Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Гроші – із бочки Meprozet!

Гроші – із бочки!

Застосування польської причіпної цистерни Meprozet із аплікатором дає змогу ФГ «Аміла» ефективно використовувати рідкі органічні добрива, знижуючи витрати на мінеральне живлення рослин

Розташоване у Турійському районі Волинської області фермерське господарство «Аміла» відоме своїми нестандартними підходами до агровиробництва. Значну увагу тут звертають на ефективне поєднання рослинництва та тваринництва, а також на впровадження екологічних технологій. І такий підхід, як показують нинішні економічні реалії, забезпечує цілу низку переваг.

Керівниця ФГ «Аміла» Ірина Василівна Січковська розповідає, що в обробітку господарства сьогодні перебуває 3500 гектарів ріллі та майже 600 гектарів лісу, більша частина якого – це насадження, закладені самими аграріями на малопродуктивних землях.

– Ми закупили 500 оленів у Литві та Латвії, створивши звіроферму та мисливське господарство. Там, де раніше були закинуті неродючі ґрунти, сьогодні ростуть молоді дерева. Також маємо 1100 голів ВРХ, 28 коней місцевої турійської породи, до 300 овець та свинокомплекс на 6000 голів свиней, –розповідає Ірина Василівна.

Органічні відходи, котрі утворюються при функціонуванні тваринницьких комплексів, звісно ж, використовуються з метою підвищення родючості ґрунтів.

– Окрім кормових культур, ми вирощуємо ярий та озимий ячмінь, жито, пшеницю, овес, кукурудзу, ріпак, сою та соняшник. При цьому акуратно дотримуємося сівозміни, дбаючи про ґрунти, – наголошує керівниця ФГ «Аміла».

Ясна річ, що такий продуманий технологічний цикл агровиробництва вимагає відповідної якісної високопродуктивної техніки. Саме тому, засноване у 2000 році господарство, із 2006 року співпрацює із «Волинською фондовою компанією».

– Їхньої техніки у нас дуже багато: і плуг у них купували, і прес-підбирач, і культиватори, і сівалки. Вони дуже добре підбирають лінійку своїх пропозицій – це машини та агрегати, котрі мають оптимальне співвідношення ціни та якості. Ну, і звісно ж, вагому роль відіграє сервісне обслуговування та саме ставлення до клієнта – у «Волинської фондової компанії» ці показники на висоті, – зазначає Ірина Січковська.

З-поміж техніки, придбаної у «ВФК» впродовж останніх років, Ірина Василівна особливо виділяє причіпну цистерну польського виробництва Meprozet. За допомогою цієї 24-кубової місткості та аплікатора, також придбаного у «Волинської фондової компанії», в ФГ «Аміла» вже п’ятий рік поспіль вносять на поля рідкі органічні добрива.

– Це дійсно дуже зручний для наших потреб та надійний агрегат, котрий до того ж може самостійно закачувати гноївку із резервуару. Втім, з метою підвищення продуктивності роботи, ми підвозимо рідину на поле цистернами. Відповідно, наш Meprozet не зупиняється, ані на хвилину, і ми маємо змогу вчасно та якісно внести рідкі органічні добрива, – стверджує керівниця ФГ «Аміла».

Зазначимо, що потужна рама польської цистерни розміщена на тривісній базі. При цьому перша і третя вісі шасі керовані, що істотно підвищує прохідність та маневреність агрегату при роботі його у полі із трактором. Всередині розташовані надійний насос та компресор, виробництва провідних італійських компаній, а також високоякісний змішувач. Останній момент є особливо важливим при роботі із рідкими органічними добривами. Це дає змогу запобігти забиванням системи та більш рівномірно вносити добрива.

Значну увагу виробник цистерни звертає на виробничу безпеки, що є також надзвичайно важливим при експлуатації та транспортуванні такого обладнання. Так, зокрема, тут стоїть зручний інформативний контроль заповнення/спустошення бочки, спеціальна драбина для того, щоб піднятися на агрегат, і додаткові гальма, аби гарантовано зупинити цистерну під час руху в разі потреби.

– Бочка повністю заповнюється буквально впродовж 15 хвилин. Переважно ми вносимо рідку органіку по стерні – відразу ж після збирання ранніх зернових культур, перемішуючи солому із органікою та ґрунтом. Це дає змогу істотно активізувати процеси життєдіяльності біоти в ґрунті, а отже, безпосередньо впливати на підвищення його родючості. І, звісно ж, регулярне внесення органічних добрив дає змогу знизити норми внесення мінеральних добрив. Ціни на останні, як ви знаєте, сьогодні є дуже і дуже високими, – пояснює Ірина Василівна.

Механізатор Олександр також звертає увагу на широкі колеса цистерни Meprozet, завдяки чому, по-перше, забезпечується висока прохідність техніки, а по-друге, істотно знижується тиск на ґрунт, що дає змогу запобігати його переущільненню.

Робоча ширина внесення органічних добрив у моделі становить 6 метрів. З цією метою на полях ФГ «Аміла» використовується спеціальний аплікатор з розподільчою головкою німецького виробництва та із двома рядами 560-міліметрових дисків, котрий вносить гноївку на глибину до 15 см.

– Перший ряд вносить гноївку в ґрунт, а другий – акуратно зарівнює поверхню. Це дає змогу цілковито закрити питання із неприємних запахом – його просто не буде. Тому така комбінація оптимально підходить для тих господарств, які працюють поблизу населених пунктів, – розповідає регіональний представник «Волинської фондової компанії».

Дійсно, існують два основні підходи до внесення рідких органічних добрив – прямий, як у даному разі, і послідовний – коли гноївку спочатку розливають полем, а потім – додатково зароблять ґрунтообробним агрегатом. Другий спосіб є, м’яко кажучи, гіршим, оскільки при цьому випаровується азот із гноївки на поверхні поля, і головне – уся місцевість навколо наповнюється жахливим різким запахом. Натомість при застосуванні бочки Meprozet зі спеціальним аплікатором жодних неприємних ароматів на кілометри навколо не буде.

– І до речі, зверніть увагу: в якому чудовому стані перебуває цистерна у цьому господарстві. Вона тут активно експлуатується вже понад 5 років і працює із агресивною рідиною, однак вона як нова. Цьому сприяє як і загальна добротна конструкція агрегату, так і якісне двобічне оцинкування, товщиною 0,7 мм. Фактично тут немає чому особливо ламатися. Час від часу слід міняти лише розхідники – закачувальні рукави та пластини для компресора, – зазначає представник ВФК.

До речі, польський виробник пропонує цистерни Meprozet в діапазоні місткості від 3 до 30 кубометрів. «Волинська фондова компанія» є офіційним дилером цього обладнання вже понад 15 років, і за цей час її фахівці відмінно освоїли цю техніку та оптимальні технології її використання.

– Нам дуже допомагає співпраця із «ВФК». Ми намагаємося відвідувати усі їхні заходи, дні поля, семінари, десь щось розпитуємо, консультуємося. Дуже зручно, коли в тебе є такий надійний партнер, – каже Ірина Василівна.

Тому побажаємо усіх гараздів команді ФГ «Аміла», яка у такий складний час, встигає водночас розвивати аграрне виробництво та допомагати ЗСУ і цивільним людям, які постраждали від збройної агресії рашистів. Достатньо сказати, що на ці потреби ФГ «Аміла» передало значну кількість хліба та інших продуктів. Також господарство віддало на потреби ЗСУ частину своєї автомобільної техніки.

 – Наше господарство не можемо стояти осторонь, коли вся Україна протистоїть загарбникам – додає Ірина Василівна.

 

Цистерни для рідкої органіки MEPROZET – незамінні помічники

Бочки MEPROZET PN призначені для вивезення комунальних стоків, гноївки, відстійників з ємностей глибиною до 6 м та розливання на полях. Також можна здійснювати підливання та дощове зрошення овочевих культур. Модель використовують для гасіння пожеж на полях та в лісах (садах).

Дані машини оснащуються цілою гамою різних адаптерів для внесення рідких добрив: розливаюча ложка з робочою шириною до 14 м – стандартне обладнання; аплікатори з виливними шлангами для поверхневого внесення без розбрискування шириною від 9 до 16 м; аплікатори лапові для внесення в ґрунт на глибину до 20 см шириною 3 м; аплікатори дискові для внесення в ґрунт на глибину до 15 см шириною від 2 до 6 м; аплікатори для внесення рідких добрив у міжряддя.


Завантажити статтю: "Гроші – із бочки Meprozet.pdf"

Дата: 30 січня 2023
Автор: Юрій Дивак
Джерело: Журнал "Агробізнес Україна"
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію