Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

MASSEY FERGUSON 8737S 6000 мотогодин – і як новий!

MASSEY FERGUSON 8737 S 6000 мотогодин – і як новий!

Як показав себе впродовж трьох років інтенсивної експлуатації трактор MASSEY FERGUSON 8737 S на полях ДГ «Пасічна» на Хмельниччині

Три роки тому в дослідному господарстві «Пасічна» (Старосинявський район Хмельницької області) з’явився новий 340­сильний трактор MASSEY FERGUSON 8737 S. Звісна річ, що нову машину брали під виконання польових операцій найвищої складності. І тепер, після доволі тривалої вже експлуатації можна об’єктивно оцінити характеристики надійності та продуктивності цієї моделі.

А для цього спочатку доцільно навести інтенсивність напрацювання MASSEY FERGUSON 8737 S на полях ДГ «Пасічна».

– Так, це може звучить дещо неймовірно, але наш «масей» відпрацював вже понад 6000 мотогодин за три роки. Можна сказати, що ми його майже не глушили, а він все працює та працює, – посміхається Олександр Малогловець, механізатор, котрий безпосередньо працює у новому тракторі.

Думка оператора MASSEY FERGUSON 8737 S із ДГ «Пасічна» для нас є особливо показовою ще й тому, що він пересів на цю модель далебі не з радянського трактора. Олександр має тривалий досвід роботи на тракторах найвідоміших світових виробників. Тому якість нової машини він може визначити, буквально відразу сівши до кабіни та проїхавшись декілька хвилин.

–  Дуже комфортна машина, дуже добре, що тут є радіо, бо, доброго, ще заснеш, – знову жартує Олександр. – Якщо серйозно, то для механізатора такий трактор – це просто лімузин. Зручно і просто регулюється положення керма, положення сидіння, є надійний кондиціонер, стовідсоткова оглядовість, освітлення, інтелектуальна коробка передач. Думаєш не про те, що спина болить чи мусиш напружувати очі, а безпосередньо про те, щоб точно виконати ту чи іншу роботу. Наш «масей», якщо так можна висловитися, зроблений для людини, – стверджує механізатор.

Державне підприємство «Дослідне господарство «Пасічна» входить до структури НААН України. В обробітку тут перебуває 3000 гектарів землі. Окрім традиційних культур, профільним для господарства є хмелярство і тут збирають 20% усього врожаю цієї технічної культури в Україні. Також в ДГ «Пасічна» утримується понад 2000 голів ВРХ, є власні слюсарна та будівельна бригади, а кількістю працюючих становить 220 чоловік.

Не дивно, що це потужний регіональний роботодавець, котрий відіграє визначну роль у соціальній сфері. ДГ «Пасічна» допомагає утримувати дитсадок, загальноосвітню школу, музичну школу та, звісно ж, істотно підтримує Збройні сили України: харчами, повним придбанням амуніції для всіх земляків-військових, технікою та іншим.

Директор ДГ «Пасічна» Таєнчук Віталій Павлович вкрай уважно ставиться до своєї роботи, не оминаючи жодного моменту, який міг би покращити виробництво.

– Вибираємо техніку прискіпливо, аби вона була і надійна, і економічна. З «Волинською фондовою компанією» працюємо вже давно і придбали у них чимало техніки, наприклад, дуже хороші плуги. Однак до бренду MASSEY FERGUSON я раніше чомусь ставився з недовірою. Тепер після трьох років експлуатації я можу сказати, що це просто відмінна техніка, і ми будемо говорити про придбання ще одного такого трактора. Наведу простий приклад: завдяки MASSEY FERGUSON 8737 S ми лише за один рік заощаджуємо до 10 тонн пального! І при цьому – жодних поломок чи раптових зупинок, – стверджує Віталій Павлович.

В господарстві MASSEY FERGUSON 8737 S виконує найбільш відповідальні та енерговитратні операції, котрі потребують як високої конструктивної міцності трактора, так і запасу потужності та продуктивності.

– Наш «масей» працює із 8-корпусним плугом і виорює впродовж року сотні гектарів на глибину від 28 до 32 сантиметрів. Однак, що цікаво, «солярки» для виконання цього завдання іде лише від 18 до 20 л на 1 гектар. Із мого досвіду це, як мінімум на 2-3 літри менше, у порівнянні із іншими тракторами. Я вважаю, що це дуже добре для кожного господарства, беручи до уваги, скільки сьогодні коштує пальне. Так само, якщо ми чіпляємо потужну дискову борону, то витрачаємо лише 7-,7,5 л/га. Відмінно цей трактор виконує і усі інші роботи: культивацію, закриття вологи чи сівбу. Для нього немає якихось неможливих завдань, – розповідає керівник господарства.

Зважаючи на таке значне напрацювання, причому із найважчими роботами, MASSEY FERGUSON 8737 S в ДГ «Пасічна» не створює своїм власникам жодних проблем в плані надійності роботи та технічного обслуговування.

– Міняємо тільки мастило та фільтри у визначений час – ось і все. Ніколи такого не було, щоб цей трактор став у полі чи ще щось таке трапилося. Є чіткі інтервали поміж обслуговуваннями – до нас приїжджають сервісні інженери «Волинської фондової компанії» і виконують усі необхідні технічні процедури разом із оглядом трактора. У цієї компанії взагалі дуже добре поставлена сервісна служба, тому ми спокійні як щодо надійності машини, так і щодо якості сервісу. У «Волинської фондової» не буває такого, що немає запчастин чи людей, щоб приїхали, – зазначає директор ДГ «Пасічна».

Загалом конструктивна надійність MASSEY FERGUSON 8737 S – це вже річ давно відома вітчизняним аграріям. Адже під капотом цього трактора встановлений славнозвісний 8,4-літровий 6-циліндровий двигун фінського виробництва Sisu Power. Це водночас і перевірений, і інноваційний мотор, котрий показує себе настільки чудово, що масово встановлюється не лише на сільгосптехніку, але й на військові машини та навіть кораблі. Як то кажуть, щось краще з точки зору надійності, запасу потужності та економічності вигадати складно, якщо це можливо в принципі.

Важливо також, що під цю модель трактора не потрібно шукати якесь супердороге очищене пальне і заливати у нього рідину AdBlue. Двигун, котрий збирають, до речі, винятково роботизованим способом – без впливу людського фактору, має доступний для всіх фермерів стандарт Євро-3 і є надзвичайно невибагливим до якості «солярки». Власне за це, зокрема, ці трактори MASSEY FERGUSON люблять фермери не лише в Україні, а й усьому світі. Бо усі вузли машини виготовлені із розрахунку на багаторічну експлуатацію у складних умовах. Навіть вражаючий обсяг баку на 690 літрів свідчить про те, що цю машину можна відправити на цілу добу на віддалене поле і бути спокійним, що вона все зробить як слід.

Додамо також, що ресурс довговічності двигуна Sisu Power становить щонайменше 25000 мотогодин. Тобто, навіть за такої надзвичайно інтенсивної експлуатації, «серце» машини спокійно відходить принаймні 12-13 років. А потім «капіталку» – і ще стільки ж!

Причому, як ми вже згадували виняткова надійність елементів конструкції MASSEY FERGUSON 8737 S поєднується із, без перебільшення, революційними рішеннями на кшталт унікальної безступінчастої трансмісії Dyna-VT, котра в поєднанні з системою динамічного управління трактором (DTM) забезпечує оптимальні економічні робочі параметри трактора в різноманітних умовах.

– Система сама обирає найбільш ефективний режим роботи, що дає змогу якісно виконати те чи інше завдання і водночас заощадити пальне, – пояснює представник ВФК.

– Дійсно, тут не треба нічого переключати у своєму діапазоні. Трактор іде м’яко, плавно, не гуде і не «гарчить». Що б ми не робили, все одно ніколи не показує більше 1700 обертів за хвилину, – підтверджує механізатор ДГ «Пасічна».

Олександр звертає увагу і на виняткову м’якість ходу MASSEY FERGUSON 8737 S. За його словами, більшість ям на дорозі, окрім найглибших, практично не відчувається під час руху.

Це пояснюється тим, що MASSEY FERGUSON 8737 S має ефективно амортизований передній міст із діапазоном поглинання коливань до 30 (!) сантиметрів. Причому перепади поверхні землі до 9 см людина у кабіні трактора взагалі не відчуває. Наскільки це цінна особливість може відразу сказати будь-який механізатор чи просто людина, котра провела у кріслі оператора бодай декілька годин. Адже завдяки такому підресореному передньому мосту людина мінімально втомлюється і, відповідно, може не просто працювати тривалий час, але й при цьому ще й якісно виконувати свої робочі завдання.

Власне цьому сприяє і надійний кондиціонер та уся ергономічно продумана обстановка всередині кабіни. Для оператора в MASSEY FERGUSON 8737 S створені дійсно комфортні умови, що дає змогу відчутно підвищити продуктивність та точність виконання польових операцій.

– Варто звернути увагу і на наявність практичного ходозменшувача. Якщо вам потрібно, скажімо, корчувати дерева чи просто заїхати на трал, ви елементарно виставляєте швидкість 150 метрів за годину і не нервуєтеся, коли натискаєте на педаль газу. Машина все зробить сама, – наголошує Артем, регіональний директор «Волинської фондової компанії».

Для того, щоб MASSEY FERGUSON 8737 S ішов солідно полем, не стрибаючи із агрегатами, у базовому оснащенні модель має півторатонну передню противагу та по три «довантажки» вагою 250 кг на кожне колесо. Разом виходить три тонни, що робить усю конструкцію машини максимально збалансованою.

Потужність задньої навіски досягає 12 тонн, що можна назвати, без перебільшення, вражаючим показником. 3-точкова навіска та чотири пари гідровиводів дають змогу працювати із будь-якими причіпними та навісними агрегатами, в тому числі із найсучаснішими широкозахватними сівалками із додатковими ємностями для внесення гранульованих та рідких міндобрив. ВВП трактора може працювати у чотирьох основних режимах – 540 та 1000 об/хв плюс в двох аналогічних Еко-режимах в тому разі, якщо є можливість заощадити пальне під час виконання легших робіт.

До речі, на MASSEY FERGUSON 8737 S встановлена передня гума на 650 мм і задня – на 710 мм, що ідеально для виконання глибокої оранки, оскільки трактор завжди іде по борозні. Для точної роботи вже у базовому оснащенні наявна навігація із точністю руху +/–15 сантиметрів. Цього цілком достатньо для оранки, дискування чи закриття вологи.

– Повторюся, що цей трактор виготовлений на совість і зроблений для людини, щоб можна було нормально працювати. Я дуже радий, що у нас є «масей» і вдячний «Волинській фондовій компанії» за якісну технічну підтримку з їхнього боку. Нехай все буде добре, – завершує розмову керівник ДГ «Пасічна».

Завантажити статтю: "MASSEY FERGUSON 8737 S 6000 мотогодин і як новий"

Дата: 27 липня 2023
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію