата

Якісний посів – запорука майбутнього врожаю. До основних складових, котрі гарантують високий результат на полях, належать вибір насіння, передпосівна підготовка ґрунту, оптимальне живлення рослин, погодні чинники, професійність агронома тощо.

А головну роль у проведенні ефективної і точної сівби відіграє надійна й продуктивна посівна техніка, яка дозволяє провести необхідні роботи в найкоротші терміни та з дотриманням усіх технологічних моментів.

Великим попитом серед українських аграріїв вже багато років користуються сівалки бренду Kverneland – світового лідера з виробництва сільськогосподарської техніки преміум-класу. Адже завдяки своєму більш ніж 140-річному досвіду та новаторству продукція Kverneland здатна задовольнити усі потреби сучасних фермерів. Офіційним дилером техніки Kverneland в Україні є «Волинська Фондова Компанія», яка пропонує широку лінійку ґрунтообробних і посівних агрегатів, збиральної і кормозаготівельної техніки, а також розкидачів добрив та обприскувачів.

Справжнім відкриттям для вітчизняних сільгоспвиробників стала чергова унікальна новинка бренду Kverneland – посівна комбінація Kverneland U-drill plus. В Україні агрегат доступний з 2017 року і за цей час зарекомендував себе лише з найкращого боку.

Причіпна посівна комбінація Kverneland U-drill plus має у своїй лінійці дві моделі: з робочою шириною 4 м та жорсткою рамою, а також 6 м зі складаною рамою. При розробці машини конструктори зробили акцент на підвищення швидкості сівби, яка становить 10-18 км /год без втрати якості висіву насіння.

 

Аби детальніше з’ясувати, якими ще перевагами наділена ця сівалка, редакція журналу «АгроЕліта» поспілкувалася з Максимом Боднаром, продакт-менеджером Kverneland у країнах СНД.

– Kverneland U-drill plus виготовляється з 2016 року.  В Україні працює вже 5-ий сезон. Це зернова комбінована сівалка з можливістю передпосівного ґрунтообробітку.

Агрегат здатний лише за один прохід виконати низку операцій, а саме: передпосівну підготовку, вирівнювання поля, зворотне ущільнення, посів і коткування. Тобто це не просто сівалка, а повноцінний посівний комплекс, – каже Максим Боднар.

– Які сильні сторони цього агрегату? У чому його основні переваги над конкурентами?

– Чимало преміум-брендів виготовляють подібні агрегати, тому сегмент цих машин досить висококонкурентний. Проте, посівна комбінація Kverneland U-drill plus має низку переваг над аналогами.

Зокрема, серед сильних сторін агрегату слід відзначити те, що сівалка дуже ефективно працює як за традиційної, так і за мінімальної технології ґрунтообробітку; має ідеальний баланс ваги;  може виконувати роботи як на перезволожених ґрунтах, наприклад, після весняної оранки (актуально для Полісся), так і восени або пізнім літом, коли ґрунти пересушені, – її ваги достатньо, щоб досконало підготувати передпосівне ложе і зробити прикочування перед посівом і після нього.

Сівалка має функцію одночасного внесення добрив. Але від конкурентів відрізняється тим, що агроном, залежно від культури та термінів посіву, може обирати, куди краще укладати добрива: в борозну з насінням чи у міжряддя. Для цього машина обладнана трьома розподільними пневматичними грибками, через які добрива розподіляються.

Важливо також відмітити й новітню електроніку а саме дозатори ELDOS з інтегрованим електроприводом, що забезпечують точне дозування всіх видів насіння з нормами від 0,5 до 450 кг/га та дозволяють висівати культури диференційовано.

U-drill повністю сумісна з ISOBUS, а це означає, що в господарстві не буде виникати проблем під час завантаження електронних карт завдань для диференційованого посіву зернових чи для підвантаження меж поля.

Також за сигналом GPS сівалка автоматично відключається перед розворотом.

– Чи є якісь вимоги для агрегатування цієї посівної комбінації?

– Для України ми підібрали дві моделі сівалки для найпопулярнішого сегменту тракторів – це 4-метровий агрегат для тракторів потужністю 180-210 к.с. і 6-метровий – для тракторів потужністю  280-320 к.с.

– Kverneland U-drill підходить для будь-яких типів ґрунтів та може працювати по всій Україні?

– Саме так, сівалка може працювати в усіх регіонах України: як на півдні, так і на півночі незалежно від типу ґрунту. Жодних обмежень для її роботи немає.

– Наостанок, розкажіть, як цей агрегат зарекомендував себе у Європі?

– На європейських полях ця машина теж дуже популярна. Здебільшого Kverneland U-drill тут використовують фірми, котрі працюють в найм та висівають фермерам за гроші. Адже це професійна сівалка, з великою кількістю можливостей.

Управління машиною здійснюється повністю з кабіни трактора: зміна глибини висіву, тиску на ґрунт, на сошники тощо.  Калібрування запускається натисканням кнопки просто на дозаторі.

Також європейці дуже полюбляють її за те, що вона проста в обслуговуванні та експлуатації: регулюється без використання будь-яких інструментів.

Завантажити статтю: "Посівна комбінація Kverneland U-drill plus від «Волинської Фондової Компанії» п’ять операцій лише за один прохід агрегата.pdf"

Дата: 2 лютого 2022
Автор: Анна Артим
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію