АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 продажа техники
(0800) 21-11-88 продажа з/ч
(0800) 21-11-22 сервис
Запчастини

Телескопічний навантажувач MF 9407: «Трудівник, яких ще потрібно пошукати!»

Телескопічний навантажувач MF 9407: «Трудівник, яких ще потрібно пошукати!»

В ТОВ «Гор-Агро» телескопічний навантажувач MASSEY FERGUSON невпинно працює вже сім років поспіль, допомагаючи своїм власникам і в полі, і на фермі, і на підсобних роботах.

Такі машини є у кожному вітчизняному господарстві. За ними пильно стежать і доглядають, оскільки від ефективності роботи навантажувачів залежить дуже багато. Те, що раніше виконували десятки працівників, сьогодні набагато швидше та зручніше робить оператор у кабіні «телескопа».

Саме так вважають і в ТОВ «Гор-Агро», придбавши ще сім років тому телескопічний навантажувач MASSEY FERGUSON із 7-метровою стрілою та вантажопідйомністю до 3 тонн. В той час розпочалася активна співпраця господарства із одним із найкращих вітчизняних дилерів сільгосптехніки – «Волинською фондовою компанією». Розташовано поблизу Луцька ТОВ «Гор-Агро», окрім іншої техніки MASSEY FERGUSON, придбало собі і «телескоп» цього бренду.

– О, це наш трудяга! Таку надійну машину ще пошукати треба! Жодного дня не було, щоб вона у нас стояла – це хіба що на великі свята. Зерно на складі, на машину, тюки у полі, гній на фермі, а ще насіння, міндобрива – усе нею вантажимо. Якби не цей «телескоп», то не знаю, що б ми й робили – вручну б усе довелося, – розповідає оператор MF 9407 Віктор Біляк.

Поза сумнівами, телескопічні навантажувачі – це один із тих сегментів техніки, у яких бренд MASSEY FERGUSON досягнув виняткової досконалості. Ці невеликі машини із фірмовим червоним забарвленням можна побачити чи не у всіх країнах світу. Власне як і трактори та комбайни MF.

– Що нам від такої техніки потрібно? Перш за все, щоб було зручно працювати, щоб швидко і щоб якомога довше не ламалася! Вона ж постійно в роботі, постійно під навантаженням – їздить туди-сюди, крутиться. Рама, шасі, двигун, «коробка» – повинен бути серйозний запас потужності. Ну, і все, що необхідно для нормальної роботи, аби не крутити головою без зупину і робити мінімум рухів при виконанні усіх операцій. В оцьому «Масеї» усе це є, тому він у нас на совість відробив вже 7 років і гадаю, що відпрацює ще мінімум стільки ж, – вважає  механізатор ТОВ «Гор-Агро».

Справді, вже при першому погляді на MF 9407, впадає в око очевидна добротна конструкція цього телескопічного навантажувача. Це стосується як міцності усіх вузлів, так і маневреності. Попри серйозні габарити стріли, ця машина вільно почувається у закритих тіснуватих приміщеннях, а в разі потреби розвиває крейсерську швидкість до 40 км/год.

– Так, всередині на складі чи на фермі працюємо без проблем. Рух за рухом, все точно розраховано і знаєш, що ніде нічого ковшем не зачепиш. Виїдеш на територію чи на дорогу, щоб кудись переїхати – і їдеш, мов у легковому автомобілі. Дуже все зручно продумано – для людини зроблено, – зазначає Віктор Біляк.

Під капотом телескопічного навантажувача MASSEY FERGUSON 9407 знаходиться надійний та економічний 4-циліндровий двигун Perkins об’ємом 4,4 л, потужністю 100 к.с. Це турбодизельний двигун з інтеркулером, рідинним охолодженням і механічним впорскуванням. Крутний момент на рівні 410 Нм тут досягається на 1400 об/хв. Визначальною перевагою мотора MF 9407 є феноменальна довговічність та надійність усіх компонентів. Оригінальна технологія охолодження двигуна розрахована на довготривалу роботу навантажувача із високим навантаженням у закритому просторі, на відкритому спекотному сонці чи за умов сильного запилення.

При цьому всьому машина розрахована на мінімально можливу витрату пального і є невибагливою до його якості. Цьому, зокрема, сприяє 2-швидкісна гідростатична трансмісія, яка забезпечує високопродуктивну роботу в різних діапазонах на кожній швидкості.

Як ми вже згадували, максимальна швидкість руху MASSEY FERGUSON 9407 досягає 40 км/год, що дає змогу оперативно переганяти телескопічний навантажувач із однієї виробничої локації на іншу. Також ця модель має функцією заниженого ходу, щоб упевнено працювати в умовах обмеженого простору та під час виконання вантажних операцій.

Продуктивність гідравліки в MASSEY FERGUSON 9407 становить солідні 100 літрів за 1 хвилину і цього більш ніж достатньо для стабільної роботи із максимальним навантаженням. До речі, тут встановлено три гідронасоси, які дозволяють виконувати відразу декілька робочих функцій.

– Довжина стріли дає змогу дотягуватися на висоту до 7 метрів, тобто, будь-які повсякденні робочі завдання, які виникають, ми виконуємо без проблем. На меншу висоту можна брати навантаження 3 і навіть до 3,5 тонн, якщо в тому є потреба. Звісно ж, що ми цю машину любимо і намагаємося не піддавати її якимось критичним випробуванням. Але якщо таки треба щось виконати на межі паспортних можливостей, то наш «Масей» ніколи не підведе,– посміхається оператор телескопічного навантажувача.

Віктор особливо відзначає зручну та просту зміну робочих знарядь, а також їх широкий вибір. Це і ковші різної форми та призначення, і вила, і спеціалізовані пристрої для виконання інших видів робіт.

Із яким навісним обладнанням працюють телескопічні навантажувачі MF:

  • Земляний ківш – забезпечує хороший огляд ріжучої кромки, високу силу відриву і швидке заповнення. Доступні моделі з зубами або без.
  • Зерновий ківш – завдяки збільшеному куту нахилу знижує імовірність прокидання та має великий об’єм.
  • Вила із захватом – знаряддя для переміщення сіна, гною.
  • Палетні вила – добре справляються з вантажами розташованих на палетах (піддонах), особливо під час роботи в тісних чи вузьких приміщеннях. Є можливість обрати жорсткі або плаваючі вили з можливістю бокового зміщення рами.
  • Вила для рулонів – використовуються для переміщення і навантаження рулонів на транспортний засіб або в змішувач-роздавач кормів.
  • Трубчатий захват для рулонів/тюків – незамінне знаряддя для переміщення і навантаження окремих обмотаних в плівку рулонів.
  • Вилочний захват для рулонів/тюків – переміщення і навантаження великих тюків або рулонів (до двох рулонів одночасно). 4 зуба з кожного боку захоплення міцно утримують важкий вантаж.

На кінці стріли встановлено блок з швидкороз’ємними муфтами для ще більш зручного підключення гідравлічних функцій навісного обладнання. Підключення гідравлічних функцій здійснюється легко завдяки системі декомпресії. Для більш об’ємних знарядь, таких як подрібнювач соломи та ковші-роздавачі, можливе опційне встановлення електричної лінії.

Обов’язково слід відзначити зручність керування повнопривідним MASSEY FERGUSON 9407  у поєднанні з комфортабельними умова для багатогодинної роботи людини у кабіні. Передбачені три режими рульового управління: управління двома передніми колесами, управління всіма колесами і паралельне управління передніми і задніми колесами (так званий крабовий хід) – для досягнення оптимальної маневреності в будь-яких умовах.

Переключення між режимами здійснюється дуже просто за допомогою селектора в кабіні. Багатофункціональний джойстик, відмінний огляд із кабіни, кондиціонер, комфортабельне сидіння, зручний інформативний дисплей – тут є все для нормальної роботи.

– Звісно, що не можна сказати, що людина в кабіні не втомлюється – рано чи пізно втомлюються всі, але тут все справді зручно зроблено. Вперед-назад, по боках – я бачу все навколо і не потрібно постійно крутити головою. Машина слухається найменшого дотику пальця, сидіння зручне, кондиціонер є – можна працювати, а не мучитися, як от буває на старій техніці, – стверджує наш співрозмовник.

Додамо, що сама конструкція MASSEY FERGUSON 9407 передбачає максимально низький центр ваги та захист від перекидання. Із якими б серйозними вантажами не доводилося б працювати і які маневри не викручувати, цей телескопічний навантажувач однаково впевнено стоятиме на колесах, гарантуючи цілковиту безпеку для людей.

– Що мені ще дуже подобається – тут можна встановити фаркоп і перевозити причепи, якщо це дуже потрібно. Це справді універсальна машина, – відзначає Віктор Біляк.

Важливо, що для всіх представлених в Україні моделей навантажувачів MASSEY FERGUSON «Волинська фондова компанія» має повний спектр та солідні запаси усіх необхідних комплектуючих і запасних частин. Відповідно, немає жодних проблем зі швидкою заміною деталей чи технічним обслуговуванням. Втім, якщо судити зі слів пана Віктора, то жодних незапланованих ремонтів MASSEY FERGUSON 9407 не потребує. Головне – вчасно обслуговувати цю модель телескопічного навантажувача, а із цим «ВФК» завжди справляється на «відмінно».

Слід наголосити, що в портфоліо «Волинської фондової компанії» наявний широкий вибір якісних навантажувачів бренду MASSEY FERGUSON. Зокрема, виділимо модель MASSEY FERGUSON TH.8043, довжина стріли якої досягає 7,5 м, а максимальна вантажопідйомність – 4,3 тонни.

Причому цей телескопічний навантажувач може оперувати із новим «кошиком» для сипучих матеріалів, місткістю до 3500 літрів. Машина оснащена сучасним 3,4-літровим двигуном, потужністю до 130 к.с.

Завантажити статтю: "Телескопічний навантажувач MF 9407: «Трудівник, яких ще потрібно пошукати!»"

Дата: 22 марта 2024
Автор: Юрій Дивак
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение