(0800) 21-11-99 - Продаж с/г техніка. (Дзвінки з усіх номерів безкоштовні)

Волинська фондова компанія

Усі види сільськогосподарської техніки та обладнання
замовити зворотній зв'язок
 

Українці цьогоріч з'їдять 9 млн тонн овочів та 23 млн тонн картоплі.

26 Листопад 2012

Цьогоріч аграрії зберуть більше 9 мільйонів тонн овочів та майже 23 мільйона тонн картоплі. Відповідний обсяг урожаю повністю забезпечить продовольчу безпеку країни, адже перевищує потребу населення. Такі запаси овочів за належних умов зберігання допоможуть гарантувати подальшу стабільну цінову ситуацію. Про це ІА AgroNews повідомили в прес-службі Мінагрополітики.

«Враховуючи завершення листопада, можна говорити, що вже практично зібрані овочі закритого ґрунту. В цілому урожай такий, як і очікувався, тобто вал овочів в Україні складе більше 9 мільйонів тонн. При цьому потрібно зауважити, що потреба в овочах для харчування населення складає близько 7 мільйонів тонн. Також необхідно зазначити, що обсяг виробництва за всіма основними групами овочів є більш ніж достатнім», − зазначив Олександр Сень.

Заступник Міністра нагадав, що капусти очікується зібрати понад 1,7 мільйона тонн за потреби населення в 1,5 мільйона тонн, буряка столового – 878,7 тисячі тонн за споживання 606 тисяч тонн, моркви − 897,6 тисячі тонн за потреби 649 тисяч тонн та понад мільйон тонн цибулі за споживання 763 тисяч тонн.

Також Олександр Сень наголосив, що основними виробниками овочів і картоплі залишаються особисті селянські господарства. Вони вирощують 91% усіх овочів і 98% картоплі в країні.

Щодо виробництва картоплі, то, за словами Олександра Сеня, очікується зібрати майже 23 мільйона тонн, тоді як українцям для споживання на рік потрібно близько 6 мільйонів тонн. Також заступник Міністра наголосив, що цьогорічного врожаю овочів та картоплі абсолютно достатньо не лише для забезпечення потреб населення, а й для формування та збереження доступної ціни на них.

«Щодо цінової ситуації, то вона достатньо стабільна. Цьогорічні запаси овочів за дотримання належних умов їхнього зберігання можуть гарантувати подальшу стабільну цінову ситуацію. Також цьому допомагають виїзні ярмарки, які проходять у містах», − наголосив Олександр Сень.

Заступник Міністра поінформував про ціни на основні групи овочів. Зокрема, станом на 23 листопада, кілограм картоплі коштував 1 гривню 66 копійок, що на 76 копійок менше, ніж на початку серпня; кілограм капусти – 2 гривні 17 копійок, що на 91 копійку менше, ніж станом на 1 серпня; кілограм моркви − 2 гривні 69 копійок, що на 2 гривні 4 копійки менше, ніж на початку серпня; кілограм столового буряка – 2 гривні 9 копійок, що на 96 копійок дешевше, ніж станом на 1 серпня; кілограм цибулі – 1 гривню 74 копійки, що на 1 гривню 77 копійок дешевше, ніж на початку серпня.

Інформацію було взято із сайту

AgroNews

http://agronews.ua/node/19753