Агропартнер, перевірений часом!
Волинська
Фондова
компанія
(0800) 21-11-99 продаж техніки
(0800) 21-11-88 продаж з/ч
(0800) 21-11-22 сервіс
Запчастини

Трактор, який ніколи не підведе

Трактор, який ніколи не підведе

В господарстві «Гор-Агро» на Волині вже не уявляють своєї роботи без 370-сильного трактора MASSEY FERGUSON 8737 S

Як відомо, основа машинного парку кожного аграрного господарства – це потужний надійний трактор. Із причіпною та збиральною технікою можна експериментувати, орендувати, використовувати дешевшу чи дорожчу, але от трактор взагалі не повинен підвести. Ніде і ніколи!

Адже  якщо енергорушій раптово зупиниться у полі чи почне працювати абияк, то постраждає якість та своєчасність практично усіх польових операцій. А це – прямі величезні збитки.

До того ж, основний трактор у господарстві повинен видавати максимальну потужність, дозволяти працювати із широкозахватними агрегатами, робити все швидко і точно. І при цьому – витрачати якомога менше пального, бо всі ми знаємо, скільки сьогодні коштує літр «солярки».

Ну, і кожен аграрій хоче такий трактор, щоб у його кабіну було приємно сісти і можна було комфортно відпрацювати робочу зміну чи, навіть дві поспіль.

Саме із такими критеріями підходили у волинському ТОВ «Гор-Агро» до вибору нового трактора. Визначальну роль відігравали декілька важливих аспектів.

По-перше, у господарстві давно вже використовується техніка MASSEY FERGUSON, зокрема, високопродуктивний і надійний комбайн 7370 Beta, а також безвідмовний міцний телескопічний навантажувач.  Логічно було припустити, що і трактор виявиться, як мінімум, не гіршої якості.

По-друге, до високої надійності машин MASSEY FERGUSON додався тривалий успішний досвід співпраці із офіційним дилером – «Волинською фондовою компанією». За багато років активної діяльності на ринку України «ВФК» заслужено здобула репутацію однієї із найкращих сервісних компаній нашої держави. Відповідно, керівництво «Гор-Агро» розуміло, що їхній багаторічний партнер не порадить поганого і запропонує справді якісну машину.

Ну, і нарешті, визначальним фактором стали позитивні відгуки сусідів і знайомих із інших регіонів. З самого моменту своєї появи на ринку 370-сильні трактори MASSEY FERGUSON 8737 S зарекомендували себе винятково із найкращого боку у всіх куточках України. Власники цієї машини після першого ж сезону експлуатації переконуються, що кращої моделі годі й шукати.

– Справді, мені довелося попрацювати на різній техніці і я маю сказати, що для мене, як для механізатора, «Масей» підходить просто ідеально. Я сідаю у кабіну і знаю, що машина працює передбачувано, слухається кожного руху, маневрена, потужна і долає сильні навантаження. Плюс до цього, сама кабіна дуже комфортна, підвіска, зручне сидіння, оглядовість, все управління зрозуміле. Я просто працюю і не повинен думати, що щось десь піде не так. Це трактор зроблений на совість, – розповідає механізатор ТОВ «Гор-Агро» Степан Беднарчук.

Цікаво, що площа полів господарства на Волині становить трохи більше 1000 гектарів, на яких вирощується доволі широкий спектр сільгоспкультур. Залежно від поля та культури, що вирощується, в «Гор-Агро» практикуються різні види обробітку ґрунту. Зокрема, досить часто у поле заходить потужний 8-корпусний оборотний напівпричіпний плуг UNIA VIS, також придбаний у ВФК.

– «Масей» із цим плугом іде полем легесенько і рівно. Не «захлинається», не рве, не смикається. Може бути забагато вологи, велика кількість пожнивних решток, але трактор чітко виконує свою роботу. Завдяки цьому я знаю, що кожне поле буде виоране якісно і згідно із тим планом-завданням, яке мені поставили, – стверджує наш співрозмовник.

Справді номінально 340-сильний із додатковим короткотерміновим запасом потужності до 370 к.с. надійний та економічний фінський двигун AGCO Power може впоратися із найскладнішими польовими і транспортними завданнями. Це перевірений у багатьох країнах світу, причому не лише на сільгосптехніці двигун, який має обсяг 8,4 літри і забезпечує крутний момент на рівні 1540 Hm, при максимальній питомій витраті палива 190 г/кВт год.

Двигун AGCO Power синхронізовано із унікальною розробкою MASSEY FERGUSON – безступінчастою трансмісією Dyna VT. Серед особливостей її роботи слід виділити те, що на низьких обертах, скажімо, в момент заходу трактора в поле трансмісія працює в гідростатичному режимі. Надалі ж, по мірі зростання навантаження на трактор Dyna VT поступово переходить в механічний режим роботи.

– По-перше, це забезпечує істотну економію пального, наприклад при роботі із 8-корпусним плугом до 2-3 літрів на 1 гектар, а по-друге, передача потужності відбувається максимально точно та рівномірно, що згладжує надмірні навантаження на вузли машини та забезпечує їх довговічність, –пояснює регіональний менеджер «Волинської фондової компанії» Олександр Козак.

Ну, і звісно ж, безступінчаста трансмісія Dyna VT забезпечує автоматичне плавне перемикання передач, що істотно підвищує комфорт та якість роботи оператора трактора.

Цікаво, що трансмісія трактора MASSEY FERGUSON 8737 S знаходиться в окремій масляній ванні. Тобто, старе масло із причіпного агрегату не змішується із маслом трансмісії. Завдяки цьому цей важливий вузол машини цілковито захищений від пилу та забруднень, що додатково підвищує ресурс роботи трансмісії Dyna VT.

– Слід виділити таку важливу особливість управління трактором MASSEY FERGUSON 8737 S, як можливість виставити одним натисканням кнопки необхідну для роботи швидкість, наприклад, 8 км/год. Це дає змогу виконувати поточну польову операцію у розміреному точному режимі, незалежно від умов роботи та рельєфу поля. Завдяки цьому гарантується ідеальне дотримання усіх налаштувань та робочих розрахунків, – зазначає представник «Волинської фондової компанії».

Також водночас можна запланувати іншу швидкість машини на розворотах, причому задавши необхідну послідовність операцій. Це дає змогу максимально автоматизувати усі ті ділянки роботи, на яких зазвичай можуть виникати проблеми через людський фактор.

Відзначимо також відмінне балансування конструкції MASSEY FERGUSON 8737 S. Якщо базова вага цієї моделі трактора становить 10800 кг, то наявність продуманого баластування та додаткового обладнання дає змогу ефективно наростити вагу до 14-15 тонн. Своєю чергою це дає змогу зробити машину стійкішою та знизити коефіцієнт буксування. Усе це підвищує тягові характеристики трактора та водночас сприяє більш ефективному споживанню пального, адже машина краще копіює ґрунт і стає стійкішою.

До речі, потужність задньої навіски у MASSEY FERGUSON 8737 S становить вражаючі 12 тонн, а продуктивність гідравлічної системи досягає 205 літрів за 1 хвилину.

– Завдяки цьому трактор упевнено почувається при виконанні робіт будь-якої складності. Усі необхідні налаштування під час роботи змінюються електронно, що гарантує їх точність, а також істотно заощаджує час та зусилля оператора машини, – наголошує Олександр.

Трактор MASSEY FERGUSON 8737 S у базовому оснащенні має також таку корисну функцію як можливість автоматичного вмикання чи вимикання переднього моста та диференціалу, залежно від швидкості машини та виду польової операції. Разом із амортизацією переднього моста це дає змогу виконувати високопродуктивну сівбу на швидкості 15 км/год і вище, а також рухатися дорогами загального користування на швидкості понад 40 км/год.

При цьому і диференціал, і передній міст керуються електронікою автоматично, що гарантує відсутність проблемних моментів, спричинених людським фактором. Так, практично за усі ключові аспекти роботи трактора в конструкції MASSEY FERGUSON 8737 S відповідає надійна електроніка і це дуже зручно та вигідно в плані економії пального та продовження моторесурсу. Керування здійснюється за допомогою базового монітора, хоча можна використовувати будь-які додаткові монітори, в тому числі ISOBUS. Це ж стосується і навігації для точного землеробства – можна працювати із сигналами будь-якого рівня точності.

– Та водночас це дуже проста в експлуатації та надійна машина. В цій моделі немає, знаєте, таких примхливих електронних систем, які завдають головного болю власнику вже в перші місяці роботи. Ні – тут і механічна, і електронна складова реалізовані в максимально ефективному поєднанні! А отже, ви можете багато років поспіль інтенсивно використовувати MASSEY FERGUSON 8737 S і бути впевненими в тому, що не підведе ані загальна конструкція, ані електроніка. Головне – своєчасно провадити технічне обслуговування, а  це вже – наша пряма відповідальність, – каже регіональний менеджер «Волинської фондової компанії».

– Саме так, це надійна потужна машина і ми завжди впевнені, що вона виїде в поле та зробить роботу. Біля цього трактора не потрібно «ворожити», постійно щось підкручувати чи ще щось. Хлопці із «ВФК», коли приходить час, приїздять до нас, все, що треба перевіряють і міняють – і «Масей» собі працює, причому на совість!, – посміхається оператор MASSEY FERGUSON 8737 S Степан.

Завантажити статтю: "Трактор, який ніколи не підведе"

Дата: 29 March 2024
Автор: Юрій Дивак
×
Зворотній зв`язок
×
Отримати рахунок
×
Отримати комерційну пропозицію