Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

«Massey Ferguson 7722 якнайбільше підходить для наших умов і виправдовує сподівання»: досвід СТОВ «Полісся»

У кабіні Massey Ferguson 7722 оператор, 19-річний Олександр Гаврилюк, почувається впевнено. Трактор потужністю 220 кінських сил під управлінням юнака легко та навіть якось невимушено здійснює розворот у кінці поля і, плавно опустивши причіпне, а це борона з трубчатим котком, заходить на нову гінку. Агрегат набирає необхідні оберти та продовжує боронувати поле, готуючи його під посів наступної культури. Цього разу тут буде соя.

– Ми щойно спостерігали в роботі за однією із конструктивних «родзинок» трактора Massey Ferguson 7722, чого немає у багатьох конкурентів, – говорить головний інженер СТОВ «Полісся» Василь Давидюк. – Йдеться про автоматичне управління знаряддям, зокрема, про автоматику управління розворотом.

Процес автоматичного розвороту оператор «запускає», натиснувши відповідну клавішу. Далі все йде вже без втручання оператора за внесеною до комп’ютера програмою – трактор сам перемикається на необхідну передачу, на якій здійснюватиме розворот, знижує обороти двигуна, сам керує підняттям причіпного пристрою. Коли ж трактор здійснив розворот, оператор знову натискає на клавішу й машина автоматично повертається у попередній режим, тобто знаряддя опускається, двигун знову набирає необхідні оберти та продовжується процес боронування чи інша робота.

Олександр Гаврилюк, оператор у СТОВ «Полісся»

– Справді, керувати цим трактором легко та дуже комфортно, – коротко коментує молодий оператор Олександр Гаврилюк.

Хлопець лише цього року закінчив Житомирський аграрний коледж, і після практики вирішив залишитися у цьому господарстві. Тим паче, що йому пообіцяли роботу на абсолютно новій техніці.

– Для всіх, хто купує техніку у «Волинській фондовій компанії», ми організовуємо одноденне навчання для операторів. До речі, ми одразу їм говоримо, що ви вже не механізатори, а оператори. Техніка нині настільки складна та сучасна, щоб ефективно керувати нею потрібні знання, – говорить керівник Житомирського філіалу ВФК.

Оператор Олександр успішно пройшов такі навчання, і саме йому довірили новий трактор, незважаючи на молодість.

– Чому ми вирішили посадити за кермо  саме його? А кому ж, як не молодим, керувати такою технікою? – коментує з нотками задоволення керівник СТОВ «Полісся» Василь Павлюк. – Хлопець тямущий і старанний.

Василь Павлюк, керівник СТОВ «Полісся»

Василь Павлюк на землі, у своїй рідній Очеретянці Пулинського району на Житомирщині, працює вже більше 45 років. Із них 14 – очолює місцеве сільськогосподарське товариство «Полісся». На його очах і за його участі відбулося чимало кардинальних змін, головна з яких – зміна структури посівів. Якщо раніше вирощували переважно льон, хміль, картоплю, що було характерно для поліських земель, то нині картина зовсім інша. У господарстві обробляють 1000 га пайових земель, на яких культивують пшеницю, жито, соняшник, кукурудзу, сою, овес, гречку. Є посіви однорічних і багаторічних трав. Це потрібно, оскільки «Полісся» має ще й молочну ферму на 100 корів.

– Ферма потребує модернізації, тому й не приносить поки якихось значних прибутків, – розповідає пан Павлюк, – але ми все ж плануємо її оновлення, від тваринництва не відмовляємося. Це органіка на наші поля, та й робота людям.

У господарстві постійно працює 35 осіб. СТОВ «Полісся» є головним роботодавцем не тільки для Очеретянки, чимало працівників – із навколишніх сіл. На теренах району господарство належить до міцних «середняків».

– У нас землі за родючістю біднуваті, навіть як порівняти з найближчими сусідами, – не бідкається, а констатує факт директор. – Тож нам дуже важливо дотримуватися технології, робити все вчасно, давати землі й органіку, й інші потрібні добрива. Та люди у нас працьовиті, все разом і є запорукою добрих результатів.

Врожайність у «Поліссі» – вища середньої. Пшениці цього року зібрали по 50 ц з гектара, жита – 40, соняшника – 26.

Порівняно недавно у «Поліссі» змінили управлінський менеджмент. Комплекс заходів дозволив покращити результати господарювання. Як наслідок – з’явилася можливість спрямовувати кошти на оновлення технічного парку господарства, у якому до цього переважала стара, можна сказати ще радянського часу техніка.

– Лише за останні два роки ми придбали сучасний трактор, розпушувач, сівалки, обприскувач. І ось «найсвіжіше» придбання – практично щойно, у вересні цього року, у нашому тракторному парку з’явився новенький Massey Ferguson 7722, – долучається до розмови головний інженер СТОВ «Полісся» Василь Давидюк.

Василь Давидюк, головний інженер СТОВ «Полісся» і керівник Житомирського філіалу ВФК

– Це не перший досвід співпраці нашої компанії з «Поліссям», – продовжує керівник Житомирського філіалу ВФК. – Цього разу ми працювали особливо ретельно та продуктивно, оскільки керівний менеджмент господарства, інженерна служба вже чітко знали, яка саме техніка їм потрібна для ефективного господарювання. Це дуже вагома складова успішного вибору. Тільки після цього ми «перейшли» до технічних характеристик трактора MF 7722.

– Вже навіть за результатами двох місяців роботи трактора (а він задіяний в технологічних процесах постійно, з першого дня), я переконаний – ми зробили правильний вибір, – ділиться враженнями керівник господарства Василь Павлюк. – Трактор на гектар роботи споживає на 6 літрів менше пального, аніж інші. Погодьтеся, це суттєвий аргумент. Та на остаточний вибір вплинули не тільки економічність і ефективність. Massey якнайбільше підходить до наших умов. Чому? Він компактний, маневрений. У нас масиви полів невеликі, тому така особливість трактора надзвичайно важлива. Він дає можливість працювати якісно, і що суттєво – не витрачати ні зайвий час, ні зайві ресурси для обробітку землі.

Головний інженер СТОВ «Полісся» Василь Давидюк – спеціаліст, який першим вивчив досконало всі технічні параметри Massey Ferguson 7722. Його слово було одним із визначальних у рішенні про угоду з «Волинською фондовою компанією». Інженер перераховує цілу низку конструктивних особливостей, що вигідно вирізняють MF 7722 з-поміж конкурентів. Система автоматичного розвороту – не єдина «родзинка», хоч унікальна, дуже цікава та навіть вражаюча. Трактор обладнано двигуном об’ємом 7,4 літра, що економічніший за конкурентів на 15-20%. Має високий крутний момент – 1120 Нм.

Окрема мова про трансмісію. Це 24 передні передачі та така ж кількість задніх, тоді як у конкурентів – 18. Конструкція дозволяє підібрати найоптимальнішу швидкість для того чи іншого режиму роботи, що позитивно впливає, зокрема, й на економічність.

Massey Ferguson 7722 має довшу колісну базу. Це краще передає тягове зусилля. Ще одна суттєва особливість трактора – більша вантажопідйомність задньої підвіски – 9600 кг, що є додатковим запасом міцності.

Важливим фактором є і комфорт для оператора. Поміж усього іншого, варто виділити нову кольорову панель приладів, що покращує видимість під час роботи у будь-який період доби.

– Знаєте, зручність і комфорт – це теж дуже важливо. І надто через те, що нині не так просто переконати молодь сідати за кермо трактора. Massey Ferguson 7722 керувати легко, що підтверджує і наш оператор.

Також хочу похвалити роботу сервісної служби «Волинської фондової компанії». Маємо ще невеликий досвід співпраці, MF 7722 – новий, і сподіваюся, служитиме нам довго, надійно. Однак і перші контакти дають підстави говорити – сервіс компанії реагує оперативно, консультує професійно, відповідає на будь-які запитання, – підсумовує Василь Павлюк, керівник СТОВ «Полісся».

Завантажити статтю "Massey Ferguson 7722 якнайбільше підходить для наших умов і виправдовує сподівання": досвід СТОВ Полісся"

Дата: 13 грудня 2019
Автор: Анатолий Гаркуша
Джерело: Журнал «АгроЭлита»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію