Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

«Один з найкращих помічників фермерів»: потужне українське підприємство ПОСП імені Шевченка про борону-полольник Unia AKCENT від «ВФК»

Світ не стоїть на місці, він постійно розвивається, люди набувають нових знань та досвіду, створюють сучасні технології та обладнання, покликані полегшити життя та досягти максимальних результатів при мінімумі затрат.  І сільське господарство не виняток. Адже для досягнення високих результатів аграріям тепер не достатньо лише багато та важко працювати, потрібно слідкувати за новинками та впроваджувати у себе новий досвід і світові розробки. Особливо це стосується технічної бази.

У цьому українським фермерам дуже допомагає «Волинська фондова компанія» – один із лідерів у сфері реалізації сільськогосподарської техніки на вітчизняному ринку, яка розпочала свою діяльність у 1993 році і за цей період гідно себе зарекомендувала. «ВФК» є провідним дилером сільськогосподарської техніки всесвітньовідомих брендів. Компанія представлена у всіх регіонах України для найповнішого забезпечення українських аграріїв сучасною технікою, оригінальними запасними частинами та професійним сервісним обслуговуванням.

Чимало господарств в нашій державі вже добре знайомі з цією компанією та завдячують їй високими врожаями.

Одним з клієнтів «ВФК» є приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Шевченка, розташоване у селі Угринів Горохівського району Волинської області. Воно було засноване ще у далекому 1946 році як колгосп імені Шевченка, та з того часу зазнало чималих змін.

З 1983 року і до нині господарством керує Турак Андрій Анатолійович – знана і шанована людина не лише на Волині, а й далеко за її межами. У 90-х роках, коли більшість господарств в Україні занепали, Андрію Анатолійовичу завдяки розумній стратегії та вмілому управлінню вдалося не лише зберегти підприємство, а й вивести його на новий рівень, розширити та осучаснити, за що селяни йому надзвичайно вдячні, адже саме завдяки пану Андрію вони мають робочі місця та гідну заробітну плату.

На сьогодні ПОСП імені Шевченка, основними галузями діяльності якого є рослинництво та тваринництво, єдине у Волинській області й одне з небагатьох в Україні сільськогосподарських підприємств, яке у 2010 році отримало статус спеціалізованої сировинної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

Для переробки власної сировини у 2012 році в Угринові був зданий в експлуатацію міні-молокозавод, обладнання для якого виготовила та змонтувала ізраїльська фірма «ТЕССА». Потужність заводу за одну зміну – 5 тонн молочної продукції. Власну продукцію ПОСП ім. Шевченка продає під торговою маркою «УгринівМолоко». Асортимент продукції заводу – пастеризоване коров`яче молоко жирністю 3,2 та 2,5 відсотка, сметана жирністю 22 та 15 відсотків, кефір жирністю 2,5 та знежирений до 1 відсотка.

Аби дізнатися більше про роботу цього господарства, ми поспілкувалися з головним агрономом ПОСП імені Шевченка Богданом Степановичем Блаватним.

Як розповів пан Богдан, який працює на господарстві вже більше 20 років, підприємство має в обробітку понад 2600 га орної землі, на якій вирощують кукурудзу (600 га), озиму пшеницю (900 га), озимий ріпак (300 га), ячмінь (300 га) та багаторічні трави.

– Оскільки у нас широко розвинуте тваринництво, адже ПОСП імені Шевченка утримує понад 2 тисячі голів ВРХ, серед яких 800 дійних корів, тому всі культури ми вирощуємо з огляду на цю галузь, – зазначив агроном.

– А які технології обробітку ґрунту застосовуєте на підприємстві?

– Ми надаємо перевагу традиційним технологіям: це оранка, ґрунтопоглиблення. Зараз ПОСП імені Шевченка знаходиться на етапі переходу до органічного землеробства, тож техніку намагаємося використовувати таку, щоб дозволила повністю обійтися на полях без «хімії».

– Якою саме технікою користуєтеся?

– Як і більшість аграрних підприємств, ми намагаємося йти в ногу з часом, адже розуміємо, що без новітнього обладнання досягти високих результатів неможливо, а вітчизняний виробник вже не задовольняє наші потреби. Тож переходимо на світові марки.

– У кого їх купуєте?

– Вже 5 років ми співпрацюємо з «Волинською фондовою компанією» і надзвичайно задоволені, адже за 25 років свого існування вона добре зарекомендувала себе на українському ринку. Її керівництво чудово розуміє потреби сільгоспвиробників і намагається якнайкраще їх задовольнити. Уся техніка, яку пропонує компанія, надзвичайно якісна та за доступними цінами, вона ще жодного разу нас не підводила. Крім того, у «ВФК» швидке та якісне сервісне обслуговування, що дуже важливо, особливо в «гарячу пору».

– А можете «виділити» якийсь агрегат, який вам суттєво допомагає в роботі?

– Минулого року у «ВФК» ми придбали навісну пружинну борону-полольник Unia AKCENT 9 і задоволені покупкою на 100%, адже борона поєднує у собі чимало функцій.

Як вже згадувалося, наше господарство пробує переходити до органічного землеробства, а ця борона дозволяє суттєво зменшити хімічне навантаження на рослини, бо знищує бур’яни в середині рядка механічним шляхом, дає можливість працювати у стані вегетації, не порушуючи кореневу систему, після чого поля вже не потрібно обприскувати.

Крім того, через зміни клімату температурний режим, при якому відчувається брак вологи, дістався вже й до Волині, а цей агрегат може використовуватися для закриття вологи на полях.

– І вже є якісь результати завдяки використанню борони Unia AKCENT?

– Минулого року борону ми застосовували в основному на озимій пшениці, і можемо відзначити, що її урожайність у 2017 році склала 76 центнерів з гектара, що на 2 центнери вище ніж у 2016 році.

– Які ваші подальші плани щодо співпраці з «ВФК»?

– З «Волинською фондовою компанією» ми налаштовані на довгу і плідну співпрацю, адже завжди приємно працювати з тим, для кого клієнти – понад усе.

Менеджер зі збуту «Волинської Фондової Компанії» у Волинській області, про пружинну борону Unia AKCENT 9:

«Уся техніка від польської компанії Unia Group, яка є одним з провідних виробників сільськогосподарської техніки в Європі, якісна та потужна. Вона виготовляється на чотирьох заводах (Грудзенц, Слупськ, Кутно, Бжег) та експортується до 60 країн світу. Продукція виробляється із міцної шведської сталі за допомогою застосування нових технологій, у тому числі лазерної обробки. Компанія є виробником ґрунтообробної, посівної та кормозаготівельної техніки, мульчувачів, агрегатів для внесення добрив, обприскувачів, причепів, машин для посадки та збирання картоплі.

Великою популярністю серед українських аграріїв користується пружинна борона AKCENT від компанії Unia, яку ми між собою називаємо «механічний гербіцид». Ця борона призначена для механічного знищення бур’янів на полях за допомогою пружинних пальців. Крім того, вона також розрихлює ґрунт, підвищує ефективність поглинання поживних речовин, стимулює розвиток коріння рослин, покращує аерацію ґрунту.

Борона є універсальною і може використовуватися на будь-яких видах культур. Застосовується агрегат одночасно з весняним боронуванням. Найпоширенішою серед українських аграріїв є борона AKCENT 9 типу.

Щодо технічних характеристик, то її вага становить 1100 кг, необхідна потужність – 90 к.с., кількість пружних пальців діаметром 7 мм з регульованим кутом атаки – 180 штук. Опорні колеса 5,0/9 дозволяють регулювати робочу висоту, окремі секції машини мають незалежну навіску.

Сегментна рама складається в транспортне положення гідравлічним способом. Робоча секція завдяки конструкції підвіски прекрасно копіює рельєф поля. Крім того, агрегат можна додатково укомплектувати пневматичною сівалкою для сидератів ЕТА.

Борона Unia AKCENT зарекомендувала себе з найкращої сторони, адже в Україні її вже придбали чимало фермерських господарств, і за цей час ми не отримали ще жодного негативного відгука. Наостанок хочу додати, що «ВФК» є ексклюзивним дилером техніки бренду Unia Group в Україні».           

   

Завантажити статтю: «ОДИН З НАЙКРАЩИХ ПОМІЧНИКІВ ФЕРМЕРІВ» ПОТУЖНЕ УКРАЇНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОСП ІМЕНІ ШЕВЧЕНКА ПРО БОРОНУ-ПОЛОЛЬНИК UNIA AKCENT ВІД «ВФК»                                                                 

Дата: 4 травня 2018
Автор: Анна Артым
Джерело: Журнал «АгроЭлита»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію