Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

MASSEY FERGUSON 6713: Великі можливості малого трактора

MASSEY FERGUSON 6713: Великі можливості малого трактора

Фермерське господарство «Адам» дуже дбайливо ставиться до вибору нової техніки та технології агровиробництва. Попри відносно невелику оброблювану площу (900 гектарів землі, на яких вирощують озимі зернові, озимий ріпак, соняшник та сою), тут роблять ставку на найкращі на сьогоднішній день машини та агрегати.

Вкладаємо кошти у сучасну техніку і, дякуючи Богу, маємо непогані стабільні результати. Вирощуємо по 6-7 т/га пшениці, по 3,5-4 т/га сої, стільки ж озимого ріпаку. Прагнемо довести до досконалості кожен виробничий момент, щоб підтримувати високу рентабельність агровиробництва, –розповідає керівник ФГ «Адам» Артур Бойко.

Це тим більш важливо, оскільки керівники ФГ «Адам» роблять все, аби полегшити тягар воєнного часу для своїх земляків та переселенців, водночас активно допомагаючи Збройним силам України. Зокрема, господарство купує для військових спорядження, прилади нічного бачення, автомобілі. Своєю чергою допомагає людям із харчуванням, медикаментами та житлом. Тобто, є куди гроші витрачати, а для цього потрібно створити умови, щоб їх заробляти.

Три роки тому, слідом за старшою 220-сильною моделлю MASSEY FERGUSON, в господарстві з’явився 132-сильний трактор MASSEY FERGUSON 6713. І хоча цю машину брали ніби на заміну застарілим вітчизняним, виявилося, що її можливості набагато більші, і не лише завдяки вищій потужності двигуна та кондиціонеру в кабіні.

– Ну, це трактор набагато вищого класу і порівнювати його із морально застарілою технікою не варто. Фактично ми отримали для виконання широкого спектру завдань сучасну надійну та комфортабельну машину, яка може працювати із будь-якими агрегатами: сівалками, культиваторами, боронами та причіпними обприскувачами. І це все – із мінімальною витратою пального, високою продуктивністю роботи та комфортом, – стверджує керівник ФГ «Адам» Артур Бойко.

Дійсно, порівнювати таку технологічну машину з радянськими зразками було б недоречно, адже MASSEY FERGUSON 6713 належить до найкращих моделей тракторів у своєму сегменті потужності, нічим не поступаючись відчутно дорожчим конкурентам. Понад те, за показниками надійності, економічності та технічних можливостей MASSEY FERGUSON 6713 може посперечатися будь-з-ким.

Надійний та економічний 4-циліндровий двигун AGCO Power з об’ємом 4,4 л розвиває потужність 132 к. с. (98 кВт). Двигун MASSEY FERGUSON 6713 сконструйовано таким чином, щоб витрати дизельного пального були найнижчими, а рівень шумності та зношення перебували на мінімальних позначках.

Звісно, що це позитивно відображається на експлуатаційних витратах моделі. Запасу потужності двигуна AGCO Power з об’ємом 4,4 л вистачає для усіх видів польових та підсобних робіт. Ним можна орати, сіяти, обприскувати, а також зручно перевозити причепи чи навіть працювати у якості фронтального навантажувача. При цьому витрата пального буде вкрай помірною, завдяки конструктивним перевагам мотора виробництва AGCO.

Також на трактор MASSEY FERGUSON 6713 встановлено синхронізовану трансмісію з 12 передачами переднього та 12 передачами заднього ходу. Для польових робіт діапазон швидкостей становить 4-12 км/год, а максимальна швидкість трактора по дорозі досягає 40 км/год.

При цьому тут реалізоване зручне та просте управління швидкістю руху для оператора в кабіні, з вибором оптимального режиму роботи за допомогою важелів. Додамо, що трансмісію з електронним управлінням човниковим механізмом, оснащено багатодисковою муфтою у оливній «ванні», що унеможливлює потрапляння туди бруду та пилу і забезпечує довготривалу безперебійну роботу трактора.

– Ми відпрацювали цим трактором вже три сезони і він жодного разу нас не підвів. Міняли комплектуючи, спеціалісти «Волинської фондової компанії» провадили ТО, тобто, мали місце лише планові регламентні роботи. І хоч незрідка ми цей трактор використовуємо із повним, може іноді, навіть надмірним навантаженням, він завжди перебуває у відмінному технічному стані, – розповідає Артур Бойко.

Додамо, що хоча це є нетиповим для тракторів цього сегменту потужності, в конструкції MASSEY FERGUSON 6713 для безпечного та впевненого використання найважчого навісного обладнання підсилено задній міст і механізм задньої навіски з електронною системою управління (ELC). Таке технічне рішення гарантує точне регулювання заглиблення робочих органів ґрунтообробних агрегатів, сошників сівалок тощо. В разі настання такої потреби, будь-якої миті може досягатися максимальне тягове зусилля машини. Водночас знижується пробуксовування коліс і зводиться до мінімуму витрата пального. Як і в інших тракторах MASSEY FERGUSON, тут використовується саме стільки пального, скільки точно потрібно в конкретний робочий момент.

Важливо відзначити, що в конструкції MASSEY FERGUSON 6713 механізм задньої навіски адаптовано спеціально до розміру трактора. І що показово потужність самої навіски без сумніву є лідером у класі, досягаючи солідних 5200 кг. Тобто, гідравліка машини зроблена на совість, що власне й не дивно, адже це MASSEY FERGUSON.

До речі, збільшити швидкість і потужність роботи навантажувального обладнання можна натисканням лише однієї кнопки. Завдяки цьому продуктивність гідросистеми трактора підвищується до 98 л/хв., що дає змогу виконувати найскладніші робочі завдання. І нарешті, щоб сприяти ще більш ефективній роботі гідравліки, тут передбачено два стандартних допоміжних гідророзподільники.

– Жодних проблем із навісним та причіпним обладнанням у нас ніколи не виникало. Хоча це і відносно невеликий трактор, але він може дуже багато. І це дуже зручно, оскільки ми впевнені, що ця машина нас не підведе, – зауважує Артур Бойко.

Слід вказати, що у стандартній комплектації трактор MASSEY FERGUSON 6713 оснащено валом відбору потужності із двома частотами обертання 540/540E об/хв. Тобто, якщо потрібно виконувати якусь досить енерговитратну операцію, ВВП працює у звичному режимі. Якщо ж необхідно працювати із легким агрегатом чи причепом, то вмикається ЕКО-режим, завдяки чому додатково заощаджуватиметься пальне.

Вал вмикається через сучасну незалежну муфту з електрогідравлічним управлінням. Завдяки такому рішенню ВВП включається плавно, що знімає різке навантаження з силової передачі.

Варто також розповісти і про те, що знаходиться в кабіні трактора MASSEY FERGUSON 6713. Почати слід із того, що управління машиною та усіма функціями здійснюється за допомогою простого трипозиційного перемикача на панелі управління. В кабіні зручно та інтуїтивно зрозуміло розташоване все, що потрібне для ефективного управління трактором вкупі з агрегатом. Зокрема, тут знаходяться два гідророзподільники, важіль управління повітряною заслінкою, вимикачі блокування диференціала та повного приводу, кнопка пам’яті частоти обертання колінчастого вала двигуна, вимикач ВВП, регулювання ступеня заглиблення та електронне управління механізму навіски, важелі перемикання передач і діапазонів. І це все завдяки продуманій ергономіці внутрішнього простору кабіни MASSEY FERGUSON 6713 активується буквально за мить.

Завважимо, що ця модель має найбільшу в своєму класі кабіну із найкращою оглядовістю. Оператор почуває себе комфортно та впевнено, менше втомлюється завдяки якісній підвісці, сучасному кондиціонеру та регульованому м’якому кріслу.

– Мені дуже подобається те, що в цьому тракторі можна комфортно працювати цілий день. І він дуже маневрений та простий в управлінні. У нього дуже невеликий радіус розвороту, тут колеса взагалі повертаються на 55%. Можна ним розвернутися практично на будь-якому закутку поля. Ну, і плюс тут відмінне балансування машини – трактор не скаче, і не хилиться на підйомах та схилах, – каже керівник ФГ «Адам».

– Ну, вже дуже він зручний, тому будемо повністю відмовлятися від старих радянських і тому подібної техніки. Краще вже інвестувати кошти в отаку от дійсно ефективну машину і гарантовано працювати швидше, якісніше та ще й при цьому економити пальне. Раджу звернути увагу на MASSEY FERGUSON 6713 усім фермерам, котрі потребують тракторів, потужністю понад 100 кінських сил. Це справжній універсал та надійний помічник, – стверджує аграрій з Хмельниччини.

Додамо, що таких тракторів в Україні продається дедалі більше, і в цьому ми маємо завдячувати як виробнику – компанії AGCO, яка запропонувала ринку таку модель як MASSEY FERGUSON 6713, так і «Волинській фондовій компанії». Адже «ВФК» привчила усіх своїх клієнтів до того, що сервісне обслуговування може і повинно бути якісним. Відповідно, не дивно, що їх кількість відчутно зростає із кожним роком.

Завантажити статтю: "MASSEY FERGUSON 6713: Великі можливості малого трактора"

Дата: 5 серпня 2023
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію