Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Техніка UNIA – надійність, ефективність, збільшення врожайності та розумне співвідношення ціни та якості!

Добрий господар думає не тільки про завтрашній врожай, але й про те, що буде потім, якою буде родючість землі, як бодай, якщо не підвищити її, то хоча б зберегти на нинішньому рівні.

– Ми не можемо не турбуватися про тих, хто прийде за нами працювати на полях та жити з них, – каже головний агроном господарства «Сейм-Агро» Сергій Приходько. – І оскільки це нам не байдуже, то ми дуже великого значення надаємо внесенню органічних добрив. У такий спосіб відходимо від мінеральних.

ТОВ «Сейм-Агро» розташовано у Путивльському районі Сумської області. Господарство ще досить молоде, функціонує кілька років. Тут обробляють 2300 гектарів землі, вирощують переважно пшеницю, кукурудзу, соняшник, менше – гірчицю, інші культури. Отримують добру врожайність, зокрема, соняшнику – до 3,5 т/га, кукурудзи – 10 т/га, пшениці – трохи більше 5 т/га.

  • Ми дуже зважено й продумано підходимо до придбання кожної одиниці техніки, – продовжує розповідь головний агроном. – Вона має бути надійною, ефективно працювати на підвищення врожайності та, звісно, має бути розумне співвідношення ціни та якості. Саме за такими критеріями ми обирали розкидач. Польський розкидач органічних добрив UNIA Tytan повністю відповідає зазначеним критеріям. Ми в цьому переконалися вже на практиці. Звернулися до «Волинської Фондової Компанії», отримали від її співробітників гарні, прийнятні для нас умови придбання, і поки у нас немає жодних зауважень щодо техніки.

Фахівці господарства «Сейм-Агро» ще раз наголошують: ґрунти у цій зоні малогумусні, тож внесення органіки є вкрай актуальним. Розкидач UNIA Tytan придбали восени 2017 року. За цей час з його допомогою на поля внесли більше 5 тисяч тонн органічних добрив, а саме курячого посліду, адже поряд із господарством розташовано птахівник.

– Врожайність підвищуємо, завдяки цілому комплексу агротехнічних заходів, де внесення органіки займає одне з провідних місць. У нашій зоні рекомендовано вносити до 12 тонн органіки на гектар, щоб зберігати гумус. Це, зрозуміло, ідеальний варіант. Ми ж вносимо у середньому від 5 до 10 тонн, під кукурудзу – до 10 тонн. І це вже добре. Завдяки цьому, нам вдалося підняти врожайність культур на наших полях у середньому на 20%. Тож у нас вже є підстави говорити про ефективність використання розкидача. Придбавши цей польський агрегат, зробили дуже вдалу інвестицію, – стверджує Сергій Приходько.

З допомогою розкидача UNIA Tytan у господарстві також вносять ще один важливий компонент – крейду. Агроном каже, що чимось іншим розкидати її практично неможливо.

Розкидач UNIA Tytan має велику вантажопідйомність, міцну конструкцію. Робочі органи адаптерів виготовлено зі сталі найвищої якості. Місткість бункера цієї моделі складає 20 кубометрів. Загалом же польський виробник пропонує розкидачі з діапазоном вантажопідйомності від 14 до 22 тонн. Плюсами UNIA Tytan є також добрий рівень роздрібнення матеріалу, технічна можливість рівномірно розкидати добрива на ширину 20 метрів, легкість агрегатування та керування у роботі тощо.

Путивльщина – це край – заплав потужної річки Сейм. І коли вона добре розливається, то укоси сіна тут дуже хороші. ТОВ «Сейм-Агро» користується ще одним зразком спеціальної техніки польського виробника. Це прес-підбирач тюковий UNIA Z-511. Переважно його використовують для потреб пайовиків.

  • Якщо Сейм добряче розливається, то маємо дуже хороший сінокіс, – розповідає головний інженер «Сейм-Агро» Олексій Твердохліб. – Тому трапляється так, що у літній сезон цей прес-підбирач використовуємо практично без упину. Прес-підбирач новий, працював у нас поки лише один сезон, та вже зараз можу сказати впевнено – техніка абсолютно надійна, жодних зауважень немає.

Крім надійності, головними плюсами прес-підбирача UNIA Z-511 інженер називає можливість варіювати довжину тюків. Діапазон варіацій – від 30 см до 1,3 м. Також, залежно від потреби, можна змінювати вагу тюків. У разі необхідності до прес-підбирача можна легко вчепити причіп, що теж дуже зручно. Прес-підбирач має направляючі для завантаження тюків у причіп.

До конструктивних особливостей цієї спецтехніки варто додати трирівневий захист робочих органів, комплектацію опорним колесом та «зірочкою», що підгрібає покіс. Наявність гідравлічного регулювання дозволяє управляти роботою підбирача з кабіни трактора. До речі, мінімально необхідна потужність тяглової техніки – 30 кінських сил. Робоча швидкість  підбирача – 5-10 км/год. Ширина підбирання становить 1,8 метра.

Варто також зауважити, що підбирач UNIA Z-511 має оригінальний, фактично безвідмовний апарат для в’язання тюків німецької компанії зі світовим іменем Rasspe. Застосовують високоякісний шпагат – із поліпропіленової нитки, стійкий до гниття, до впливу хімічних речовин, ефективний у зв’язуванні тощо. Важлива ще одна характеристика цього продукту – він екологічно чистий. Шпагат у подальшому може бути регранульований, тобто – перероблений. У «Сейм-Агро» впродовж лише одного сезону роботи прес-підбирача UNIA Z-511 використали 30 бобін шпагату, які, до слова, легко установити.

– Сьогодні ми ознайомилися з роботою лише двох агрегатів від польського виробника, – коментує Сергій Дремов, менеджер із продажу сільгосптехніки «Волинської фондової компанії». – Скажу узагальнену думку українських користувачів техніки UNIA – вона, насамперед, ефективна, надійна, зручна в користуванні. Її популярність від цього в Україні зростає з кожним разом.

Завантажити статтю "Техніка Unia - надійність, ефективність, збільшення врожайності та розумне співвідношення ціни та якості!"

Дата: 29 травня 2019
Автор: Анатолий Гаркуша
Джерело: Журнал «АгроЭлита»
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію