Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

До УСПІХУ разом з технікою Massey Ferguson!

До УСПІХУ разом з технікою Massey Ferguson!

В розташованому неподалік міста Луцьк ТОВ «Гор-Агро» перебуває в обробітку понад 1000 га землі. Тут практикується різноманітна сівозміна, поряд із рослинництвом активно розвивається тваринницький напрямок. Відповідно сучасне різногалузеве господарство потребує сучасної техніки найвищого класу.

Це завдання в ТОВ «Гор-Агро» вдалося виконати завдяки багаторічній співпраці з «Волинською фондовою компанією» – офіційним дистриб'ютором світового бренду Massey Ferguson. Саме машини марки Massey Ferguson склали основу парку техніки волинського господарства. Зокрема, з приводу експлуатації клавішного зернозбирального комбайна MF Beta 7370 та телескопічного навантажувача MF 9407 ми поспілкувалися з працівниками «Гор-Агро».

– Цей комбайн відпрацював у нас уже повних чотири сезони. Ми від початку сподівалися, що отримаємо надійну високопродуктивну машину, і так воно й вийшло. Massey Ferguson Beta ми використовуємо на всіх культурах, які машина однаково добре збирає. Для прикладу, минулого сезону комбайн зібрав до 500 гектарів зернової групи, більше 200 гектарів ріпаку, а ще понад 200 гектарів сої та гречки в сусідньому господарстві, яке попросило допомогти зі збиранням врожаю, – розповідає заступник директора ТОВ «Гор-Агро» Григорій Хацкевич.

Без перебільшення, Massey Ferguson Beta 7370 з двигуном потужністю 360 к.с. – одна із найбільш вдалих моделей серед зернозбиральних комбайнів у світовому сільгоспмашинобудуванні. Конструкторам удалося створити просту й надійну машину, розраховану на тривалі високі навантаження. І при цьому – ефективно застосовувати сучасні технічні рішення.

За параметрами продуктивності роботи Massey Ferguson Beta 7370 оптимально вписується у вимоги середніх вітчизняних господарств. Комбайн може працювати зі збиральними жатками шириною від 5,4 до 7,6 м, тоді як місткість бункера для зерна становить 9000 л. Розвантаження бункера здійснюється за допомогою 5-метрового шнека зі швидкістю 105 літрів за 1 секунду.

Тобто, мова йде про добротну продуктивну машину, спроможну збирати до 32 тонн зерна за годину. Відповідно, за середньої врожайності пшениці 7 т/га, Massey Ferguson Beta спокійно збиратиме врожай на площі 4-4,5 га за годину, що складає понад 50 га за робочу зміну.

– І хоча площі в нашому господарстві є порівняно невеликими, проте продуктивність збирання врожаю з кожним роком стає дедалі актуальнішою. Адже кожен день затримки зі збиранням зернових може вилитися у втрату декількох відсотків врожаю. Так само ми не застраховані від несподіваного дощу в ході жнив, що може ускладнити збирання врожаю й підвищити вологість зерна. Тому чим швидше ми закриємо площі під пшеницею, ячменем чи ріпаком, тим краще, – наголошує Григорій Хацкевич.

При цьому Григорій Іванович відзначає високу якість зібраного врожаю, оскільки це істотно полегшує подальшу доробку зерна й знижує витрати. І це ще раз засвідчує, що керівництво ТОВ «Гор-Агро» зробило правильний вибір.

Одна з ключових особливостей Massey Ferguson Beta 7370 – «всеїдність» та універсальність. Це машина, що розрахована на збирання різних культур у різних куточках світу. Якщо вести мову про Україну, то складно знайти культуру, яку б цей комбайн не міг би якісно зібрати, будь то пшениця, кукурудза чи рис. До слова, українським рисоводам подобаються зернозбиральні комбайни MasseyFerguson, їх легко «перевзути» в гусеничні траки замість коліс, щоб ті могли рухатися по заболочених чеках.

Досягти такої універсальності роботи цієї моделі вдається завдяки продуманому поєднанню високоінерційного барабана та підсиленого підбарабання. При цьому незалежне регулювання фронтальної та тильної частин підбарабання здійснюється за допомогою електричних систем керування, що розміщені в кабіні. У разі потреби також можна застосувати додаткове підбарабання.

Своєю чергою роторний сепаратор із регульованим підбарабанням може змінювати швидкість залежно від умов збирання врожаю. При цьому його унікальною особливістю є здатність в разі потреби прокручувати підбарабання в позицію над роторним сепаратором, оптимізуючи якість зерна та продуктивність машини.

І нарешті справу довершує соломотряс із чотирма щаблями, що мають активні стінки з додатковою відкритою поверхнею. Струшувальна дошка, своєю чергою, обладнана високими перегородками, щоб звести до мінімуму рух зерна на нерівностях упоперек зерновловлювача. Вентилятор із електронним регулюванням забезпечує подачу очищувального повітря на високопродуктивне решето, гарантуючи таким чином відмінну якість зерна за будь-яких умов роботи. У тому разі, якщо зібрана маса є надто засміченою, вона подається в головний молотильний циліндр для повторного обмолоту.

Віктор Юганюк, оператор Massey Ferguson Beta 7370, просто в захопленні від машини, яка на його думку не йде в жодне порівняння з тими зернозбиральними комбайнами, на яких йому раніше доводилося працювати.

– Адже доводиться збирати врожай у різних погодних умовах. Проте я завжди впевнений, що все буде гаразд і комбайн не підведе. Машина – реально надійна й безвідмовна. Мені подобається також те, що ми – люди старшого віку – не дуже розуміємося на комп’ютерах, але тут усе управління зовсім просте й зрозуміле, – розповідає Віталій.

Заступник директора «Гор-Агро» Григорій Хацкевич заявляє про бажання, щоб у їхньому господарстві з’явився ще один Massey Ferguson Beta 7370.

– Єдине, чого мені не вистачає – щоб поруч із цим чудовим комбайном стояв ще хоча б один такий же. Тому що для нашого господарства – це саме те, що треба – надійний, високопродуктивний, економічний за витратою пального. Я сподіваюся, що так воно й буде. Тим більше, що з «Волинською фондовою компанією» в нас склалися по-справжньому довірливі взаємини й ми цілком їм довіряємо як у плані вибору техніки, так і сервісного обслуговування, – каже Григорій Іванович.

Аналогічним чином у ТОВ «Гор-Агро» відгукуються й про ще одну машину, придбану у «Волинській фондовій компанії» – телескопічний навантажувач Massey Ferguson 9407.

Щиро кажучи, телескопічні навантажувачі Massey Ferguson вже давно не потребують жодної реклами, оскільки набули репутації еталонних машин, котрі використовуються в сотнях, якщо не тисячах українських господарств та підприємств. Їх конструкція виявилася настільки вдалою й водночас простою, що від початку появи в Україні Massey Ferguson 9407 стали однією із найзатребуваніших моделей телескопічних навантажувачів.

– У нас ця машина ніколи не простоює. Є робота на фермі, є тюки, є якісь підсобні роботи, завантаження сівалок насінням, а розкидачів – міндобривами. Практично щодня навантажувач зайнятий «від» і «до», і при цьому жодного разу ще не підвів. Час від часу фахівці «ВФК» оглядають машину, що треба – заміняють чи підкручують, і ми знаємо, що робота робиться і буде робитися, – пояснює Григорій Хацкевич.

Ще б пак, адже телескопічні навантажувачі Massey Ferguson 9407 широко використовуються в аграрному секторі по всьому світі, а надто в Північній Америці, де фермери особливо зважено ставляться до вибору техніки.

Достатньо сказати, що «серцем» моделі є перевірений надійний 4-циліндровий двигун Perkins об’ємом 4,4 л, потужність якого становить 100 к.с. Це турбований дизельний мотор із інтеркулером та рідинним охолодженням, а також із механічним впорскуванням. Це означає, що в двигуні закладено солідний запас міцності, за одночасного ощадливого споживання пального. Адже крутного моменту 410 Нм мотор Massey Ferguson 9407 досягає на 1400 об/хв.

Окремо відзначимо ефективну систему охолодження двигуна, що розрахована на безупинну роботу в закритому просторі чи за спекотних та забруднених умов.

Своєю чергою двошвидкісна гідростатична трансмісія дає змогу працювати в різних діапазонах на кожній швидкості. У разі потреби Massey Ferguson 9407 можна розігнати до 40 км/год., хоча, відомо, що більша частина робочих операцій телескопічного навантажувача здійснюється на занижених швидкостях. З цією метою машина оснащена функцією заниженого ходу, щоб спокійно працювати в умовах обмеженого простору та під час вантажних операцій.

Відзначимо також відкриту гідравлічну систему з продуктивністю 100 л/хв. та чотирма гідророзподілювачами. Таке конструктивне рішення дає змогу в разі потреби виконувати відразу три робочі функції.

Це дає змогу підіймати на стрілі навантажувача вантажі на висоту до 7 метрів із максимальною масою 3,5 тонни. Тобто, не виникає жодних питань ані під час перекидання тюків, ані перевантаження сипких матеріалів у ковші. При цьому Massey Ferguson 9407 можна додатково укомплектувати найрізноманітнішими робочими органами для виконання широкого спектру операцій як у сільському господарстві, так і в суміжних секторах.

.

І, нарешті, потрібно відзначити зручність керування Massey Ferguson 9407 у поєднанні з комфортабельною роботою оператора. Тут передбачено три режими рульового керування: повний привід, задній привід та «крабовий хід». Багатофункціональний джойстик, відмінний огляд із кабіни, кондиціонер, зручне сидіння, простий і водночас інформативний дисплей – усе, що потрібне для того, щоб якісно виконувати свою роботу.

– Ця машина не йде в жодне порівняння з тією технікою, на якій доводилося працювати раніше. Це просто космос, – емоційно висловлює власні враження від роботи в кабіні Massey Ferguson 9407 оператор машини Віктор Біляк.

Загалом, як бачимо, в ТОВ «Гор-Агро» вміють вибирати техніку, і що не менш важливо – вміють правильно її використовувати. Адже сучасні високопродуктивні машини дають змогу не просто окупити вартість свого придбання, але й допомагають своїм власникам заробляти гроші. А отже, розвивати свій бізнес.

У цьому плані акцентуємо увагу на позитивному досвіді співпраці ТОВ «Гор-Агро» з «Волинською фондовою компанією», адже офіційний дистриб'ютор Massey Ferguson не просто продає свою техніку, а допомагає своїм клієнтам використовувати її максимально ефективно. Це включає повноцінне передпродажне обслуговування, навчання персоналу й регулярну технічну та консультаційну підтримку впродовж усього терміну експлуатації машини.

 Завантажити статтю: "До УСПІХУ разом з технікою Massey Ferguson!"

Дата: 30 квітня 2021
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію