Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 Цілодобова гаряча лінія.
Дзвінки зі всіх номерів безкоштовні
Запчастини

ФГ «Адам»: «Massey Ferguson 7722 від «Волинської фондової компанії» – трактор, що виконує усі роботи та допомагає економити»

Фермерське господарство «Адам» розташоване в селі Гальчинці Теофіпольського району Хмельницької області. В обробітку – приблизно 1000 га землі. Вирощують зернові, бобові й олійні культури.

Підприємство виникло на базі колишнього колгоспу імені Т. Г. Шевченка. 2004 року його заснував колишній голова колгоспу Леонід Стецюк разом із дружиною Тетяною, і з того часу господарство процвітає і розвивається. Сьогодні пан Леонід помалу відходить від справ, і кермо господарства у свої руки перебирає його внук Артур Бойко. Не зважаючи на молодий вік, працелюбний юнак уже зарекомендував себе як професійний аграрій, який щиро вболіває за успіх господарства, адже допомагає дідусеві поратися на землі зі самого малечку.

Днями редакція журналу «АгроЕліта» побувала у ФГ «Адам». По приїзді нас зустрів Леонід Остапович разом із онуком, і провели на територію підприємства.

Перше, що кинулося у вічі – новенький яскравий трактор Massey Ferguson, що стояв серед подвір’я. 

– Це наша гордість, найкращий помічник у роботі, – каже пан Леонід, помітивши мою зацікавленість «залізним конем». – Його ми придбали лише минулого року, проте вже оцінили високу продуктивність та надійність. Нам є з чим порівнювати, адже раніше ми працювали на техніці радянського зразка, яка дісталася від колишнього колгоспу, потім почали купувати власну техніку, в основному трактори вітчизняного виробництва. Але прогрес не стоїть на місці, сільське господарство постійно розвивається, тому з часом вони вже перестали задовольняти наші потреби. Та й їхня якість бажає кращого…

Більше того, сьогодні все більше людей виїжджає закордон, у селі суттєво скоротилася кількість працівників, а кваліфікованих робітників ще менше, тож перед нами постало питання у виборі сучасного трактора, який не лише здатний виконувати більший об’єм робіт за менших затрат часу, а й який зможе обслуговувати один оператор. Тому, вивчивши характеристики багатьох відомих виробників техніки, свій вибір ми зупинили на Massey Ferguson.

Дистриб’ютором техніки Massey Ferguson на Хмельниччині є «Волинська фондова компанія». Ми вже чули про неї чимало позитивних відгуків від наших колег, і якраз у цей час з нами зв’язався менеджер із продажу та запропонував свої послуги у виборі трактора. Вислухавши всі наші побажання та врахувавши умови нашого підприємства, менеджер порадив придбати модель МF 7722 потужністю 220 к.с. Коли ми побачили цю машину у роботі під час демопоказу, одразу зрозуміли, що це саме те, що потрібно!

До трактора ми докупили ґрунтообробні агрегати і цього сільськогосподарського сезону він був задіяний у технологічних процесах постійно, з першого дня майже всі роботи виконували лише ним. За рік експлуатації трактор показав відмінний результат без жодної поломки, – розповідає керівник фермерськогогосподарства Леонід Стецюк.

До розмови долучається онук Артур.

– Справді, цей рік видався дуже непростий: через несприятливі погодні умови «впали» врожаї, тому, якби не наш новий трактор МF 7722, не знаю, як би ми впоралися.  Він нас дуже виручив, адже всі роботи ми змогли провести вчасно та якісно.

Основні переваги трактора МF 7722 для нас – це ідеальне співвідношення ціни та якості, висока ефективність, комфотність, маневреність, ефективність та економічність, адже розхід пального дуже низький, на гектар роботи Massey Ferguson споживає на 6 літрів менше пального, ніж інші. Ми підрахували, що за цей рік на 1000 га змогли зекономити суттєву суму коштів.

– А як щодо сервісного обслуговування?

– Поки трактор був «на гарантії», всі сервісні роботи здійснювала «Волинська фондова компанія», за що ми їм дуже вдячні, тому що сервісні інженери виконували їх швидко й оперативно. Дуже зручно, що у Хмельницькому є сервісна майстерня, також мають свій сервісний автомобіль, тож на наші запити реагували впродовж кількох годин. Хоча, як вже казав дідусь, за рік експлуатації з серйозними проблемами ми не зверталися, оскільки їх не було.

Про свої враження від роботи на тракторі Massey Ferguson 7722 розповів оператор Олександр Зінчук. Пан Олександр кермує сільськогосподарською технікою з 1993 року, досвід у нього чималий. А минулого року прийшов працювати у господарство «Адам» оператором MF 7722.  

– За своє життя я керував різними агрегатами, та цей трактор навіть не до порівняння з ними. Він комфортний, перебуваючи у ньому цілий день, не відчуваю жодної втоми, навпаки отримую велике задоволення. Працювати легко, все повністю автоматизовано, управляю машиною натисканням відповідних клавіш, а далі керування «бере на себе»  комп’ютер:  перемикання на необхідну передачу, регулювання оборотів двигуна, підняття та опускання причіпних агрегатів тощо.

– А чи важко було опанувати управління цією машиною?

– Справді, аби керувати такою сучасною технікою, окрім досвіду, потрібні знання. ВФК провела навчання, під час якого працівники мені все доступно пояснили, тому труднощів у мене не виникало.

Про технічні особливості трактора Massey Ferguson 7722 розповів менеджер із продажу «Волинської фондової компанії»:

«Трактор Massey Ferguson відомий своєю універсальністю. Він чудово підходить для багатогалузевих господарств, де потрібно виконувати роботи різноманітного плану.

Серед основних характеристик машини: двигун AGCO POWER об’ємом 7,4 л, що є найбільшим у цьому класі тракторів. Він забезпечує оптимальну потужність, оснащений турбонаддувом і проміжним охолоджувачем. Технологія паливної системи контролює постійну наявність необхідної кількості пального, не зважаючи на кількість обертів або навантаження двигуна. AGCO POWER має низький коефіцієнт зносу, низький рівень шуму та характеризується низькою питомою вагою витрати пального в широкому діапазоні обертів.

На цей трактор може бути встановлено 2 типи трансмісії: Dyna-6 або Dyna-VT. Безступенева трансмісія Dyna-VT забезпечує безперервну, плавну роботу в різних умовах, відрізняється простотою використання і точністю управління. Система динамічного керування роботою трактора (DTM) працює у поєднанні з трансмісією, у діапазоні 1000-2100 об/хв, при цьому оператор може встановлювати як нижню, так і верхню межу діапазону. Розумна система трансмісії забезпечує роботу без збоїв, що позитивно впливає на загальну продуктивність.

Окрім двигуна та трансмісії, високі тягові характеристики надає колісна база довжиною 3 метри, завдяки якій трактор має поліпшену стійкість, високий рівень зчеплення на полі, а в комбінації зі збалансованою конструкцією корпусу трактора з’являються й додаткові переваги: знижений тиск на ґрунт і стабільна та ефективна робота на ньому, висока маневреність машини та комфорт оператора».

Завантажити статтю "ФГ АДАМ: Massey Ferguson 7722 від ВФК – трактор, що виконує усі роботи та допомагає економити"

Дата: 27 грудня 2019
Автор: Анна Артим
Джерело: Журнал «АгроЕліта»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію